Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Kun mahdollistajat vaihtavat kapulaa
  by annigranat on 30/09/2022 at 07:45

  – En vieläkään tajua tätä. Tuntuu, kuin olisin jäämässä lomalle, sanoo Malla Kantola ja nauraa. Kantola on vasemmistoliiton puoluetoimistolla ja tapahtumissa tuttu näky. Kuluneen 20 vuoden aikana Kantola on tavannut satoja vasemmiston toimijoita, järjestänyt yhteensä satoja kokouksia ja seminaareja ja elänyt mukana puolueen ylä- ja alamäissä. Nyt Kantola valmistautuu jäämään vähintäänkin ansaitulle eläkkeelle. – Vanha The post Kun mahdollistajat vaihtavat kapulaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Koko Suomen toriparlamentti 2022 – Reilu punavihreä siirtymä
  by Iiro on 29/09/2022 at 08:31

  Kierrämme lokakuussa Suomessa lähes 50 paikkakunnalla keskustelemassa tulevaisuudesta, jossa kilpailukykyinen teollisuus ja ekologisesti kestävä yhteiskunta kulkevat käsi kädessä ihmisten hyvinvoinnin kanssa reilulla ja oikeudenmukaisella tavalla. Lauantai 1.10. Kanta-Häme Aino-Kaisa Pekonen ja Markus Mustajärvi 10–10.45 Riihimäki Riihimäen aseman edusta, teltalla on tarjolla kahvia ja pullaa! 11.30–12.15 Hämeenlinna Kauppakeskus Tavastilan piha, tarjolla kasvishernekeittoa! 14.30–15.15 Forssa Kahvila Lammenkulma The post Koko Suomen toriparlamentti 2022 – Reilu punavihreä siirtymä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Merja Kyllönen: Lisää ympärivuorokautisia hoivapaikkoja, hoitajamitoitus myös kotihoitoon
  by Vasemmisto on 28/09/2022 at 12:16

  Vasemmistoliiton kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Merja Kyllösen mielestä ympärivuorokautisen vanhushoivan paikkoja on lisättävä selkeästi. Kyllönen piti tänään vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron eduskunnan välikysymyskeskustelussa vanhuspalveluiden tilanteesta ja terveyspalveluiden kriisiytymisestä. – Me tarvitsemme selkeän strategisen linjauksen ympärivuorokautisen hoivan paikkojen lisäämisestä. Sairaat, hauraat ja toimintakyvyltään heikentyneet ikäihmiset odottavat tällä hetkellä liian pitkään pääsyä ympärivuorokautiseen hoivaan. Kriteerit ovat tiukat ja The post Merja Kyllönen: Lisää ympärivuorokautisia hoivapaikkoja, hoitajamitoitus myös kotihoitoon appeared first on Vasemmistoliitto.

 • REKRY: Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä hakee eduskuntaryhmän avustajaa
  by Vasemmisto on 23/09/2022 at 09:28

  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä hakee eduskuntaryhmän avustajaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Eduskuntaryhmän avustajan työtehtäviin kuuluu vasemmistoliiton kansanedustajien avustaminen ja lainsäädäntötyötä tukeva poliittinen valmistelu. Tehtävässä tarvitaan vasemmistolaisen politiikan tuntemusta, palvelualttiutta ja joustavuutta, sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisua sekä kykyä ottaa haltuun nopeasti laajoja kokonaisuuksia. Tehtävässä tarvitaan sekä hyviä tiimityötaitoja että kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Tehtävässä eduksi katsotaan korkeakoulututkinto, kokemus lainsäädäntötyöstä, viestintäosaaminen The post REKRY: Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä hakee eduskuntaryhmän avustajaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Pitkään Suomessa asuneille paperittomille tulee antaa oleskeluluvat
  by Vasemmisto on 21/09/2022 at 11:17

  Eduskunnassa keskusteltiin torstaina Lupa elää -kansalaisaloitteesta, jossa ehdotetaan nelivuotisen jatkuvan oleskeluluvan myöntämistä turvapaikkaa ennen 1.1.2017 hakeneille. Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolueen 1. varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo pitää aloitetta järkevänä ja ihmisarvoa kunnioittavana. – Aloite tarjoaa käsillä olevaan humanitaariseen kriisiin tehokkaan ja yksinkertaisen ratkaisun, johon on turvauduttu jo aiemmin useassa Euroopan maassa, Honkasalo sanoi puheenvuorossaan.  – Me emme The post Veronika Honkasalo: Pitkään Suomessa asuneille paperittomille tulee antaa oleskeluluvat appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: Pienituloisille parempia turvaverkkoja ensi vuoden budjetissa
  by Vasemmisto on 20/09/2022 at 10:33

  Vasemmistoliiton kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Pia Lohikoski kiittää valtion ensi vuoden talousarvion panostuksia kaikkein pienituloisimpiin. Lohikoski piti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron tänään käydyssä keskustelussa vuoden 2023 talousarvioesityksestä. – Vasemmistoliitto varmisti, että budjettiriihen päätöksissä huomioidaan pienituloiset aina lapsiperheistä eläkeläisiin, Lohikoski sanoi. Budjetissa sovittiin esimerkiksi kompensaatiomekanismeista sähkön hintojen kohotessa. Tällä hetkellä valmistellaan sähkötukea pienituloisille, joille sähkön kallistuminen aiheuttaa ongelmia. Vasemmistoliitto The post Pia Lohikoski: Pienituloisille parempia turvaverkkoja ensi vuoden budjetissa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • 9 kysymystä ja vastausta suojelutyölaista
  by aleksikarppinen on 16/09/2022 at 13:44

  Kokosimme 9 kysymystä ja vastausta, jotka auttavat ymmärtämään, mistä suojelutyölaissa ja hoitajien työtaistelutoimissa on kyse.   1. Estääkö suojelutyölaki hoitajien lakko-oikeuden? Ei estä. Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöillä säilyy oikeus lakkoilla myös jatkossa, myös teho-osastoilla. Laki rajaa lakko-oikeutta vain sen verran kuin on välttämätöntä ihmisten hengen turvaamiseksi viimesijaisena keinona sellaisissa tilanteissa, joissa suojelutyöstä ei olla valmiita The post 9 kysymystä ja vastausta suojelutyölaista appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Pitkään Suomessa asuneille paperittomille tulee antaa oleskeluluvat
  by Vasemmisto on 16/09/2022 at 09:55

  Eduskunnassa keskusteltiin eilen Lupa elää -kansalaisaloitteesta, jossa ehdotetaan nelivuotisen jatkuvan oleskeluluvan myöntämistä turvapaikkaa ennen 1.1.2017 hakeneille. Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolueen 1. varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo pitää aloitetta järkevänä ja ihmisarvoa kunnioittavana.  – Aloite tarjoaa käsillä olevaan humanitaariseen kriisiin tehokkaan ja yksinkertaisen ratkaisun, johon on turvauduttu jo aiemmin useassa Euroopan maassa, Honkasalo sanoi puheenvuorossaan. Inhimillistä on antaa The post Veronika Honkasalo: Pitkään Suomessa asuneille paperittomille tulee antaa oleskeluluvat appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Aino-Kaisa Pekonen: Hallituksen tulisi jatkaa palkka-avoimuuden valmistelua
  by Vasemmisto on 14/09/2022 at 12:01

  Vasemmistoliiton kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen vaatii hallitusta jatkamaan palkka-avoimuutta koskevan lainsäädännön valmistelua. Pekonen piti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron keskustelussa valtioneuvoston tasa-arvopoliittisesta selonteosta. Pekonen nosti esiin puheessaan, kuinka hallitus on sitoutunut tasa-arvon edistämiseen monilla sektoreilla ja saanut valmiiksi useita tasa-arvoa parantavia uudistuksia, kuten perhevapaauudistuksen, oppivelvollisuuden laajentamisen ja seksuaalirikoslainsäädännön uudistamisen. Translaki tullaan vielä saamaan maaliin tällä The post Aino-Kaisa Pekonen: Hallituksen tulisi jatkaa palkka-avoimuuden valmistelua appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vaatii suojelutyölakiin merkittäviä muutoksia eduskuntakäsittelyssä – ei voi hyväksyä nykymuodossaan
  by Vasemmisto on 12/09/2022 at 13:18

  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä katsoo, ettei se voi kannattaa hallituksen valmistelemaa esitystä sen nykymuodossa. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä tunnistaa, että valtioneuvoston jäsenillä on perustuslain mukainen oikeudellinen velvollisuus saattaa eduskunnan käsittelyyn lakiesitys, joka turvaa välittömässä hengenvaarassa tai vakavassa terveydenvaarassa olevien potilaiden henkeä teho-osastoilla, mikäli suojelutyöstä ei suostuta neuvottelemaan lakon aikana. Aikataulupaineen vuoksi vasemmistoliiton ministerit ovat valmiita antamaan esityksen hallitukselta eduskunnan The post Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vaatii suojelutyölakiin merkittäviä muutoksia eduskuntakäsittelyssä – ei voi hyväksyä nykymuodossaan appeared first on Vasemmistoliitto.