Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Li Andersson: Kestävyysvajetta katsottava taloutta laajemmin
  by saarashikeben on 01/06/2020 at 10:39

  Li Andersson: Kestävyysvajetta katsottava taloutta laajemmin – on huomioitava myös hyvinvointi- ja ympäristövaje Maanantaina 1.6. vasemmistoliitto julkaisi reilun siirtymän ohjelmansa, joka esittää laajan joukon jälleenrakennustoimia energiaremontista liikenteen sähköistämiseksi ja työllisyystoimista koulutusjärjestelmän uudistamiseksi. Vasemmistoliiton mukaan koronakriisistä selviämisen kannalta on elintärkeää tehdä jälleenrakennusohjelma, joka tunnistaa suomalaisen yhteiskunnan kohtaamat haasteet talouden kestävyysvajetta laajemmin. Jälleenrakennuksessa polttopisteen on oltava ympäristön The post Li Andersson: Kestävyysvajetta katsottava taloutta laajemmin appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jussi Saramo: Turkin ja Azerbaidžanin ihmisoikeusrikkomuksiin on puututtava
  by varpujutila on 29/05/2020 at 11:19

  Kansanedustaja ja vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen poliittisten vankien, toimittajien ja ihmisoikeuspuolustajien tilanteesta Turkissa ja Azerbaidžanissa. Saramo kysyy, millaisiin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta Turkki ja Azerbaidžan saadaan kunnioittamaan Euroopan ihmisoikeussopimusta. – Turkissa toimittajia saatetaan pidättää mielivaltaisin perustein kuukausiksi tai jopa vuosiksi odottamaan oikeudenkäyntejä. Poliittisin perustein tehdyissä pidätyksissä on kyse toimittajien The post Jussi Saramo: Turkin ja Azerbaidžanin ihmisoikeusrikkomuksiin on puututtava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Elpymisrahastolle olisi parempiakin vaihtoehtoja, mutta se näyttäisi olevan parasta mitä on tarjolla
  by toukosipilainen1 on 29/05/2020 at 08:04

  Koronakriisi ei ole tavallinen talouskriisi, eikä se johdu siitä, että yksikään maa olisi hoitanut talouttaan huonosti. Tällä kertaa shokki kohdistuu samalla tavalla kaikkiin: virusepidemian rajoittamiseksi maat ovat olleet pakotettuja laittamaan kiinni rajansa, sulkemaan monet elinkeinot ja ohjaamaan kansalaiset kotiin pois töistä, oppilaitoksista sekä kuluttamasta palveluita. Valtioiden verotulot ovat laskeneet rajusti ja ne joutuvat käyttämään miljardeja tukeakseen The post Li Andersson: Elpymisrahastolle olisi parempiakin vaihtoehtoja, mutta se näyttäisi olevan parasta mitä on tarjolla appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Ha­ku avoin­na: Kuluttaja-asiain neuvottelukunnan jä­sen sekä varajäsen
  by iikkanikkinen2 on 28/05/2020 at 16:40

  Työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä toimii kuluttaja-asiain neuvottelukunta. Kuluttaja-asiain neuvottelukunnasta annetun asetuksen (317/90) mukaan neuvottelukunnan tehtävänä on: seurata kuluttaja-asioiden yleistä kehitystä ja kuluttaja-asioita käsittelevien viranomaisten toimintaa sekä tehdä tämän perusteella tarpeelliseksi katsomiaan esityksiä ja aloitteita kuluttajien aseman parantamiseksi ja kuluttaja-asioiden hoidon tehostamiseksi; huolehtia tarpeellisen yhteistyön ja toimintojen yhteensovittamisen aikaansaamisesta kuluttaja-asioita käsittelevien eri viranomaisten välillä sekä tarpeellisesta The post Ha­ku avoin­na: Kuluttaja-asiain neuvottelukunnan jä­sen sekä varajäsen appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Etäopetus ei korvaa lähiopetusta
  by toukosipilainen1 on 26/05/2020 at 12:38

  Maaliskuun puolessa välissä Suomen koululaiset, opiskelijat, opettajat ja muut alan ammattilaiset ottivat suuren hypyn uuteen, kun kaikilla kouluasteilla siirryttiin käytännössä yhdessä yössä etäopetukseen. Nyt, kun toukokuun puolessa välissä peruskoulut palasivat takaisin lähiopetukseen, on etäopetuksen hyödyntämisestä käyty paljon keskustelua.  Kevät on nostanut esiin näkemyksiä etäopetuksen jatkosta ja villeimmissä ajatuksissa etäopetus nähdään uutena normaalina. Näissä puheenvuoroissa jää The post Li Andersson: Etäopetus ei korvaa lähiopetusta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: Yritystuet on suunnattava niitä oikeasti tarvitseville
  by Iiro on 18/05/2020 at 13:16

  Lohikoski kirjoittaa blogissaan, että yritystukien kohdentaminen ei ole helppo tehtävä. Business Finlandin kautta jaettavat yritystoiminnan kehittämistuet eivät ole kaikilta osin kohdentuneet kaikkein eniten tukea tarvitseville. – Siksi on hyvä, että nyt pöydällä on uusia tukimalleja, jotka kattavat yritysten kiinteitä kuluja, kuten palkkoja ja vuokria, Lohikoski sanoo. On tärkeää, että tuet kohdentuvat mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja tarkoituksenmukaisesti. The post Pia Lohikoski: Yritystuet on suunnattava niitä oikeasti tarvitseville appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jari Myllykoski: Raveja pitäisi voida jo järjestää
  by laurisiren on 15/05/2020 at 10:07

  Nyt ravitapahtumien järjestäminen alkaa muiden urheilutapahtumien kanssa vasta kesäkuun alussa. Siihen valmistaudutaan järjestämällä joitain tarkoin rajattuja lähtöjä myös toukokuussa. – Raviurheilu on merkittävä työllistäjä. Se on tärkeä elinkeino monille ja sen merkitys ihmisten elämässä on vielä numeroitakin suurempi, sanoo Myllykoski. Pääsääntöisesti rajoitukset urheilutapahtumien järjestämiselle ovat olleet perusteltuja. Esimerkiksi joukkueurheilussa urheilijoiden keskinäisiä lähikontakteja on mahdotonta välttää. The post Jari Myllykoski: Raveja pitäisi voida jo järjestää appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Jari Myllykoski: Koronaviruskin edellyttää maksuhäiriömerkintöjen keston lyhentämistä
  by laurisiren on 14/05/2020 at 12:42

  Aloitteessa esitetään, että maksuhäiriömerkintä poistettaisiin luottotietorekisteristä heti velan suorittamisen jälkeen. Tällä hetkellä merkinnät säilyvät luottotietorekisterissä kaksi vuotta siinäkin tapauksessa, että velka on suoritettu. Koronavirusepidemia tulee aiheuttamaan velkaantumisen rajua kasvua ja sitä myötä myös lisääntyneitä maksuhäiriöitä. Monet koronavirusepidemian takia irtisanotut ja lomautetut työntekijät sekä elinkeinonsa menettäneet yrittäjät eivät tule selviämään veloistaan. Nyt pitää rakentaa silta, jolla The post Jari Myllykoski: Koronaviruskin edellyttää maksuhäiriömerkintöjen keston lyhentämistä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Lukukausimaksut eivät ole hallituksen työkalupakissa
  by toukosipilainen1 on 14/05/2020 at 09:27

  Viime päivinä on julkisuudessa keskusteltu paljon korkeakoulujen lukukausimaksuista Vesa Vihriälän työryhmän esityksen myötä. Aihepiiriin liittyvä keskustelu ponnahtaa esiin aina tasaisin väliajoin ja uusia argumentteja keskustelussa harvemmin tulee esiin. Omalta osaltani voin sanoa, että lukukausimaksut eivät ole samaa todellisuutta hallitusohjelman koulutuspoliittisten tavoitteiden kanssa ja ne eivät ole tämän hallituksen työkalupakissa. Hallitusohjelmassa olemme sitoutuneet koulutuksellisen tasa-arvon ja The post Li Andersson: Lukukausimaksut eivät ole hallituksen työkalupakissa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Lasten ja nuorten mielipiteet kuultava koronakriisin hoidossa
  by riikkakorpinurmi on 14/05/2020 at 08:57

  – Tämän laajan selvityksen kautta lapset ja nuoret pääsevät ensimmäisen kerran kunnolla ääneen koronakriisin aikana. Tämä on todella tärkeää ja tähän meitä velvoittaa myös lapsen oikeuksien sopimus. Sen mukaan lapsilla on oikeus tulla kuulluksi heitä koskevissa asioissa, Katja Hänninen sanoo. Kyselystä on ollut julkisuudessa vasta alustavia tuloksia. Niiden perusteella voidaan sanoa, että vasemmistolaisten poliitikkojen esittämät The post Lasten ja nuorten mielipiteet kuultava koronakriisin hoidossa appeared first on Vasemmistoliitto.