SDP:n Tuula Väätäinen: Savo-Karjalan elinvoimaisuutta lisätään

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt korkeakoulujen uusista koulutusvastuista. Itä-Suomen yliopistolle tulee uusi diplomi-insinöörikoulutus, Savonia-ammattikorkeakoulu saa tietojenkäsittelyn ja tuotantotalouden koulutuksen sekä Karelia-ammattikorkeakoulu tieto- ja viestintätekniikan ja toimintaterapeuttikoulutuksen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Korkeakoulujen uudet koulutusvastuut lisäävät alueen elinvoimaisuutta tarjoamalla yrityksille osaavaa työvoimaa ja mahdollisuutta tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Erittäin tärkeä seikka on myös koulutuksen saavutettavuuden parantuminen eli omasta maakunnasta löytyy jatkossa enemmän vaihtoehtoja opintojen jatkamiseen, kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) kertoo.

Korkeakoulujen uudet koulutusvastuut tarkoittavat osaamispohjan laajentumista, pitkäjänteistä sitoutumista koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen valituilla aloilla sekä avautuvia yhteistyömahdollisuuksia kansallisesti ja kansainvälisesti.

Uusilla koulutusvastuilla vastataan moniin yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja vahvistetaan nuorten koulutusmahdollisuuksia. Koulutusvastuita esitetään laajennettavaksi kuudessa yliopistossa ja yhdeksässä ammattikorkeakoulussa. Uusien koulutusvastuiden mukaisten koulutusten on tarkoitus alkaa vuoden 2023 aikana.

Lähde: STT Info