Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Vasemmistoliitto sai uuden puoluejohdon
  by saarashikeben on 16/11/2019 at 16:22

  Puoluekokouskaudella 2020–2023 puheenjohtajistossa toimii Anderssonin lisäksi kolme varapuheenjohtajaa. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Jussi Saramo, 40, Vantaalta. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin sosionomi Minna Minkkinen, 35, Tampereelta ja kolmanneksi pääluottamusmies Jouni Jussinniemen, 37, Kyröjärveltä. Puoluessihteeriksi valittiin Mikko Koikkalainen, 43, Helsinki. Li Anderssonilla ei ollut puoluejohtajakisassa vastaehdokasta. ”Olen otettu ja iloinen vahvasta tuesta. Aiomme väsymättä jatkaa työtä ilmastonmuutoksen torjumisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan puolesta”, toteaa Andersson, joka The post Vasemmistoliitto sai uuden puoluejohdon appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mikko Koikkalainen vasemmistoliiton puoluesihteeriksi
  by saarashikeben on 16/11/2019 at 15:40

  Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi on valittu Mikko Koikkalainen, 43. Vasemmistoliiton puoluekokous äänesti asiasta lauantaina Kuopiossa. Koikkalainen voitti vastaehdokkaana olleen Joonas Leppäsen äänin 169–126. Koikkalainen siirtyy puoluesihteeriksi vasemmistoliiton järjestö- ja kuntapoliittisen asiantuntijan paikalta. “Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja otan tehtävän suurella innolla vastaan. Puoluesihteerikampanja käytiin hyvässä hengessä. Valinnassa kyse ei ollut kahden henkilön kilpailusta tai kamppailusta vaan jäsendemokratian The post Mikko Koikkalainen vasemmistoliiton puoluesihteeriksi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Hoivakotien asukkaat ansaitsevat korvauksen laiminlyönneistä
  by Eduskuntaryhmä on 15/11/2019 at 16:11

  Vasemmistoliiton puoluekokouksessa puhunut Andersson esitti perjantaina vakavan huolensa terveys- ja hoiva-alan yritysten toiminnassa ilmenneistä laiminlyönneistä ja niiden harjoittamasta verovälttelystä. “Skandaaliyhtiö Esperi Caren emoyhtiö ei ole maksanut lainkaan yhteisöveroa Suomeen kolmen viime vuoden aikana. Samaan aikaan, kun me olemme ohjanneet Esperi Carelle verorahojamme, tämä yritys on laiminlyönyt ikäihmisten oikeuden laadukkaaseen ja inhimilliseen hoivaan”, hän sanoi.  Andersson The post Li Andersson: Hoivakotien asukkaat ansaitsevat korvauksen laiminlyönneistä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: Solidaarisuutta postin työntekijöille
  by Eduskuntaryhmä on 15/11/2019 at 13:41

  – Jokaisella työntekijällä pitää olla oikeus inhimillisiin työoloihin ja palkkaan, jolla tulee toimeen, Lohikoski sanoo. Postin johtoa Lohikoski puolestaan muistutti asemastaan valtionyhtiönä ja totesi sillä olevan erityinen yhteiskuntavastuu. Avajaispuheessaan Lohikoski nosti esiin myös vasemmiston viimeaikaisia saavutuksia sekä muistutti päätösten kauaskantoisista vaikutuksista. Lapsiperheköyhyyteen ja ylisukupolviseen huono-osaisuuteen puuttuminen ovat avainasemassa yhteiskunnan tasa-arvon kannalta. – Epäoikeudenmukaisen aktiivimallin purkaminen The post Pia Lohikoski: Solidaarisuutta postin työntekijöille appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Valoisa tulevaisuus. Kaikille. Ei harvoille. Vasemmistoliiton puoluekokous 15.–17.11.2019 Kuopiossa
  by Eduskuntaryhmä on 15/11/2019 at 13:03

  Puoluekokous on vasemmistoliiton ylin päättävä elin, joka kokoontuu kolmen vuoden välein ja valitsee puoluejohdon sekä edustajat muihin puolueen päättäviin elimiin. Puoluekokous hyväksyy myös vasemmistoliiton tavoiteohjelman. Seuraa kokousta livenä verkossa Nuorin puoluekokousedustaja on syntynyt vuonna 1999 ja vanhin 1939. Eteläisin osanottaja saapuu Suomen eteläisimmästä kunnasta Hangosta ja pohjoisin Suomen pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta. Kokousedustajista 145 (48 prosenttia) The post Valoisa tulevaisuus. Kaikille. Ei harvoille. Vasemmistoliiton puoluekokous 15.–17.11.2019 Kuopiossa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mai Kivelä: Ilmastotoimia on tehostettava
  by anttiseppala on 15/11/2019 at 12:33

  Tänään julkaistut VTT:n PITKO-jatkoselvityksen ja Luonnonvarakeskuksen MALUSEPO-selvityksen alustavat tulokset osoittavat Suomen tarvitsevan aiempaa oletettua enemmän päästövähennyksiä, jotta hallituksen hiilineutraaliustavoite vuonna 2035 saavutetaan. Erityisesti Luonnonvarakeskuksen uudet hiilinielulaskelmat ovat herättäneet keskustelua, koska uudet nieluluvut ovat huomattavasti pienempiä kuin aikaisemmin on oletettu. – Asiaa pitkään seuranneille poliitikoille uusien lukujen ei pitäisi olla täysi yllätys, mikäli he ovat olleet The post Mai Kivelä: Ilmastotoimia on tehostettava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Israelin voimankäyttö Gazassa on tuomittava
  by Eduskuntaryhmä on 15/11/2019 at 12:27

  Veronika Honkasalo: Israelin voimankäyttö Gazassa on tuomittava Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo vaatii, että Suomi tuomitsee Israelin voimankäytön Gazassa. Ainoa tie kohti kestävää rauhaa on kaistan laittoman ja moraalittoman saarron välitön purkaminen, Honkasalo muistuttaa. Israelin ja Islamic Jihad -järjestön välillä on solmittu Egyptin välittämä tulitauko, joka astui voimaan torstaina. Tulitauosta huolimatta väkivaltaisuudet ovat jatkuneet tänään. Viime The post Veronika Honkasalo: Israelin voimankäyttö Gazassa on tuomittava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Suomen on tuettava Irakin demokratiakehitystä
  by Eduskuntaryhmä on 07/11/2019 at 10:23

  Honkasalo vaatii, että Suomi EU:n puheenjohtajamaana toimii rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi ja demokratiakehityksen edistämiseksi Irakissa. Honkasalo kysyy kirjallisessa kysymyksessään, miten Suomi EU:n puheenjohtajamaana aikoo tukea Irakin demokratiakehitystä ja toimia sen eteen, että Irakin viranomaiset kunnioittavat mielenosoittajien ihmisoikeuksia ja kokoontumisvapautta sekä aikooko Suomi edistää sitä, että Irakin mielenosoitusten tapahtumista tehdään puolueeton ja läpinäkyvä tutkinta ja että rikoksiin The post Veronika Honkasalo: Suomen on tuettava Irakin demokratiakehitystä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Saara Shikeben vasemmistoliiton viestinnän asiantuntijaksi
  by Meri Valkama on 05/11/2019 at 09:26

  Vasemmistoliiton puoluetoimiston viestinnän asiantuntijaksi on valittu Saara Shikeben, 31. Hän työskenteli puoluetoimistolla määräaikaisessa työsuhteessa viestinnän asiantuntijana myös vuosina 2017–2018. Shikeben on koulutukseltaan filosofian maisteri. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana useissa valtakunnallisissa medioissa sekä kansalaisvaikuttamisen parissa muun muassa tiedottajana. Vasemmistoliitossa Shikeben vastaa kampanjatyöstä, sosiaalisen median kehittämisestä sekä strategiatyöstä yhdessä muun politiikka- ja viestintätiimin kanssa. “Olen valtavan The post Saara Shikeben vasemmistoliiton viestinnän asiantuntijaksi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Epäonnistunut aktiivimalli malliesimerkki tähänastisen työllisyyspolitiikan ongelmista
  by Eduskuntaryhmä on 01/11/2019 at 12:02

  Kontula perää työllisyyspoliittiseen keskusteluun laajempaa näkemystä yhteiskunnan kokonaisedusta. – Nyt, kun aktiivimallin kuoppaaminen alkaa olla eduskuntakäsittelyä vaille selvää, voidaan todeta, että aktiivimallin säätämisessä tiivistyy hienosti kaikki, mikä suomalaisessa työllisyyspoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa on ollut pielessä, Kontula sanoo. Koska työllisyysasteen nostaminen on nykyisen hallituksen keskeisimpiä tavoitteita, olisi Kontulan mukaan aiheellista avata laajemmin keskustelua siitä, miten työllisyyttä The post Epäonnistunut aktiivimalli malliesimerkki tähänastisen työllisyyspolitiikan ongelmista appeared first on Vasemmistoliitto.