Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • 5 +1 faktaa kulttuurialan tukipaketista
  by saarashikeben on 21/04/2021 at 15:38

  Mistä on kyse? Tukipaketin suuruus tulee olemaan 230,86 miljoonaa euroa, ja se sisältyy toiseen lisätalousarvioesitykseen. Lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta. Tuki rakentuu kahdesta osasta: tapahtumatakuusta (50 miljoonaa euroa) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tukikokonaisuudesta (127,36 miljoonaa euroa), joka koostuu apurahoista ja kulttuurialan toimijoille myönnettävistä valtionavustuksista. Tukipaketin panostukset kaksinkertaistavat freelancerien tuen taide- ja kulttuurialalla. Tapahtumatakuun turvin voidaan The post 5 +1 faktaa kulttuurialan tukipaketista appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Juho Kautto: Veitsiluodon työntekijöitä tuettava yhdessä
  by Eduskuntaryhmä on 20/04/2021 at 11:00

  Stora Enso ilmoitti tänään sulkevansa Veitsiluodon tehtaansa Kemissä. Tämän seurauksena yli 600 ihmistä menettäisi suoraan työpaikkansa, ja välillisesti päätös vaikuttaisi vielä useampaan alueen työntekijään. – Uutinen on järkyttävä kemiläisille ja koko Suomelle. Itsekin entisenä paperityöntekijänä ja Paperiliiton työehtosihteerinä voin vain kuvitella Veitsiluodon työntekijöiden tämän hetkisen ahdingon. Tarvitsemme nyt nopeasti päätöksiä heidän tuekseen, Kautto linjaa. Kauton The post Juho Kautto: Veitsiluodon työntekijöitä tuettava yhdessä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Työllisyyden ja talouden suuria ongelmia vaietaan usein kuoliaaksi – kehysriihessä aika panostaa hyvinvointiin ja työn tuottavuuteen
  by toukosipilainen1 on 19/04/2021 at 11:41

  Vastaavasti työelämän suuretkin ilmiöt, kuten mielenterveyden haasteiden valtavat vaikutukset jäävät usein keskustelujen ulkopuolelle. Tähän kapeaan keskusteluun olisi korkea aika saada muutosta, jotta onnistumme tulevina vuosina selättämään työllisyyden ja talouden suuret haasteet.  Hallitus valmistautuu parhaillaan kehysriiheen, joka on monella tapaa yksi hallituskauden merkittävimmistä. Koronapandemia jatkuu, mutta työtä tehdään samanaikaisesti valoisamman ja tasa-arvoisemman tulevaisuuden, sekä kriisiä seuraavan The post Työllisyyden ja talouden suuria ongelmia vaietaan usein kuoliaaksi – kehysriihessä aika panostaa hyvinvointiin ja työn tuottavuuteen appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vahva asuntopolitiikka on avain asumismenojen hillintään
  by Eduskuntaryhmä on 19/04/2021 at 10:22

  Asuntopolitiikka puhuttaa jatkuvasti ja aivan aiheesta. Se on meitä kaikkia koskettava politiikan osa-alue. Kaikkien meidän on asuttava jossain. Vasemmistoliitolle asuminen on ennen kaikkea perusoikeuskysymys. Siksi asumista ei voida jättää vain markkinoiden ”hoidettavaksi”.  Reilu siirtymä kestävään yhteiskuntaan vaatii myös asunto-olojen uudelleen ajattelua. Ihmisten oikeus kohtuuhintaiseen ja kestävään asumiseen on keskeinen yhteiskunnallinen tavoite, joka on monin verroin The post Vahva asuntopolitiikka on avain asumismenojen hillintään appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Tasa-arvorahaa on kohdennettava sinne, missä oppimistulokset uhkaavat jäädä heikoimmiksi
  by Iiro on 15/04/2021 at 13:38

  – Vasemmistolainen koulutuspolitiikka on aina lähtenyt siitä, että oikeus oppia kuuluu jokaiselle lapselle ja nuorelle. Myönteisen erityiskohtelun rahoituksella on tutkitusti vaikutusta, ja se hyödyttää koko kouluyhteisöä, Honkasalo sanoo. Tutkimuksissa perhetaustan on havaittu vaikuttavan oppimiseen aiempaa enemmän. Honkasalo pitää huolestuttavana trendiä, jossa vanhempien taustan merkitys korostuu samaan aikaan, kun oppilaan yksilöllinen vastuu opetuksesta kasvaa. Tämä johtaa The post Veronika Honkasalo: Tasa-arvorahaa on kohdennettava sinne, missä oppimistulokset uhkaavat jäädä heikoimmiksi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä esittää 15 toimenpidettä ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi
  by lottastaffans on 14/04/2021 at 10:47

  – Nyt on aika vapauttaa tuhannet suomalaiset velkavankeudesta. Hallituksen on nyt uudistettava ulosottojärjestelmäämme siten, että suojaosa kannustaa työntekoon ja että maksuosuuksissa huomioidaan paremmin ihmisten maksukyky, ylivelkaantuneiden asiaa paljon esillä pitänyt vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski sanoo. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä jätti tänään eduskunnan käsiteltäväksi toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan ulosoton uudistamista sekä laaja-alaista toimenpideohjelmaa ylivelkaantumisen torjumiseksi. Ylivelkaantuminen aiheuttaa toimeentulovaikeuksien lisäksi The post Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä esittää 15 toimenpidettä ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Näyttelijöiden tekijänoikeuksiin saatava parannus
  by riikkakorpinurmi on 14/04/2021 at 08:31

  – Käytännössä tämä näkyy niin, että omalla keholla esiintyminen on tekijänoikeuksissa huonommin suojattu kuin esiintyminen pelkästään omalla äänellä tai soitinta soittaen, Honkasalo sanoo. Suomi on näyttelijöiden tekijänoikeuksien heikkoudessa poikkeus, jos verrataan muihin Pohjoismaihin ja Länsi-Eurooppaan. Esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa kaikkien esittävien taiteilijoiden oikeudet saatettiin tekijöiden oikeuksien tasolla jo 1990-luvulla ja myös Norjassa näyttelijöiden oikeudet vastaavat The post Näyttelijöiden tekijänoikeuksiin saatava parannus appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mai Kivelä: Fossiilisen energian investointisuojasta luovuttava
  by lottastaffans on 09/04/2021 at 10:13

  – Puhtaaseen energiajärjestelmään siirtyminen on välttämätöntä ilmastokriisin hillitsemiseksi. On kestämätöntä, että yritykset voivat hidastaa tai jopa estää ilmastotoimia uhkaamalla korvauskanteilla. Jos energiajättien suojaksi menneinä vuosikymmeninä laadittu sopimus estää tehokkaat ilmastotoimet nyt, on siitä aika luopua tai neuvotella se uusiksi, Kivelä sanoo. Energy Charter Treaty -sopimus (ECT) antaa energiayhtiöille laajat oikeudet vaatia valtioilta korvauksia ilmastopoliittisesta sääntelystä The post Mai Kivelä: Fossiilisen energian investointisuojasta luovuttava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Veronika Honkasalo: Maahanmuuttoviraston resursseja vahvistettava ihmisarvoisen palvelun varmistamiseksi
  by varpujutila on 09/04/2021 at 09:28

  – On hyvä, että Migri ilmoitti tällä kertaa korjaavansa tilannetta vastaanottoaikoja lisäämällä, mutta ongelma on todella pitkäaikainen eikä ratkea laastarilla. Ei myöskään saa olla niin, että ongelmiin puututaan vasta kansainvälisten osaajien älähtäessä, kun kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevat ovat kärsineet aliresursoiduista palveluista jo pitkään, Honkasalo sanoo. Honkasalo painottaa, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa myös jatkossa, ja kaikkea The post Veronika Honkasalo: Maahanmuuttoviraston resursseja vahvistettava ihmisarvoisen palvelun varmistamiseksi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Saramo: Kehysriihessä luotava edellytykset toipumiselle – panostukset hyvinvointiin ja osaamiseen välttämättömiä
  by toukosipilainen1 on 03/04/2021 at 06:15

  Asiantuntija-arvioiden mukaan koronakriisi voi jäädä vaikutuksiltaan väliaikaiseksi talouden shokiksi, mutta se edellyttää, että taloudenpidossa ei tehdä hätäileviä, lyhytnäköisiä virheitä. Kasvun edellytyksiä ei saa tuhota hätäilevillä sopeutustoimilla. Kriisin jälkeen poliitikoilla on oltava viisautta ja malttia vauhdittaa talouden ja työllisyyden toipuminen käyntiin, jotta onnistumme välttämään laman sekä finanssikriisin jälkeen koetut hukatun kasvun vuodet.  Huhtikuun kehysriihessä luodaan merkittävä The post Saramo: Kehysriihessä luotava edellytykset toipumiselle – panostukset hyvinvointiin ja osaamiseen välttämättömiä appeared first on Vasemmistoliitto.