Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Veronika Honkasalo: Suomen on oltava paremmin perillä QAnonista
  by varpujutila on 23/10/2020 at 07:45

  Honkasalo kysyy tänään eduskunnassa jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, miten kultista kerätään tietoa, onko yhteisön jäsenten avuksi suunnitteilla exit-prosessia ja kuinka erityisesti nuoria suojellaan salaliittoteorioilta. – On hälyttävää, miten salaliittoteoretisointi on hiipimässä osaksi julkista keskustelua yhä kiihtyvämpää vauhtia. Huomaan tämän myös saamastani henkilökohtaisesta palautteesta kansanedustajana esimerkiksi Covid19-pandemian suhteen. QAnonin rajun leviämisen vuoksi on tärkeää, että esimerkiksi viranomaisilla The post Veronika Honkasalo: Suomen on oltava paremmin perillä QAnonista appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Paavo Arhinmäki: Alustatyölle tulee luoda reilut pelisäännöt lainsäädännöllä
  by lauraasikainen on 20/10/2020 at 10:20

  Wolt ja Foodora ovat Suomen suurimpia alustayhtiöitä ja jo niiden ”lähettikumppaneina” työskentelee Suomessa tuhansia ihmisiä. Tällä hetkellä he ovat yrittäjän asemassa – monet tahtomattaankin. Tämä tarkoittaa, että heillä ei ole oikeutta esimerkiksi työttömyysturvaan, heitä ei tarvitse työnantajan puolesta vakuuttaa eikä heillä ole mahdollisuutta sairauslomaan. Työneuvoston lausunto on merkittävä. Sillä on vaikutusta siihen, miten alustatalousyhtiöt toimivat The post Paavo Arhinmäki: Alustatyölle tulee luoda reilut pelisäännöt lainsäädännöllä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Matti Semi: Poliisin riittävyys syrjäseuduilla on turvattava
  by annalemstrom on 16/10/2020 at 13:24

  Marinin hallitusohjelmassa luvataan lisätä viranomaisten läsnäoloa ja näkyvyyttä etenkin alueilla, joissa on heikoin palvelutaso, sekä määritellä poliisille enimmäisvasteajat koko Suomeen. Tästä huolimatta ympäri Suomea on tullut viestejä poliisipalveluiden keskittämisestä ja lakkauttamisesta. – Myös harvaan asutuilla alueilla ihmisille voi tulla hätä. Jopa tunnin mittaiset odotusajat poliisin saapumiselle ovat kohtuuttomia. On meidän vastuullamme varmistaa riittävin resurssein, että The post Matti Semi: Poliisin riittävyys syrjäseuduilla on turvattava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • 7+1 väärää oletusta oppivelvollisuuden laajentamisesta kumottuna
  by saarashikeben on 16/10/2020 at 08:29

  Muun muassa opposition suunnalta kuuluu säröääniä, mutta emme anna niiden häiritä. Emmehän antaneet periksi peruskoulua rakennettaessakaan: panostukset koulutukseen ovat aina panostuksia hyvinvointiin. Tässä artikkelissa kumoamme yleisimmät vasta-argumentit oppivelvollisuuden pidentämistä vastaan.   1. “Oppivelvollisuusiän mekaaninen nosto ei turvaa nuorten tosiasiallisia edellytyksiä suorittaa toisen asteen tutkintoa” Ikärajan nosto ei yksin riitä varmistamaan, että jokainen nuori onnistuu suorittamaan The post 7+1 väärää oletusta oppivelvollisuuden laajentamisesta kumottuna appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Maksuton koulutus on tie ulos koronakriisistä
  by riikkakorpinurmi on 15/10/2020 at 11:56

  – Suomessa on pidetty tärkeänä, että koulutusjärjestelmä takaa etenemisen mahdollisuudet kaikille. Tämän takaa parhaiten maksuton koulutus kaikille. Se on paljon tehokkaampi ja oikeudenmukaisempi tapa kuin leimaava ja byrokraattinen tuki pienituloisille. Lisäksi varsinkin harvaan asutulla maaseudulla, missä koulumatkat ovat pitkiä, todella merkittävää on myös parannukset koulumatkatukeen. Tämä uudistus on kuitenkin paljon enemmän kuin vain maksuttomat oppimateriaalit The post Maksuton koulutus on tie ulos koronakriisistä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Yksi vuosikymmenen tärkeimmistä tasa-arvoteoista etenee
  by riikkakorpinurmi on 15/10/2020 at 11:53

  – Tämä on tärkein koulutuspoliittinen uudistus vuosikymmeniin. Suomi on ennenkin päässyt vaikeiden aikojen yli panostamalla osaamiseen. Onneksi meillä on hallitus, joka uskaltaa tehdä rakenteellisia uudistuksia, jotka katsovat pitkälle tulevaisuuteen. On myös tärkeä ymmärtää, että kyseessä ei ole pelkkä mekaaninen oppivelvollisuusiän nostaminen, vaan laaja lakipaketti. Sen osana kohdennetaan lisää pysyviä resursseja tukeen ja ohjaukseen. Oppivelvollisuus päättyy The post Yksi vuosikymmenen tärkeimmistä tasa-arvoteoista etenee appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Oppivelvollisuuden laajentaminen pähkinänkuoressa
  by saarashikeben on 15/10/2020 at 11:36

  Mitä tapahtuu?  Teemme tämän hallituskauden merkittävimmän uudistuksen ja panostuksen tulevaisuuteen, kun säädämme uuden oppivelvollisuuslain. Hallituksen esitys annettiin tänään 15.10. eduskuntaan, joka käsittelee esitystä syksyn mittaan. Mistä on kyse? Jatkossa oppivelvollisuus päättyy, kun henkilö täyttää 18 vuotta tai kun hän on hyväksytysti suorittanut ylioppilastutkinnon tai ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun tutkinnon tai niitä vastaavan ulkomaisen koulutuksen. The post Oppivelvollisuuden laajentaminen pähkinänkuoressa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Juho Kautto: Valtion kannettava vastuunsa MAL-sopimuksien rahoituksessa
  by annalemstrom on 15/10/2020 at 10:37

  Niin kutsutuissa MAL-sopimusneuvotteluissa valtio ja kaupunkiseudut neuvottelevat uusista maankäytön, asumisen ja liikkumisen sopimuksista. Sopimuksissa kaupungit sitoutuvat tavoitteisiin asuntokaavoituksessa, kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tuotannossa ja liikennejärjestelmien kehittämisessä, ja valtio puolestaan sitoutuu tukemaan muun muassa seutujen tärkeitä infrastruktuurihankkeita.  Sopimusmenettelyä on nyt laajennettu uusille seuduille. Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunkiseudut ovat päässeet vihdoin uusina alueina näiden MAL-sopimusmenettelyiden piiriin. Tämä on The post Juho Kautto: Valtion kannettava vastuunsa MAL-sopimuksien rahoituksessa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Tältä näyttää hallituksen reilu sote-uudistus
  by saarashikeben on 13/10/2020 at 10:29

  Sote-uudistusta on yritetty rakentaa vuosikausia. Vihdoin tämä hallitus tekee kipeästi kaivatun sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastuspalveluiden rakenneuudistuksen, jolla puututaan liian pitkään jatkuneeseen eriarvoistumiskehitykseen. Hallituksen sote-uudistuksen tarkoituksena on ihmisten hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiminen. Uudistuksella vähennetään väestöryhmien välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja ja varmistetaan yhdenvertaiset ja toimivat palvelut koko maassa. Me rakennamme yhdenvertaista Suomea kaikille, ei harvoille.  Mitä on The post Tältä näyttää hallituksen reilu sote-uudistus appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski kysyy sisäilmakodittomien auttamisesta
  by susannakaartinen on 12/10/2020 at 08:11

  – Sisäilmaongelmista vakavasti sairastuneet tarvitsevat erityistä apua kodin löytämiseen silloin, kun puhdasta ja tervettä asuntoa ei kohtuullisin ponnisteluin löydy tavallisesta asuntokannasta. Vaikea asumistilanne ja oireilu kuormittavat ja haittaavat arkea ja työkykyä, Lohikoski sanoo. Sisäilman vuoksi kodittomien lukumäärää ei tiedetä, sillä sisäilmasta sairastuneiden asunnottomuutta ei tilastoida erikseen. Arvio sisäilmasta sairastuneiden määrästä liikkuvat tuhansissa, mutta sairauden vakavuusaste The post Pia Lohikoski kysyy sisäilmakodittomien auttamisesta appeared first on Vasemmistoliitto.