Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • ”Naton jäsenenä olemme eturintamavaltio”
  by Eduskuntaryhmä on 20/05/2022 at 07:59

  Markus Mustajärven puhe eduskunnassa 16.5.2022: Arvoisa puhemies! Olen tämän kauden aikana kolmessa valiokunnassa ja kahdessa työryhmässä saanut tietoa ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan liittyvistä asioista enemmän kuin yksikään toinen kansanedustaja. Olen pelkästään tämän kauden aikana istunut satoja tunteja eduskunnan turvatiloissa asiantuntijoita kuunnellen. Minun Nato-kielteinen kantani on vain vahvistunut. Minäkään en lymyile nurkan takana enkä kanna rauhanmerkkiä The post ”Naton jäsenenä olemme eturintamavaltio” appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mustajärven vastaesitys Nato-jäsenyydestä
  by Iiro on 19/05/2022 at 06:41

  Markus Mustajärven puhe eduskunnassa 17.5.2022: Arvoisa puhemies! Tässä vaiheessa ei kenenkään kanta enää varmaan muutu, vaikka asiasta puhuttaisiin kuinka pitkään. Ei se muutu minunkaan kantani, vaikka painetta on kyllä yritetty nostattaa aika tavalla. Haluan kuitenkin nostaa esille yhden asian, jota on arvioitu heikonlaisesti. Ainakin ne kollegat, jotka istuvat puolustusvaliokunnassa, tietävät, että olen yleisen asevelvollisuuden vankkumaton The post Mustajärven vastaesitys Nato-jäsenyydestä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliitto hakee hallintosihteeriä
  by ruutluukkonen on 17/05/2022 at 13:58

  Haluatko olla mukana rakentamassa aiempaa oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa? Vasemmistoliitto työskentelee ekologisesti kestävän hyvinvointivaltion puolesta, jossa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet itsestään, lähimmäisestään ja ympäristöstä huolehtimiseen. Vasemmistoliitto hakee puoluetoimistolle HALLINTOSIHTEERIÄ Hallintosihteeri työskentelee läheisessä yhteistyössä puoluesihteerin ja puoluejohdon kanssa. Työtehtävien pääosa muodostuu hallinnollisista järjestötehtävistä. Puolueessa työskentely edellyttää tekijältään joustavuutta. Työmäärä on syklistä ja vaihtelee vuoden ajankohdan ja The post Vasemmistoliitto hakee hallintosihteeriä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mustajärvi: Nato-jäsenyys tarkoittaisi pysyvää jännitteiden kasvua rajalla
  by Eduskuntaryhmä on 17/05/2022 at 12:02

  Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi teki vastaesityksen valtioneuvoston selontekoon Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon. Vastaesitykseen liittyivät vasemmistoliiton kansanedustajista Katja Hänninen, Veronika Honkasalo, Anna Kontula, Merja Kyllönen sekä Johannes Yrttiaho, joka kannatti edustaja Mustajärven esitystä täysistunnossa. Selontekoa vastaan äänestävät edustajat katsovat, että Nato-jäsenyys ei lisää Suomen turvallisuutta. Jäsenyys sotilasliitossa olisi suuri suunnanmuutos siihen pitkään ulko- The post Mustajärvi: Nato-jäsenyys tarkoittaisi pysyvää jännitteiden kasvua rajalla appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pohjoismaisen ryhmän rakentuminen Naton sisälle on toivottavaa
  by Vasemmisto on 17/05/2022 at 11:31

  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo oli tyytyväinen siihen, että ulkoasiainvaliokunta sai Nato-jäsenyydestä aikaiseksi yksimielisen mietinnön, jossa pohjoismainen ulottuvuus korostuu. Saramo piti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron tiistaina eduskunnassa keskustelussa Suomen Nato-jäsenyydestä ulkoasiainvaliokunnan mietinnön pohjalta. – Saimme valiokunnassa kuulla monenlaisia punnittuja analyysejä, joiden pohjalta pystyimme lopulta tekemään yksimielisen mietinnön. Naton jäsenyyden puolesta puhui vahvimmin hyökkäyksiä ennaltaehkäisevä pidäke. Keskeistä oli The post Pohjoismaisen ryhmän rakentuminen Naton sisälle on toivottavaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jussi Saramo: Suomen rooli Natossa oltava puolustuksellinen
  by Vasemmisto on 16/05/2022 at 07:25

  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramon mielestä Suomen tulee ottaa Natossa pohjoismaista yhteistyötä rakentava ja omaa turvaamme maksimoiva rooli. Saramo piti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron tänään eduskunnassa keskustelussa Suomen Nato-jäsenyydestä. Saramon mukaan on tärkeää käydä keskustelua siitä, millainen jäsen Suomi haluaa Natossa olla. Hänen mielestään Suomen roolin on oltava puolustuksellinen. Nato-jäsenyys ei saa tarkoittaa ihmisoikeuksiin perustuvan ulko- ja The post Jussi Saramo: Suomen rooli Natossa oltava puolustuksellinen appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: ”Pohjolan tulee olla ydinaseeton tulevaisuudessakin – olen valmis äänestämään huonoista vaihtoehdoista vähiten huonoa”
  by johannavirtanen on 13/05/2022 at 12:38

  – Vaikka näen liittoutumisessa myös riskejä, olen valmis hyväksymään Suomen Nato-jäsenyyden, koska se on Suomen kansan ja Suomen eduskunnan selvän enemmistön tahtotila. Nato-kantani on kuitenkin kriittinen jatkossakin, Lohikoski täsmentää. Venäjän hyökkäyssota on horjuttanut useimpien turvallisuuden tunnetta perustavalla tavalla. Lohikosken mukaan Nato-jäsenyydestä käytyä keskustelua on ikävästi leimannut  kiire, hoputus ja painostus, jopa median puolelta. Myös vaihtoehtojen The post Pia Lohikoski: ”Pohjolan tulee olla ydinaseeton tulevaisuudessakin – olen valmis äänestämään huonoista vaihtoehdoista vähiten huonoa” appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Matti Semi: Maahanmuuttajien työpanosta tarvitaan Suomessa
  by Iiro on 12/05/2022 at 13:11

  – Suomen ei pidä olla sellainen maa, jossa työhaastatteluun ei pääsee maahanmuuttajataustaisella nimellä. Me vasemmistossa pidämme keskeisenä, että Suomessa ehkäistään syrjintää. Pahimmillaan syrjintä voi luoda yhteiskuntaamme jakolinjoja ja varjoyhteiskuntia, joista kärsivät niin yksilöt kuin yhteiskunta, Semi varoittaa. Semi pitää kotouttamista tärkeänä osana kokonaisvaltaista maahanmuuttopolitiikkaa. Hyvä kotouttaminen korostaa maahanmuuttajien omaa toimijuutta ja mahdollisuuksia yhteiskunnassa, eikä yritä The post Matti Semi: Maahanmuuttajien työpanosta tarvitaan Suomessa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Kantani Nato-jäsenyyteen pysyy kriittisenä
  by annastiinaalilekkala on 11/05/2022 at 10:43

  Honkasalo julkaisi ulostulon, jossa perustelee kriittistä kantaansa seikkaperäisesti. – Olen näiden muutaman kuukauden ajan suhtautunut asiaan rauhallisesti, vaalinut asian demokraattista käsittelyä ja kuullut huolella näkemyksiä Natoon liittymisen eri puolista. Nyt olen tehnyt asiassa oman analyysini. Kantani pysyy kriittisenä, Honkasalo sanoi. Honkasalon mukaan Venäjän kansainvälistä oikeutta räikeästi loukkaava hyökkäyssota on kauhistuttava. Samalla se noudattaa Venäjän imperialistista The post Kantani Nato-jäsenyyteen pysyy kriittisenä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Johannes Yrttiaho jätti eriävän mielipiteen Nato-selontekoon
  by annastiinaalilekkala on 11/05/2022 at 10:23

  Yrttiaho katsoo, ettei Suomen tulisi hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä, vaan jatkaa sotilasliittoon kuulumattomana maana, kuten voimassaolevat selonteot ja hallitusohjelma Suomen aseman määrittelevät. – Näin voidaan ehkäistä maan joutuminen sotilaallisten konfliktien osapuoleksi ja välttää myös Nato-jäsenyydestä seuraavia kielteisiä talousvaikutuksia, Yrttiaho katsoo eriävään mielipiteensä sisältyvässä lausumaehdotuksessa. Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa Venäjän ja Ukrainan sodan vuoksi. Suomen The post Johannes Yrttiaho jätti eriävän mielipiteen Nato-selontekoon appeared first on Vasemmistoliitto.