Piraattipuolue

Piraattipuolue r.p., Piratpartiet r.p.


Rekisteröity 2.6.2016
Osoite: Franzéninkatu 5 E 1, 00500 Helsinki
Puh. 040 527 5470
info(at)piraattipuolue.fi
http://piraattipuolue.fi

Piraattipuolue r.p. Valitse vapaus!

 • Yle syrjii vaalitenttiin osallistuvaa puolueen puheenjohtajaa terveydentilan perusteella
  by Satu Immonen on 17/01/2022 at 11:18

  LEHDISTÖTIEDOTE Vapaa julkaistavaksi heti Yle syrjii vaalitenttiin osallistuvaa puolueen puheenjohtajaa terveydentilan perusteella Tiistaina 18.1. järjestetään ns. pienpuoluetentti Ylen studiossa, jossa yhdeksän eri puolueen puheenjohtajaa on maskitta 90 minuuttia. Yle suosittelee koronatestiä osallistujille, mutta testi on vapaaehtoinen. Antigeenipikatestin tulos näkyy noin viidessätoista minuutissa, eli aikataulusyillä ei testaamattomuutta voi perustella. Piraattipuolueen puheenjohtaja Riikka Nieminen on pyytänyt Yleltä, Artikkeli Yle syrjii vaalitenttiin osallistuvaa puolueen puheenjohtajaa terveydentilan perusteella julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Piraattipuolue purjehtii aluevaltuustoihin
  by Satu Immonen on 16/12/2021 at 09:16

  LEHDISTÖTIEDOTE Vapaa julkaistavaksi heti Piraattipuolue purjehtii aluevaltuustoihin Piraattipuolue on asettanut aluevaaleihin yhteensä 44 ehdokasta, yhteensä 18 hyvinvointialueelle. Jos Helsinkiä ei oteta mukaan vertailuun (Helsinki ei ole näissä vaaleissakaan mukana), niin piraateilla on aluevaaleissa viisi ehdokasta enemmän kuin kuntavaaleissa oli. Piraattien ehdokkaat aluevaaleissa: Piraattien ehdokkaat aluevaaleissa: Vantaa ja Kerava, 6 ehdokasta Varsinais-Suomi, 6 ehdokasta Pirkanmaa, 5 Artikkeli Piraattipuolue purjehtii aluevaltuustoihin julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Puoluejohtajan Suomen-kiertue
  by Satu Immonen on 24/10/2021 at 06:25

  Piraattipuolueen puheenjohtaja Riikka Nieminen kiertää Suomea loppuvuoden ajan. Hän käy matkailuautollaan kymmenillä paikkakunnilla tsemppaamassa paikallisia aktiiveja sekä kertomassa puolueesta äänestäjäkunnalle. Tule sinäkin tapaamaan Riikkaa! Kiertueen aikatauluun voit tutustua kalenterissamme. Aikatauluun lisätään vielä tarkempia ajankohtia ja sijainteja kiertueen edetessä. Voit myös seurata kiertueen etenemistä Facebookissa ja Twitterissä. Mikäli haluat osallistua kiertueen taloudelliseen puoleen, voit lahjoittaa siihen Artikkeli Puoluejohtajan Suomen-kiertue julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Lausunto ehdotuksesta kansalliseksi aineettomien oikeuksien strategiaksi
  by Satu Immonen on 02/07/2021 at 15:00

  Piraattipuolue on antanut lausunnon valmisteilla olevasta kansallisesta aineettomien oikeuksien strategiasta. Hyvää strategiaehdotuksessa oli se, että  immateriaalioikeuksiin ylipäätään suhtaudutaan strategisesti ja että  monin paikoin vanhentunutta lainsäädäntöä on aikeita päivittää. Myös tavoitteet, kuten yritysten kannustaminen innovatiivisuuteen sekä taiteen ja kulttuurin tekijöiden toimintaedellytysten varmistaminen ovat  tärkeitä. Vaikka strategiaehdotuksen ja nykyisen  immateriaalioikeusjärjestelmän lähestymistapa on piraattien mielestä väärä, strategian kehittäminen ja lainsäädännön päivittäminen avaavat Artikkeli Lausunto ehdotuksesta kansalliseksi aineettomien oikeuksien strategiaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Kuntavaalien jälkeen – katse tulevaisuuteen
  by Satu Immonen on 14/06/2021 at 18:16

  Hyvä piraattipuolueen jäsen, kiitämme Sinua kaikkien ehdokkaiden ja aktiivien puolesta antamistanne 2591 äänestä. Jokainen näistä äänistä on arvokas. Nämä olivat monin tavoin poikkeukselliset vaalit. Siksi onkin tärkeää suhteuttaa onnistumiset ja haasteet järkevällä tavalla. Raskaan koronavuoden jälkeen monet ottivat ansaitun huilihetken näiden vaalien ajaksi, joten ehdokasmäärät ja äänestysprosentit olivat erittäin alhaiset. Ehdokasmäärään ja vaalibudjettiin suhteutettuna nämä Artikkeli Kuntavaalien jälkeen – katse tulevaisuuteen julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Ajankohtaista: Nyt kannattaa lahjoittaa piraateille!
  by Satu Immonen on 07/02/2021 at 18:24

  Piraattipuolueen rahankeräyslupa on saatu uusittua pitkän käsittelyvaiheen jälkeen. Tarvitsemme erityisesti vaalikassaamme sinunkin tukeasi. Käy katsomassa täältä ohjeet lahjoittamiseen. Emme saa puoluetukea emmekä mitään muitakaan tukia, joten lahjoitukset ovat meille tärkeitä. Olemme tuhannesti kiitollisia lahjoituksestasi! Artikkeli Ajankohtaista: Nyt kannattaa lahjoittaa piraateille! julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Lausunto sisäministeriölle rahankeräyslain muuttamiseksi
  by Satu Immonen on 18/12/2020 at 14:19

  Sisäministeriön lausuntopyyntö SMDno-2020-885 Hallituksen esitys eduskunnalle rahankeräyslain 1 §:n muuttamisesta Piraattipuolueen lausunto hallituksen esityksestä rahankeräyslain 1 §:n muuttamisesta 18.12.2020 Yksilön perusoikeuksiin tulee kuulua oikeus kerätä rahaa erilaisiin tarkoituksiin, oli sitten kyse joukkorahoituksesta, yleishyödyllisen toiminnan tukemisesta, niin kutsutuista aikapankeista taikka kerjäämisestä. Rahankeräyslaki on vanha ja muualta Euroopasta vastaavaa ei löydy, mikä jo itsessän osoittaa sen vahvan Artikkeli Lausunto sisäministeriölle rahankeräyslain muuttamiseksi julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Puoluejohtaja Riikka Niemisen haastattelu
  by Satu Immonen on 17/12/2020 at 04:21

  Miksi päätit hakea puolueen puheenjohtajaksi? Minua pyydettiin hakemaan. Olin ollut ehdolla myös aikaisemmin ja varapuheenjohtajan roolissa aiemman kauden. Minulla on toki myös kokemusta johtamisesta ja toimin puheenjohtajana myös Uudenmaan Piraateissa nyt kolmatta kautta. Yhteistyönä olen kokenut sen parhaimmillaan. Mitkä ovat kolme tärkeintä tavoitettasi puheenjohtajana lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä? A. Madalletun hierarkian otin käyttöön heti puheenjohtajistossa. Artikkeli Puoluejohtaja Riikka Niemisen haastattelu julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Piraattipuolue on uudistunut
  by Satu Immonen on 28/09/2020 at 20:53

  LEHDISTÖTIEDOTE 28.9.2020 Valmis julkaistavaksi heti 26.9. puoluekouksessa valittiin puolueelle uusi puheenjohtaja, puoluehallitus ja puoluevaltuusto. Piraattipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Riikka Nieminen. Tämä osoitti jälleen, miten jokaisella äänellä on merkitystä. Espoolainen Riikka Nieminen on vammaisaktivisti, joka työskentelee asiakasosallisuuden ja mielenterveyden edistämiseksi.  Riikka Nieminen kommentoi valintaansa: “Olen jo kolmatta kautta Uudenmaan piiriyhdistyksen puheenjohtajana ja se Artikkeli Piraattipuolue on uudistunut julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla?
  by Juho Karvinen on 25/06/2020 at 20:19

  Piraattipuolue järjesti lauantaina 6.6.2020 kansainvälisen seminaarin, jonka tarkoituksena oli siirtää päivänpolitiikka hetkeksi sivuun, ottaa askel taaksepäin ja pohtia piraattiliikkeen suuria linjoja. Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla? Vastauksia kysymykseen saatiin kuuden esitelmän ja paneelikeskustelun muodossa. Seminaaritallenne löytyy kahdessa osassa YouTubesta. Alla on suorat linkit esitelmien alkuun ja lyhyet tekstimuotoiset tiivistelmät. Mikuláš Peksa: Pirate policies in the 2020s Artikkeli Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla? julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..