Piraattipuolue

Piraattipuolue r.p., Piratpartiet r.p.


Rekisteröity 2.6.2016
Osoite: Franzéninkatu 5 E 1, 00500 Helsinki
Puh. 040 527 5470
info(at)piraattipuolue.fi
http://piraattipuolue.fi

Piraattipuolue r.p. Valitse vapaus!

 • Ajankohtaista: Nyt kannattaa lahjoittaa piraateille!
  by Satu Immonen on 07/02/2021 at 18:24

  Piraattipuolueen rahankeräyslupa on saatu uusittua pitkän käsittelyvaiheen jälkeen. Tarvitsemme erityisesti vaalikassaamme sinunkin tukeasi. Käy katsomassa täältä ohjeet lahjoittamiseen. Emme saa puoluetukea emmekä mitään muitakaan tukia, joten lahjoitukset ovat meille tärkeitä. Olemme tuhannesti kiitollisia lahjoituksestasi! Artikkeli Ajankohtaista: Nyt kannattaa lahjoittaa piraateille! julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Lausunto sisäministeriölle rahankeräyslain muuttamiseksi
  by Satu Immonen on 18/12/2020 at 14:19

  Sisäministeriön lausuntopyyntö SMDno-2020-885 Hallituksen esitys eduskunnalle rahankeräyslain 1 §:n muuttamisesta Piraattipuolueen lausunto hallituksen esityksestä rahankeräyslain 1 §:n muuttamisesta 18.12.2020 Yksilön perusoikeuksiin tulee kuulua oikeus kerätä rahaa erilaisiin tarkoituksiin, oli sitten kyse joukkorahoituksesta, yleishyödyllisen toiminnan tukemisesta, niin kutsutuista aikapankeista taikka kerjäämisestä. Rahankeräyslaki on vanha ja muualta Euroopasta vastaavaa ei löydy, mikä jo itsessän osoittaa sen vahvan Artikkeli Lausunto sisäministeriölle rahankeräyslain muuttamiseksi julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Puoluejohtaja Riikka Niemisen haastattelu
  by Satu Immonen on 17/12/2020 at 04:21

  Miksi päätit hakea puolueen puheenjohtajaksi? Minua pyydettiin hakemaan. Olin ollut ehdolla myös aikaisemmin ja varapuheenjohtajan roolissa aiemman kauden. Minulla on toki myös kokemusta johtamisesta ja toimin puheenjohtajana myös Uudenmaan Piraateissa nyt kolmatta kautta. Yhteistyönä olen kokenut sen parhaimmillaan. Mitkä ovat kolme tärkeintä tavoitettasi puheenjohtajana lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä? A. Madalletun hierarkian otin käyttöön heti puheenjohtajistossa. Artikkeli Puoluejohtaja Riikka Niemisen haastattelu julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Piraattipuolue on uudistunut
  by Satu Immonen on 28/09/2020 at 20:53

  LEHDISTÖTIEDOTE 28.9.2020 Valmis julkaistavaksi heti 26.9. puoluekouksessa valittiin puolueelle uusi puheenjohtaja, puoluehallitus ja puoluevaltuusto. Piraattipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Riikka Nieminen. Tämä osoitti jälleen, miten jokaisella äänellä on merkitystä. Espoolainen Riikka Nieminen on vammaisaktivisti, joka työskentelee asiakasosallisuuden ja mielenterveyden edistämiseksi.  Riikka Nieminen kommentoi valintaansa: “Olen jo kolmatta kautta Uudenmaan piiriyhdistyksen puheenjohtajana ja se Artikkeli Piraattipuolue on uudistunut julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla?
  by Juho Karvinen on 25/06/2020 at 20:19

  Piraattipuolue järjesti lauantaina 6.6.2020 kansainvälisen seminaarin, jonka tarkoituksena oli siirtää päivänpolitiikka hetkeksi sivuun, ottaa askel taaksepäin ja pohtia piraattiliikkeen suuria linjoja. Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla? Vastauksia kysymykseen saatiin kuuden esitelmän ja paneelikeskustelun muodossa. Seminaaritallenne löytyy kahdessa osassa YouTubesta. Alla on suorat linkit esitelmien alkuun ja lyhyet tekstimuotoiset tiivistelmät. Mikuláš Peksa: Pirate policies in the 2020s Artikkeli Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla? julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Ajankohtaista: ilmoittautuminen kuntavaaliehdokkaaksi on alkanut
  by Satu Immonen on 04/02/2020 at 21:48

  Tervetuloa ilmoittautumaan piraattien ehdokkaaksi 2021 huhtikuun kuntavaaleihin. Ehdokkaaksi kannattaa ilmoittautua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta kaikki valmistelut ehditään käydä varmuudella huolellisesti läpi. Huomaathan, että kuntavaaleissa voi olla ehdokkaana vain asuinkunnassaan eli siellä missä on virallisesti kirjoilla. Ilmoittautumislomake löytyy täältä. Jos ilmoittautumisesta tulee jotain kysyttävää, ota yhteys puoluesihteeriin Satu Immoseen satu.immonen@piraattipuolue.fi, +358 45 310 2343. Artikkeli Ajankohtaista: ilmoittautuminen kuntavaaliehdokkaaksi on alkanut julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Piraattipuolueen puheenjohtajaksi Pekka Mustonen, puolueen lakkauttaminen ei saanut kannatusta
  by Satu Immonen on 30/11/2019 at 16:29

  Piraattipuolue kokoontui ylimääräiseen puoluekokoukseen Helsingin Töölössä 30.11.2019. Kokouksessa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin joensuulainen Pekka Mustonen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Raoul Plommer Helsingistä, Riikka Nieminen Espoosta ja Marek Nečada Helsingistä. Ylimääräinen puoluekokous kutsuttiin koolle muodostamaan kanta edellisen puheenjohtajan Petrus Pennasen ajamaan hankkeeseen, jossa puolue olisi poistettu puoluerekisteristä ja liitetty liberaalipuolueen jäsenjärjestöksi. Fuusiohanke ei saanut kokouksessa kannatusta. Kokouksessa kuultiin Artikkeli Piraattipuolueen puheenjohtajaksi Pekka Mustonen, puolueen lakkauttaminen ei saanut kannatusta julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Nyt puhuvat Piraattinaiset
  by Piraattien viestintä on 13/04/2019 at 13:20

  Piraattipuolue on perinteisesti ollut miesvoittoinen puolue – tietoyhteiskunnan ja tekijänoikeuksien kysymykset vetoavat usein enemmän miesvoittoisiin IT-aloihin. Tästä huolimatta puolueen ja yhdistysten eri johtotehtäviin on noussut useampi nainen. Millaista on olla Piraattikuningatar? Piraattipuolue lähti liikkeelle tekijänoikeus- ja tietoyhteiskuntakysymyksistä. Nämä aiheet ovat lähimpiä IT-alalla työskenteleville, joten etenkin puolueen alkuaikoina aktiivit koostuivat enimmäkseen miehistä. Sittemmin puolue on laajentanut Artikkeli Nyt puhuvat Piraattinaiset julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Tiedote: Piraattipuolueen puheenjohtajaksi Petrus Pennanen
  by Veera Kontiokari on 19/11/2018 at 16:48

  Lehdistötiedote Vapaa julkaistavaksi 19.11. klo 10:40 Piraattipuolue valitsi Petrus Pennasen uudeksi puheenjohtajakseen tittelistä luopuneen Jonna Purojärven tilalle. Piraattipuolue valitsi syyskokouksessaan 17.11. Helsingissä ydinfysiikan tohtori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennasen uudeksi puheenjohtajakseen jäljellä olevalle hallituskaudelle. Kokouksessa myös vahvistettiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma sekä hyväksyttiin puolueen uusi yhdenvertaisuusohjelma. Ehdokkaina puheenjohtajan tehtäviin olivat Petrus Pennanen sekä Uudenmaan Piraattien puheenjohtaja, Artikkeli Tiedote: Piraattipuolueen puheenjohtajaksi Petrus Pennanen julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..

 • Tiedote: Piraattipuolue vaatii säilyttämään vapaan internetin – kansainvälinen mielenilmaus EU:n tekijänoikeusuudistusta vastaan
  by Veera Kontiokari on 21/08/2018 at 14:01

  LehdistötiedoteVapaa julkaistavaksi21.8.2018 klo 13:50 Piraattipuolue ottaa kantaa laajasti kritisoituun EU:n tekijänoikeusuudistukseen mielenilmauksessa 26.8. Helsingissä. Vastaavia tapahtumia järjestetään samana päivänä myös kymmenissä muissa Euroopan kaupungeissa. Kuukausi sitten massiivisen mittaluokan saavuttanut kansalaisaktivismi pysäytti väliaikaisesti EU:n tekijänoikeusuudistuksen etenemisen Euroopan parlamentissa. Tekijänoikeusuudistus palaa parlamentin käsittelyyn 12. syyskuuta, jolloin ratkeaa missä muodossa uudistus tulee etenemään. Tekijänoikeusuudistuksella pyritään suojaamaan tekijänoikeuksien haltijoiden Artikkeli Tiedote: Piraattipuolue vaatii säilyttämään vapaan internetin – kansainvälinen mielenilmaus EU:n tekijänoikeusuudistusta vastaan julkaistiin ensimmäisen kerran Piraattipuolue r.p..