Vihreät nuoret vaatii korkeakouluille uusien tehtävien lisäksi pysyvää lisärahoitusta

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) esitti maanantaina, että kuuteen eri yliopistoon ja yhdeksään ammattikorkeakouluun lisättäisiin uusia koulutusaloja ilman vastaavaa lisärahoitusta.

“Se, että korkeakouluille toistuvasti lisätään tehtäviä ja aloituspaikkoja ilman pysyvää valtion lisärahoitusta, ei ole koulutukseen panostamista. Se on tosiasiallisesti leikkaamista. Muun väittäminen on epärehellistä politiikkaa. Korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstö kyllä näkevät tämän sumutuksen läpi”, jyrähtää Vihreiden nuorten toinen tasa-arvoinen puheenjohtaja Jami Haavisto.

Korkeakoulut ovat jo valmiiksi vaikeuksissa ja kärsivät vakavasta, kroonisesta rahoitusvajeesta, jota rahoitusmallin luoma keskinäisen kilpailun asetelma pahentaa entisestään. Sinänsä tarpeellinen koulutusalojen, ja sen myötä mahdollinen aloituspaikkojen, lisäys sysää korkeakouluille aina vain enemmän tehtäviä ilman vaadittavia lisäresursseja. Koulutuksen kunnianpalautus jää tällöin täydeksi utopiaksi”, harmittelee Vihreiden nuorten toinen tasa-arvoinen puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Marinin hallituksella on mahdollisuus olla aidosti koulutus- ja tiedemyönteinen hallitus, joka rakentaa tämän maan tulevaisuudelle vakaan pohjan.  Korkeakoulujen nykyinen rahoitusmalli tekee korkeakouluista sivistyksen kehtojen sijaan tutkintotodistusprinttereitä. Kestämätön rahoitusmalli tulee uudistaa palkitsemaan korkeakouluja luovasta yhteistyöstä armottoman ja kaikille haitallisen keskinäisen kilpailun sijaan. Suomi pärjää maailmalla vain ja ainoastaan laadukkaalla koulutuksella, sivistyksellä ja terävällä osaamisella. Jos haluamme olla tulevaisuudessa suunnannäyttäjiä, emmekä peesailla muita, on uskallettava investoida sivistykseen ja osaamiseen”, vaativat puheenjohtajat.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Tutustu Samsung Galaxy S21 Ultraan – huippuluokan älypuhelin

Samsung Galaxy S21 Ultra on yksi markkinoiden kehittyneimmistä älypuhelimista. Se tarjoaa huippuluokan teknologian, kuten 5G-yhteyden, tehokkaan suorittimen ja erinomaisen kameran. Lisäksi sen suuri ja tarkka näyttö tekee siitä erinomaisen valinnan videoiden katseluun ja pelaamiseen. Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy S21 Ultra on erinomainen valinta vaativille käyttäjille, jotka haluavat parhaan mahdollisen kokemuksen älypuhelimeltaan.

Nettibingo – helppo tapa pelata ja voittaa kotisohvalta käsin

Nettibingo on hauska ja vaivaton tapa pelata bingoa ilman tarvetta lähteä fyysiselle pelipaikalle. Pelaaja voi nauttia pelistä missä ja milloin tahansa, sillä nettibingo on saatavilla ympäri vuorokauden. Lisäksi pelin aloittaminen on helppoa ja nopeaa, ja voittojen lunastaminen sujuu kätevästi verkossa. Nettibingossa voi pelata yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa, mikä tekee siitä sosiaalisen pelimuodon. Kokonaisuudessaan nettibingo on kätevä ja viihdyttävä tapa pelata ja voittaa kotisohvalta käsin.

Ulosotto ja oma asiointi – Mitä sinun tulee tietää

Ulosotto on tilanne, jossa viranomaiset ulosmittaavat velallisen omaisuutta velan maksamiseksi. Jos sinulla on ulosotto asioita, voit hoitaa niitä kätevästi verkossa ulosotto oma asiointi palvelun kautta. Muun muassa maksaa laskuja ja seurata ulosoton tilannetta voi tehdä kätevästi omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta.