Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Pia Lohikoski: On taattava riittävä junavaunujen määrä lähiliikenteessä, jotta ihmiset voivat jatkossakin matkustaa turvallisesti töihin
  by johanneshautaviita on 05/08/2020 at 08:26

  Hallituksen maaliskuussa antama laaja etätyösuositus päättyi 1. elokuuta rauhoittuneen epidemiatilanteen takia. Samalla julkisen liikenteen tarve on lisääntynyt merkittävästi, kun ihmiset palaavat laajamittaisesti työpaikoille. – Nyt hallituksen etätyösuosituksen päätyttyä ja monen palattua työpaikalle on ensisijaisen tärkeää, että taataan riittävä junavaunujen määrä lähiliikenteessä, jotta ihmiset voivat jatkossakin matkustaa turvallisesti töihin, Lohikoski sanoo. Lohikosken mukaan on tärkeä huomioida, The post Pia Lohikoski: On taattava riittävä junavaunujen määrä lähiliikenteessä, jotta ihmiset voivat jatkossakin matkustaa turvallisesti töihin appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jussi Saramo kysyy kotikunnattomien koronatestauksen kattavuudesta
  by Iiro on 24/07/2020 at 09:39

  – On inhimillisesti väärin ja kaikille vaarallisempaa, jos joukossamme on ihmisiä, jotka laskun pelossa eivät uskalla testauttaa ja hoidattaa tarttuvaa tautia, Saramo varoittaa. THL on esittänyt, että testauksen ja hoidon pitäisi olla maksutonta kaikille, koska kyseessä on yleisvaarallinen tartuntatauti. Joukossamme on ihmisiä, jotka eivät laskun pelossa uskalla hoidattaa tarttuvaa tautia. Viime viikkoina on uutisoitu useista The post Jussi Saramo kysyy kotikunnattomien koronatestauksen kattavuudesta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Muukalaispassin myöntämisperusteissa räikeitä ongelmia
  by annastiinaalilekkala on 07/07/2020 at 08:05

  –  Tiettyjen kansalaisuuksien osalta tilanne on mahdoton. Muukalaispassia ei myönnetä, koska henkilöllä ei ole oleskelulupaa – oleskelulupaa taas ei myönnetä, koska henkilöllä ei ole passia Vihreiden Inka Hopsu ihmettelee. Honkasalon ja Hopsun kirjallisessa kysymyksessä viitataan tapaukseen, jossa vuonna 2018 Somaliasta kotoisin ollut mies oli hakenut työperusteista oleskelulupaa, mutta Maahanmuuttovirasto ei hyväksynyt Somalian passia. Muukalaispassin myöntämisen The post Muukalaispassin myöntämisperusteissa räikeitä ongelmia appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Hallituksen kolme suurta kysymystä syksylle
  by toukosipilainen1 on 06/07/2020 at 07:47

  1. Vastuullista finanssipolitiikkaa, jolla turvataan työllisyys ja saatetaan Suomi kestävän kasvun uralle Politiikan syksy käynnistyy budjettiriihellä, jossa päätetään valtion budjetista ensi vuodelle. Vaikka epidemiatilanne olisikin syksyllä kurissa, on elintärkeää muistaa, että talouskriisi ei ole vielä selätetty. Sen vuoksi on keskeistä, että budjettiriihessä pidetään kiinni vastuullisesta finanssipolitiikan linjasta, jonka tavoitteena on vahvistaa kotimaista kysyntää, torjua työttömyyttä The post Li Andersson: Hallituksen kolme suurta kysymystä syksylle appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jussi Saramo: Israeliin on kohdistettava pakotteita ja Palestiina on tunnustettava
  by varpujutila on 01/07/2020 at 09:06

  Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo vaatii Suomelta järeämpiä toimia kansainvälistä oikeutta rikkovaa Israelia kohtaan. Saramo jätti tänään asiasta kirjallisen kysymyksen asiasta vastaavalle ministerille. Kysymyksen taustalla ovat Israelin pääministeri Netanjahun aikeet toteuttaa vaalilupauksensa ja ryhtyä liittämään osia miehitetystä Länsirannasta osaksi Israelin valtiota 1.7. alkaen. – Alueliitosten myötä palestiinalaisten toivo omasta valtiosta, jossa olla rauhassa väkivallalta ja The post Jussi Saramo: Israeliin on kohdistettava pakotteita ja Palestiina on tunnustettava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Myllykoski, Yrttiaho ja Semi: Maksuhäiriömerkintää koskeva lakiuudistus ei voi enää odottaa
  by laurisiren on 01/07/2020 at 07:32

  – Maksuhäiriömerkintä tulisi poistaa viimeistään kuukauden kuluttua velan maksamisesta, eikä vasta nykyisen mallin mukaisen kahden vuoden kuluttua. Tämä muutos helpottaisi tuhansien velkansa maksaneiden suomalaisten elämää, kansanedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen Matti Semi sanoo. Hallitusohjelmaan on kirjattu lupaus lyhentää maksuhäiriömerkinnän kestoa. Hallitusohjelmassa luvattiin myös ottaa käyttöön positiivinen luottorekisteri, jonka takia maksuhäiriömerkintää koskeva lakimuutos on viivästynyt. – Positiivinen The post Myllykoski, Yrttiaho ja Semi: Maksuhäiriömerkintää koskeva lakiuudistus ei voi enää odottaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Hyvä, että translain uudistaminen etenee viimein
  by varpujutila on 30/06/2020 at 06:47

  – Transihmiset ovat saaneet odottaa perusoikeuksiensa toteutumista tarpeettoman pitkään ja ovat aiheellisesti pettyneitä. On helpottavaa, että Suomi korjaa viimein ihmisoikeusrikkomuksia, joista meille on huomautettu jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tasolta, Honkasalo sanoo. Translain uudistus käynnistettiin valmistelutyöryhmän työllä, joka julkaisi raporttinsa helmikuussa 2020. Pykälätason valmisteluja varten suunniteltiin asetettavan toinen työryhmä, mutta yllättävä COVID-19-pandemia vaikutti kaikkiin hallitusohjelmaan kirjattujen uudistusten The post Veronika Honkasalo: Hyvä, että translain uudistaminen etenee viimein appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Paavo Arhinmäki: Loppu työehtojen polkemiselle – alipalkkaus kriminalisoitava
  by Eduskuntaryhmä on 30/06/2020 at 05:20

  – Kuumassa kesässä on jäätävää, että vielä 2020-luvulla on edelleen yrityksiä, jotka jäävät kiinni kolmen euron tuntipalkoista ilman, että minkäänlaisia seuraamuksia syntyy. Niitä yrityksiä, jotka eivät toimi yhteisten sääntöjen mukaan, tulee rangaista asianmukaisesti. Alipalkkaus tulee kriminalisoida ja työehtojen valvontaan saada lisäresursseja, Arhinmäki vaatii. – Nyt olisi myös tämän uudistuksen vastustajien syytä tulla ulos ja kertoa The post Paavo Arhinmäki: Loppu työehtojen polkemiselle – alipalkkaus kriminalisoitava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Minna Minkkinen: Julmat eheytyshoidot lopetettava välittömästi
  by Meri Valkama on 26/06/2020 at 08:58

  Eheytyshoidot rikkovat ihmisiä ja ihmisoikeuksia ja hallituksen on ryhdyttävä välittömästi toimiin niiden kitkemiseksi. Näin vaatii vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan Seta ry:n puheenjohtaja Minna Minkkinen. Muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO, YK, Euroopan parlamentti ja Maailman psykiatriliitto ovat todenneet eheytyshoitojen olevan epäeettisiä ja vaarallisia. “Suomessa toteutetaan edelleen julmia ja väkivaltaisia eheytyshoitoa, joilla halutaan ‘korjata’ seksuaali- ja The post Minna Minkkinen: Julmat eheytyshoidot lopetettava välittömästi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mai Kivelä: Glyfosaattia sisältävien kasvinsuojeluaineiden myyntiä rajattava
  by laurakolehmainen on 24/06/2020 at 12:55

  Kivelän mielestä glyfosaatti tulisi rajata vain ammattikäyttöön. Näin noudatettaisiin varovaisuusperiaatetta samalla kun kartutetaan tarkempaa tutkimustietoa. – On ollut ilo huomata, että Suomessa osa yritysmaailmasta on ollut valtiota edellä ja glyfosaattivalmisteiden myynnistä on luovuttu osassa puutarhamyymälöissä. Glyfosaattiin yhdistetyt riskit ovat niin isoja, että varovaisuus on tarpeen, Kivelä sanoo. Kasvinsuojeluaineiden tehoaine glyfosaatin haitallisuudesta on väitelty pitkään. Tutkijoiden The post Mai Kivelä: Glyfosaattia sisältävien kasvinsuojeluaineiden myyntiä rajattava appeared first on Vasemmistoliitto.