Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Honkasalosta ihmisoikeusverkoston vetäjä
  by Eduskuntaryhmä on 13/09/2019 at 11:27

  Vasemmistoliiton ensimmäisen kauden kansanedustaja Veronika Honkasalo valittiin toimintansa tältä istuntokaudelta aloittaneen eduskunnan ihmisoikeusverkoston puheenjohtajaksi. Verkoston varapuheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. Verkosto on toiminut vuodesta 1991 ja käsittelee ihmisoikeusongelmia laajasti Suomessa ja kansainvälisesti. – Tulen pitämään huolen siitä, että eduskunnan ihmisoikeusverkosto nostaa agendalle sen, miten ilmastonmuutos ja ihmisoikeudet liittyvät toisiinsa. Tuhannet ja tuhannet ihmiset kärsivät […] The post Honkasalosta ihmisoikeusverkoston vetäjä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Ilmastoahdistus poistetaan ilmastoteoilla
  by Eduskuntaryhmä on 12/09/2019 at 14:08

  Kivelä puhui tänään eduskunnassa keskustelussa ilmastovuosikertomuksesta. Kivelä kiitteli sitä, että Suomella on vihdoin hallitus, jonka ohjelmassa päästövähennystavoitteet on nostettu ilmastotieteen ja oikeudenmukaisen globaalin kehityksen näkökulmasta oikealle tasolle. Suomen tai EU:n nykyiset toimet eivät kuitenkaan riitä rajoittamaan ilmaston lämpenemistä 1,5 celsiusasteeseen. – Tulevat sukupolvet tulevat muistamaan tämän hallituksen ennen kaikkea siitä, miten toimimme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kauniit […] The post Ilmastoahdistus poistetaan ilmastoteoilla appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton puoluetoimisto hakee viestinnän asiantuntijaa
  by Meri Valkama on 12/09/2019 at 09:37

  VIESTINNÄN ASIANTUNTIJAA vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa lokakuussa 2019 tai sopimuksen mukaan. Viestinnän asiantuntijana olet osa puoluetoimiston politiikka- ja viestintätiimiä. Osallistut tiiviisti vasemmistoliiton viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen eri kanaviin sekä teet mediayhteistyötä. Viestinnän asiantuntijana sparraat myös tarvittaessa poliitikkojamme ja tarjoat viestinnän konsultaatiopalveluita puolueen eri toimijoille. Viestinnän asiantuntijana osallistut tiiviisti vasemmistoliiton vaalikampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen.   Odotamme […] The post Vasemmistoliiton puoluetoimisto hakee viestinnän asiantuntijaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Asumistukirahat mieluummin erityisryhmien asuntotuotantoon kuin yksityisille sijoittajille
  by Eduskuntaryhmä on 11/09/2019 at 13:40

  – Tällä hetkellä on nurinkurista, että käytämme asumistukeen moninkertaisesti enemmän rahaa kuin kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoon. Olisi parempi käyttää raha edullisten asuntojen tuotantoon kuin tukea asumistuen kautta sijoitusasuntojen omistajia, vasemmistoliiton Pia Lohikoski linjaa. Vasemmistoliitto kannattaa hallituksen esitystä, jossa ehdotetaan avustuksista erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi annettua lakia muutettavaksi siten, että alimman tukiluokan mukaisten avustusten enimmäismäärä nostetaan 10 prosentista […] The post Asumistukirahat mieluummin erityisryhmien asuntotuotantoon kuin yksityisille sijoittajille appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä hakee poliittista asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen
  by Eduskuntaryhmä on 10/09/2019 at 13:40

  Poliittisen asiantuntijan työtehtäviin kuuluu vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kansanedustajien eduskuntatyötä tukeva poliittinen valmistelutyö, kansanedustajien avustaminen valiokuntatyössä ja muu avustaminen. Kulloinenkin toimenkuva määritellään erillisellä päätöksellä. Edellytämme poliittiselta asiantuntijalta ulko- ja turvallisuuspoliittista osaamista. Tehtävässä eduksi katsotaan korkeakoulututkinto, sujuva kirjallinen ja suullinen ilmaisu, ruotsin ja englannin kielitaito sekä muu kielitaito, monipuolinen poliittinen osaaminen, kokemus lainsäädäntötyöstä, palvelualttius ja joustavuus sekä vasemmistolaisen […] The post Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä hakee poliittista asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton puoluetoimisto hakee järjestösuunnitelijaa
  by Meri Valkama on 10/09/2019 at 12:52

  JÄRJESTÖSUUNNITTELIJAA vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa lokakuussa 2019 tai sopimuksen mukaan. Vasemmistoliiton puoluetoimiston järjestösuunnittelijana toimit jäsenrekisterimme pääkäyttäjänä ja ylläpitäjänä sekä vastaat jäsenpalvelustamme ja sen kehityksestä. Järjestösuunnittelijana koulutat muita puolueen toimijoita jäsenprosesseihin ja jäsenrekisterin käyttöön liittyvissä kysymyksissä ja toimit myös puoluetoimiston tietosuojavastaavana.   Odotamme sinulta Kokemusta tiimityöskentelystä ja hyviä vuorovaikutustaitoja Oma-aloitteisuutta ja järjestelmällisyyttä Ymmärrystä ja kokemusta järjestön […] The post Vasemmistoliiton puoluetoimisto hakee järjestösuunnitelijaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Eduskuntaryhmän osaaminen vahvistui
  by Eduskuntaryhmä on 09/09/2019 at 11:13

  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kanslia vahvistui syksyn alussa uusilla työntekijöillä. Kevään vaalivoiton ansiosta kansanedustajamäärämme kasvoi ja uusille edustajille tarvittiin avustajia. Lisäksi oli tarpeen korvata ministeriryhmään siirtyneitä työntekijöitä. Uutta osaamista kansliaan saatiin esimerkiksi työelämä-, ympäristö- ja talouspolitiikassa. Ryhmän uudeksi pääsihteeriksi valittiin Laura Koskinen, joka on aikaisemmin toiminut ryhmän ympäristöasiantuntijana. Koskinen toimii valtiosihteeriksi valitun ex-pääsihteeri Minna Kelhän sijaisena. Lotta […] The post Eduskuntaryhmän osaaminen vahvistui appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Demokratiaa puolustettava, vaaleihin kampanjakatto
  by Eduskuntaryhmä on 06/09/2019 at 10:00

  Honkasalo esittää lähetekeskustelussa olevassa aloitteessa kunnallisvaaleihin 7 500 euron, eduskuntavaaleihin 30 000 euron ja europarlamenttivaaleihin 50 000 euron kampanjakattoa. Lisäksi aloitteessa esitetään vaalirahoitusta koskevan ennakkoilmoituksen muuttamista vapaaehtoisesta pakolliseksi. – Kun kampanjoin eduskuntavaaleissa Helsingin keskustassa, turistit hämmästelivät: ”Oletko todella ihan tavallinen ihminen?” Kun kerroin taustastani, he totesivat, ettei Ranskassa vastaava voisi koskaan olla mahdollista. Ihmettely huvitti, […] The post Demokratiaa puolustettava, vaaleihin kampanjakatto appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pohjoismaiden toimittava yhdessä äärioikeistoa vastaan
  by Eduskuntaryhmä on 03/09/2019 at 12:54

  Yleisintä terrorismia Pohjoismaissa on äärioikeistolainen terrorismi. Viime aikojen vakavimman terrori-iskun Pohjoismaissa teki norjalainen äärioikeistotoimija. Kuluneena kesänä äärioikeistolainen väkivalta tai sen uhka on noussut esiin sekä Ruotsissa että Norjassa. Suomessa sisäministeriö on nostanut väkivaltaisen äärioikeiston keskeiseksi turvallisuusuhaksi. Pohjoismaiden punavihreiden puolueiden yhteenliittymän Nordisk grön vänsterin mielestä nyt tarvitaan yhteispohjoismaisia satsauksia äärioikeiston uhkaa vastaan. Äärioikeisto koordinoi toimintaansa pohjoismaisella […] The post Pohjoismaiden toimittava yhdessä äärioikeistoa vastaan appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Luontomatkailun edellytykset on taattava
  by Eduskuntaryhmä on 28/08/2019 at 09:37

  Puhdas ja monimuotoinen luonto on Suomen matkailuvaltti, mutta ilman rahoitusta paikallista matkailuelinkeinoa ei voida kehittää tai edes ylläpitää. Hallitusohjelman mukaan luontomatkailun edellytyksiä parannetaan eri puolella Suomea. Silti Metsähallitus on päättänyt lakkauttaa Urho Kekkosen kansallispuiston Savukosken opastuskeskuksen. – Savukoskea on kuritettu toden teolla ja suunnitelmien suunta on täysin väärä. Metsähallitus ei voi väistää omia velvoitteitaan. Luontopalvelut […] The post Luontomatkailun edellytykset on taattava appeared first on Vasemmistoliitto.