Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Li Andersson: Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus laajenee
  by toukosipilainen1 on 22/01/2020 at 12:26

  Julkistimme tänään jatkoa viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluille, jonka myötä pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden maksuttomaan varhaiskasvatukseen yhä useammalle lapselle. Maksuttoman varhaiskasvatuksen laajentaminen on osa niitä panostuksia, joita tämä hallitus tekee varhaiskasvatuksen laadun ja tasa-arvon kehittämiseksi. Varhaiskasvatus on yksi tehokkaimmista tavoista lisätä lasten välistä tasa-arvoa. Se luo pohjan lapsen myöhemmälle oppimiselle ja tasaa tehokkaasti perhetaustasta johtuvia oppismiseroja. Kaikista The post Li Andersson: Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus laajenee appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Naisia kurittavasta kikystä luovuttava, kunta-alalle palkankorotus
  by Eduskuntaryhmä on 21/01/2020 at 11:27

  Veronika Honkasalo: Naisia kurittavasta kikystä luovuttava, kunta-alalle palkankorotus Vasemmistoliiton kansanedustaja, vasemmistonaisten puheenjohtaja Veronika Honkasalo pitää kunta-alan työntekijöiden vaatimuksia palkankorotuksista oikeutettuina. Honkasalon mielestä naisvaltaisten alojen palkkakuoppa on merkittävä este matkalla kohti sukupuolten palkkatasa-arvoa.  – Naisvaltaisten alojen arvostuksen pitää näkyä juhlapuheiden sijaan työntekijän kukkarossa, Honkasalo sanoo. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia suomalaisista kannattaa hoiva-alalle The post Veronika Honkasalo: Naisia kurittavasta kikystä luovuttava, kunta-alalle palkankorotus appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Hae mukaan periaateohjelmatyöryhmään!
  by iikkanikkinen2 on 20/01/2020 at 07:58

  Periaateohjelma on puolueohjelma, joka käsittelee puolueen arvoja ottaen huomioon ympäröivän maailman ilmiöt, ajankohtaiset yhteiskunnalliset konfliktit ja tulevaisuuden haasteet. Prosessia varten perustetaan työryhmä, joka on vastuussa ohjelman painopisteistä ja kokonaisuuden tuottamisesta. Hae mukaan pohtimaan vasemmistolaista aatetta 2020-luvulla! Kerro hakemuksessasi: Miksi juuri sinä olisit oikea ihminen työryhmään Aiempi kokemus työryhmätyöskentelystä Millaisena näet vasemmistolaisen aatteen 2020-luvulla Työryhmän puheenjohtajana The post Hae mukaan periaateohjelmatyöryhmään! appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jussi Saramo: Julkisen sektorin palkankorotukset ovat välttämättömiä
  by Eduskuntaryhmä on 15/01/2020 at 11:15

  Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo tukee julkisen sektorin työntekijöiden tavoitteita palkankorotuksista ja esittää niille rahoituksen valtion verotusta uudistamalla. – Työntekijöitä on koulutettava lisää, mutta ratkaisevaa ja kustannustehokkaampaa on jo valmiiksi koulutettujen, kymmenientuhansien työntekijöiden houkuttelu kuntien peruspalveluihin. Se edellyttää sekä olosuhteiden että palkkojen parantamista, Saramo sanoo Marinin hallitus on sitoutunut vanhushoivan hoitajamitoituksen parantamiseen sekä terveydenhuollon ja The post Jussi Saramo: Julkisen sektorin palkankorotukset ovat välttämättömiä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Poliisi otti vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan kiinni Israelissa: Suomen lopetettava asekauppa
  by Eduskuntaryhmä on 14/01/2020 at 13:56

  Kontula vapautettiin yli kymmenen tuntia kestäneen kiinnioton jälkeen klo 20.45 paikallista aikaa ja hän on parhaillaan Jerusalemissa. Kontula kertoo, että häntä yritettiin painostaa kirjoittamaan lausunto, jossa hän olisi hyväksynyt itseensä kohdistuneet epäilyt mm. tutkinnan häiritsemisestä ja yleisen turvallisuuden vaarantamisesta. Kontula ei suostunut allekirjoittamaan lausuntoa, jota ei pitänyt todenmukaisena. Palestiinalaisalueille tekemällään matkalla ja Israelin viranomaisten estämällä The post Poliisi otti vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan kiinni Israelissa: Suomen lopetettava asekauppa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Paavo Arhinmäki: Hallituksella on mahdollisuus jäädyttää sähkönsiirron hintojen nousuvauhtia
  by Eduskuntaryhmä on 14/01/2020 at 08:25

  – Minulle on tullut useita viestejä, joissa kirotaan vuoden vaihteessa jälleen kohonneita sähkönsiirtohintoja. Arhinmäki sanoo. Monilla siirtomaksut ovat korkeampia kuin itse sähkönkulutuksesta kertyvät maksut. Erityisesti tikunnokassa on Caruna, ja syystä. Fortum myi verkkonsa kansainvälisille pääomasijoittajille. Tähän artikkeliin on koottu koko historia Caruna-kaupoista. Sähköverkkoja on vaikea palauttaa julkiseen omistukseen, kun ne on kerran myyty. Talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa The post Paavo Arhinmäki: Hallituksella on mahdollisuus jäädyttää sähkönsiirron hintojen nousuvauhtia appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliitto hakee järjestötoiminnan ja kuntapolitiikan asiantuntijaa
  by Eduskuntaryhmä on 30/12/2019 at 09:27

  Järjestötoiminnan ja kuntapolitiikan asiantuntijaa Vastuualueet: Puolueen alue- ja kuntapolitiikan kehittäminen yhteistyössä kunnallisissa luottamustehtävissä olevien puolueen edustajien kanssa. Erityinen painopiste on vuoden 2021 kuntavaaleissa ja paikallistason kampanjointikykyjen kehittämisessä. Järjestötoiminnan kehittäminen yhteistyössä järjestötiimin kanssa sekä piirien toiminnanjohtajien, piirihallitusten ja puolueosastojen kanssa. Yhteistyötahoihin kuuluu monipuolisesti erilaisia kansalaisjärjestöjä, ammattiliittoja sekä mm. KEVA ja Kuntaliitto. Toimenkuva sisältää mm. seminaari- ja The post Vasemmistoliitto hakee järjestötoiminnan ja kuntapolitiikan asiantuntijaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Eduskuntaan perustettu Länsi-Sahara-ystävyysryhmä
  by johanneshautaviita on 19/12/2019 at 11:45

  Ryhmän perustamiskokoukseen osallistui myös Menna Lehbib, Länsi-Saharan itsenäisyysliikkeen Polisarion epävirallinen edustaja Suomessa. Ryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma. – Tämä on merkittävä asia, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun eduskuntaan perustetaan ystävyysryhmä Länsi-Saharalle, Lohikoski sanoo. Tämän ryhmän tavoite onkin tuoda näkyvyyttä Länsi-Saharan tilanteelle Suomessa Länsi-Saharan alue on ollut Marokon miehittämä vuodesta 1975. Aiemmin samana vuonna The post Eduskuntaan perustettu Länsi-Sahara-ystävyysryhmä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Lohikoski: Hiilineutraaliuden saavuttaminen vaatii lisäpanostuksia
  by lottastaffans on 18/12/2019 at 14:41

  Uudistumisen ja vähähiilisyyden määrärahoiksi ehdotetaan 929 miljoonaa euroa, jossa on 200 miljoonaa lisäystä vuoden 2019 varsinaiseen talousarvioon nähden. – Tavoitteen kannalta keskeistä tulee olemaan toimien pitkäjänteisyys ja se, miten uudenlaisten teknologioiden käyttöönottoa voidaan nopeuttaa, Lohikoski sanoi. Kiertotalous ja cleantech-ratkaisut ovat olennainen osa päästövähennystoimia, ja ne luovat samalla myös mahdollisuuksia talouden sekä työllisyyden kasvuun. Lisärahoitusta kuitenkin The post Lohikoski: Hiilineutraaliuden saavuttaminen vaatii lisäpanostuksia appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Ihmisoikeuksia ei jaeta huutoäänestyksellä
  by Eduskuntaryhmä on 17/12/2019 at 12:29

  – Al-Holin suomalaisten kysymys on ennen kaikkea oikeudellinen, ei poliittinen. Valtion ja viranomaisten on toimittava lain, perustuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaan. Tämä ei ole valintakysymys tai asia, josta voitaisiin poliittisin päätöksin poiketa. Huutoäänestykset eivät voi määritellä, keille ihmisoikeudet kuuluvat ja keille eivät, eivätkä ihmisoikeudet ole mielipidekysymys, Honkasalo sanoi puheessaan. Honkasalo peräsi kierroksilla käyvään keskusteluun al-Holin The post Ihmisoikeuksia ei jaeta huutoäänestyksellä appeared first on Vasemmistoliitto.