Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Kansanedustajat tyrmistyneitä ympäristöministeriön käsienpesusta
  by Eduskuntaryhmä on 20/07/2021 at 09:12

  Kansanedustajien kantelun mukaan Suomi ei täysimääräisesti hyödynnä EU:n lintudirektiivin mukaisia poikkeusmahdollisuuksia merimetsojen ja valkoposkihanhien aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi. Kansanedustajien mielestä vahinkojen ehkäisemiksesi tulisi säätää järeämpiä toimia valkoposkihanhien ja merimetsojen kantojen hallitsemiseksi, jotta ihmisten elinkeinovapaus ja muut oikeudet toteutuisivat nykyistä paremmin. Kesäkuussa oikeuskanslerille jättämässään lausunnossa ympäristöministeriö ei kuitenkaan yhdy kansanedustajien huoliin, vaan pitää kiinni linjasta, jossa lintujen The post Kansanedustajat tyrmistyneitä ympäristöministeriön käsienpesusta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Silvia Modig: EU:n metsästrategian on oltava linjassa ilmastotavoitteiden kanssa
  by Eduskuntaryhmä on 16/07/2021 at 06:35

  Euroopan komissio julkistaa tänään esityksensä EU:n metsästrategiaksi. – Metsäpolitiikan on niin Suomessa kuin koko EU:ssa perustuttava ilmastokestäviin ja sosiaalisesti oikeudenmukaisiin ratkaisuihin. Ilmastokriisi ja kuudes sukupuuttoaalto ovat tosiasioita. Metsät ovat merkittävä hiilinielu, jota tarvitsemme ilmastonmuutokselta suojautumiseen. Yhtä lailla tarvitsemme metsien monimuotoisuutta. Luonnon monimuotoisuus lisää ekosysteemien mahdollisuuksia sopeutua ilmastokriisin tuhoihin, Silvia Modig sanoo. Metsäpolitiikan on niin Suomessa The post Silvia Modig: EU:n metsästrategian on oltava linjassa ilmastotavoitteiden kanssa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Teknologiateollisuus, Metsäteollisuus ja perussuomalaiset uhkaavat viedä lomarahasi
  by toukosipilainen1 on 14/07/2021 at 17:22

  Hänen mukaansa Teknologiateollisuuden ja Metsäteollisuuden ilmoitus lopettaa valtakunnallisten työehtosopimusten neuvotteleminen uhkaa suoraan suomalaisten työntekijöiden hyvän elämän perusedellytyksiä.  Tämä johtuu erityisesti siitä, että Suomessa monet itsestäänselvinäkin pidetyt työelämän perusasiat, kuten lomaraha ja riittävä palkallinen sairasloma, eivät perustu lakiin, vaan yleissitoviin työehtosopimuksiin.  – Moni ei tiedä, että esimerkiksi oikeus lomarahaan tai palkkataso ei perustu lakiin, vaan yleissitoviin The post Li Andersson: Teknologiateollisuus, Metsäteollisuus ja perussuomalaiset uhkaavat viedä lomarahasi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • EU:n ilmastolakipaketin keinot hillitä ilmastokriisiä ovat välttämättömiä ja myös Suomen etu
  by Eduskuntaryhmä on 14/07/2021 at 14:21

  EU-julkaisi tänään suuren ilmastolakipaketin nimeltä Fit for 55. Uusien lakien on määrä vähentää päästöjä unionin alueella niin, että päästöjään vähennetään vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.  Lisäksi EU-maat saavuttavat uuden lakipaketin mukaisesti hiilineutraaliuden vuonna 2050. Hiilineutraaliustavoite tarkoittaa merkittäviä rakenteellisia uudistuksia kaikkien eurooppalaisten arkeen kulutustuotteista uusiutuvaan energiaan ja maankäyttöön. EU:n tänään julkaistun ilmastolakipaketin keinot ovat välttämättömiä The post EU:n ilmastolakipaketin keinot hillitä ilmastokriisiä ovat välttämättömiä ja myös Suomen etu appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Haku avoinna: Kunnallisalan luottamustehtäviin haetaan vasemmistoliiton edustajia
  by anttisaarelainen2 on 02/07/2021 at 16:22

  Vasemmistoliitto hakee jäsentensä keskuudesta henkilöitä edustamaan puoluetta kansallisissa kunnallisalan luottamustoimissa. Haettavana on useita eri luottamustoimia, ja niiden kausi kestää valtuustokauden 2021-2025. Kuntavaalituloksen perusteella valitaan kuntasektorin edustajia useisiin kansallisen tason tehtäviin. Luottamuspaikkoihin voivat hakea vain vasemmistoliiton jäsenet, jotka ovat valtuutettuja valtuustokaudella 2021-2025. Lopullisen valinnan tekee puoluehallitus, ja puolueiden välisten neuvotteluiden tulos voi vaikuttaa henkilöiden valintaan. Mahdolliset The post Haku avoinna: Kunnallisalan luottamustehtäviin haetaan vasemmistoliiton edustajia appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Kivelä: Tulevan ilmastolain tulee perustua sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen
  by Eduskuntaryhmä on 02/07/2021 at 11:32

  Ilmastolaki on meidän keskeisiä tapojamme varmistaa, että Suomi tekee osansa ilmastokriisin torjumiseksi. – Vasemmistoliitolla on lakiuudistukseen osalta kaksi ydintavoitetta: hillitä ilmastokriisiä ja varmistaa, että kansalliset ilmastotoimet toteutetaan sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, kansanedustaja Mai Kivelä sanoo. Nyt valmistuneen ehdotuksen perusteella tulevaan lakiin lisättäisiin Suomelle tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035. Lakiin sisällytettäisiin myös ilmastopaneelin suositusten mukaiset päästövähennystavoitteet: 60 prosentin The post Kivelä: Tulevan ilmastolain tulee perustua sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Honkasalo: Sähköpotkulaudoilla tapahtuvat rajut onnettomuudet varjostavat kesäöitä
  by Eduskuntaryhmä on 30/06/2021 at 12:43

  Niin käteviä kuin sähköpotkulaudat ovatkin, päihtyneenä tulee tehtyä helposti virhearviointeja ja onnettomuuteen joutumisen riski kasvaa. – Sähköpotkulaudoilla kaatuneiden vammat ovat hurjaa luettavaa. Kasvomurtumia, aivovammoja, luun murtumia… Niin käteviä kuin sähköpotkulaudat ovatkin, päihtyneenä tulee tehtyä helposti virhearviointeja ja onnettomuuteen joutumisen riski kasvaa. Olisi tärkeää, että näitä vakavia onnettomuuksia pystyttäisiin jotenkin ehkäisemään, Honkasalo sanoo. HUS totesi viime The post Honkasalo: Sähköpotkulaudoilla tapahtuvat rajut onnettomuudet varjostavat kesäöitä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Myllykoski: Yhteistyön hedelmä – maksuhäiriömerkintä voisi poistua nopeammin kun velka on maksettu
  by Eduskuntaryhmä on 30/06/2021 at 11:00

  Aloitteessa ehdotettiin niin ikään maksuhäiriömerkinnän poistamista, kun velka on suoritettu tai vanhentunut tai velan peruste on poistunut. – Tuntuu aivan uskomattoman hyvältä ja huojentavalta, että asia etenee. Tämän eteen on tehty töitä yli puoluerajojen ja nyt oikeusministeri Henriksson konkretisoi yhteistyön hedelmän. Uskon, että maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikojen lyhentämiselle annettu laaja, puoluerajoista riippumaton tuki kiritti ministeriötä, Myllykoski sanoo. The post Myllykoski: Yhteistyön hedelmä – maksuhäiriömerkintä voisi poistua nopeammin kun velka on maksettu appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Koronan jälkihoitoon ja sosiaalisen kriisin torjuntaan on panostettava edelleen
  by Eduskuntaryhmä on 28/06/2021 at 11:44

  -Kuinka moni jätti koronan takia koulunsa kesken? Kuinka monen lomautus muuttui pitkäaikaistyöttömyydeksi? Kuinka moni on mielenterveyssyistä jäänyt sivuun työelämästä, Lohikoski kysyi ryhmäpuheessa, ja viittasi siihen miten jokainen työelämästä pandemian takia syrjäytetty tulee yhteiskunnalle inhimillisesti sekä taloudellisesti kalliimmaksi kuin elvyttävä talouspolitiikka tällä hetkellä.   Vasemmistoliiton ja Lohikosken kanta läpi korona-ajan on ollut se, että globaalin pandemian taloudelliset The post Koronan jälkihoitoon ja sosiaalisen kriisin torjuntaan on panostettava edelleen appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Kaksi vuotta työtä tasa-arvon ja hyvinvoinnin eteen
  by toukosipilainen1 on 28/06/2021 at 11:30

  Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskunnan yhteiskokous päätti hallitukseen menon yhteydessä, että sosiaali- ja terveysministerin tehtävä jaetaan kahteen osaan ja vaihto tapahtuu hallituskauden puolivälissä. Olen saanut hoitaa kaksi vuotta tärkeää tehtävää, joka vaikuttaa suomalaisten elämään todella konkreettisella tavalla. Kulunut kaksi vuotta on ollut monella tapaa erilainen, kuin mitä odotin ja lähdön hetkellä on hyvä summata yhteen ajatuksia.  The post Kaksi vuotta työtä tasa-arvon ja hyvinvoinnin eteen appeared first on Vasemmistoliitto.