Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Minja Koskela: Riikka Purran performatiivinen ylimielisyys on märkä rätti leikkausten kohteille
  by riikkakorpinurmi on 01/03/2024 at 09:09

  – Täysistunnossa on nähty, kuinka Purra haukottelee tarkoituksellisen teatraalisesti opposition huomioille ja kuultu, kuinka hän viittaa ammattiyhdistysliikkeeseen “sorto- ja solidaarisuusjärjestönä”. Ministeri ironisoi ihmisten huolen, ahdistuksen ja konkreettiset heikennykset ja tekee niillä performatiivista politiikkaa. Minusta se on mautonta, Koskela toteaa. Ministeri ironisoi ihmisten huolen. Koskela muistuttaa, että hallituksen politiikan seurauksena köyhyyteen putoaa 17 000 lasta ja The post Minja Koskela: Riikka Purran performatiivinen ylimielisyys on märkä rätti leikkausten kohteille appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Hallitus ajaa sormet korvissa historiallisia heikennyksiä työntekijöiden asemaan 
  by Vasemmisto on 29/02/2024 at 12:58

  – Kaikesta kritiikistä huolimatta hallitus on tänään antanut jälleen esityksiä, joilla viedään suomalaisten työntekijöiden ja työttömien turvaa entistä kauemmaksi muista Pohjoismaista, ja pahennetaan käynnissä olevaa työmarkkinakaaosta. Orpon hallitus on viemässä läpi laajemman ohjelman työehtojen ja sosiaaliturvan heikentämiseksi kuin mitä on tehty missään muussa Pohjoismaassa. Jatkossa etenkin ansiosidonnaisen työttömyysturvan taso olisi entistä kauempana Ruotsin ja Tanskan The post Li Andersson: Hallitus ajaa sormet korvissa historiallisia heikennyksiä työntekijöiden asemaan  appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mai Kivelä: “Yritysvastuudirektiivin kaataminen on Suomen hallitukselta törkeä teko”
  by laurakolehmainen on 28/02/2024 at 13:47

  Vasemmistoliiton kansanedustaja Mai Kivelä pitää Suomen hallituksen temppua raukkamaisena, vastuuttomana ja lyhytnäköisenä. – Jo valmiiksi vastuullisesti toimiva liike-elämä, järjestöt ja alan oikeustieteilijät kannattavat direktiiviä. Orpon hallitus toimii ihmisoikeuksia ja yritysten ilmastotyötä vastaan. On arvioitu, että tämä olisi hallituksen suurin ilmastoteko, ja nimenomaan negatiivinen sellainen, Kivelä sanoo. Valtaosa eduskunnan kuulemista asiantuntijoista on kannattanut direktiivin hyväksymistä. Heidän The post Mai Kivelä: “Yritysvastuudirektiivin kaataminen on Suomen hallitukselta törkeä teko” appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Elämme kirjailijoiden toimeentulon kannalta kriittisiä aikoja
  by riikkakorpinurmi on 28/02/2024 at 09:22

  – Elämme kirjailijoiden toimeentulon kannalta kriittisiä aikoja, sillä kirjailijoiden tulojen muodostuminen on tällä hetkellä suuressa ja nopeassa muutoksessa. Jotta meillä on tulevaisuudessakin moniäänistä suomalaista kirjallisuutta, poliittisten päättäjien on tehtävä tässä osansa, Honkasalo sanoo. Kirjan formaatista riippumatta kirjailijan työ on yhtä suuri. Tästä huolimatta kirjailijalle maksettava palkkio vaihtelee hurjasti sen mukaan, onko kyseessä painettu kirja, e-äänikirja The post Veronika Honkasalo: Elämme kirjailijoiden toimeentulon kannalta kriittisiä aikoja appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliitto nimesi yhdeksän uutta eurovaaliehdokasta
  by marikatuominen on 28/02/2024 at 07:43

  Nykyisistä kansanedustajista ehdokkaaksi nimettiin Merja Kyllönen Suomussalmelta. Kyllönen on toiminut europarlamentaarikkona vuosina 2014–2019. Ehdolle lähtevät viime eduskuntavaaleissa ensi kertaa vasemmistoliiton ehdokkaina olleet näyttelijä Riku Nieminen Helsingistä, opiskelija Lauri Lindén Tampereelta sekä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen Helsingistä. Eurovaaliehdokkaiksi nimettiin myös vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Minna Minkkinen Tampereelta, alue- ja kaupunginvaltuutetut Joona Mielonen Kotkasta ja Mikko Aaltonen The post Vasemmistoliitto nimesi yhdeksän uutta eurovaaliehdokasta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Minja Koskela: Vahva valtionhallinto turvaa demokratiaa
  by riikkakorpinurmi on 26/02/2024 at 07:30

  – Sekä Vanhasen ensimmäinen että toinen hallitus toteuttivat valtionhallinnon tuottavuusohjelmia henkilöstövähennyksineen. Valtiontalouden tarkastusvirasto totesi jo 2011, että ohjelmalla ei ollut riittävää vaikutusta julkisen talouden menopaineiden hillintään, mutta keskustelu “ylipaisumisesta” pyörii edelleen, Koskela sanoo. Konsultteja eivät koske samat lakisääteiset vastuut ja velvoitteet kuin virkavastuulla toimivia viranhaltijoita. Myös Orpon hallitus on aikeissa leikata valtionhallinnosta 243 miljoonaa euroa. The post Minja Koskela: Vahva valtionhallinto turvaa demokratiaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton kansanedustajat: Syyhylääkkeistä saatava edullisempia
  by lauraasikainen on 23/02/2024 at 12:43

  – Pienituloisille lapsiperheille syyhyn hoitaminen voi olla epätoivoista ja jopa mahdotonta lääkkeiden kalliiden hintojen vuoksi. Vain tehokas hoito voi pysäyttää tartunnat,  sanoo kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen. Syyhyn hoitaminen voi maksaa useita satoja euroja. Syyhy leviää räjähdysmäisesti koko maassa. Syyhy on syyhypunkin aiheuttama erittäin epämukava ihottuma, jonka hoitoon on saatavilla sekä voidemainen itsehoitovalmiste että tablettina otettava reseptilääke. The post Vasemmistoliiton kansanedustajat: Syyhylääkkeistä saatava edullisempia appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Hanna Sarkkinen: Pankkien megavoitoista siivu yhteiseen hyvään 
  by Vasemmisto on 23/02/2024 at 11:13

  – Viime vuosina pankit ovat tehneet ennätysvoittoja, joista huomattava osa on sikäli ansiottomia, että ne ovat pitkälti seurausta keskuspankkien korkopolitiikasta, johon liikepankit eivät itse voi vaikuttaa. Olisi kohtuullista, että vähintään tällaisia ylivoittoja verotettaisiin nykyistä tiukemmin, eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa istuva Sarkkinen sanoo. ”Pankkien tekemät jättivoitot korkeilla koroilla ovat suoraa tulonsiirtoa tavallisilta ihmisiltä pankkien omistajille” Vuonna 2023 Suomessa The post Hanna Sarkkinen: Pankkien megavoitoista siivu yhteiseen hyvään  appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Suomen ei pidä edistää turvapaikkaprosessin ulkoistamista ihmisoikeuksien kustannuksella
  by lauraasikainen on 23/02/2024 at 09:18

  – Tämä on rikkaiden länsimaiden harjoittamaa ”ulkoistamista”, jossa vastuuta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta pyritään siirtämään ja pitämään rajojen ulkopuolella ihmisoikeuksien kustannuksella. Turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten vastaanottoa pyritään ulkoistamaan tyypillisesti maihin, joiden vastaanottojärjestelmät ja turvapaikkamenettelyt, yhteiskunnallinen vakaus tai yleinen ihmisoikeustilanne eivät vastaa EU-maiden tasoa, Honkasalo sanoo. Ruanda-mallilla viitataan Ison-Britannian toimiin, joiden tarkoituksena oli siirtää maan turvapaikanhakijat ja The post Veronika Honkasalo: Suomen ei pidä edistää turvapaikkaprosessin ulkoistamista ihmisoikeuksien kustannuksella appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Laura Meriluoto: Oikeistohallitus syytää rahaa terveysfirmoille ideologisilla perusteilla – vaikutusarvioista ei tietoakaan
  by Vasemmisto on 23/02/2024 at 08:16

  – Ministerin mukaan Kela-korvauksien korotuksiin tänä vuonna käytetyt 65 miljoonaa eivät toisi yhtä näkyvää ja konkreettista vaikutusta hoitojonoihin, mikäli rahoitus olisi ohjattu hyvinvointialueille. Asiantuntija-arviot eivät kuitenkaan tue väitettä, ja vaikutusarvioiden sijasta päätös näyttää perustuvan ideologiaan, Meriluoto sanoo. ”Näin ei pureta hoitojonoja vaan lapioidaan rahaa terveysjättien omistajille” Hallitus on käyttämässä yksityisen hoidon Kela-korvauksiin jopa 500 miljoonaa The post Laura Meriluoto: Oikeistohallitus syytää rahaa terveysfirmoille ideologisilla perusteilla – vaikutusarvioista ei tietoakaan appeared first on Vasemmistoliitto.