Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Ihmisoikeuksien toteutuminen on varmistettava myös poikkeusoloissa
  by Eduskuntaryhmä on 26/03/2020 at 11:35

  – Epidemia on valtava uhka turvallisuudellemme sekä riskiryhmien hengelle ja terveydelle, ja sen takia nyt nähtävät toimet ovat ennennäkemättömiä. Äärimmäisestä kiireestä huolimatta järjestäytyneessä ja hyvin toimivassa hyvinvointivaltiossa kyetään ennakoimaan myös nopeiden ja voimakkaiden toimien ihmisoikeusvaikutuksia, kunhan arviointiin paneudutaan oikea-aikaisesti ja riittävällä vakavuudella, Honkasalo sanoo. Lapsen oikeuksien on toteuduttava myös poikkeusoloissa. – Valmiuslain toimenpiteet ja muut The post Ihmisoikeuksien toteutuminen on varmistettava myös poikkeusoloissa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Juho Kautto: Lisätalousarviolla tukea eniten tarvitseville
  by Eduskuntaryhmä on 24/03/2020 at 15:55

  Korona on saattanut valtavan määrän suomalaisia suuriin taloudellisiin vaikeuksiin. Yli 120 000 suomalaista on jo nyt lomautusten piirissä ja määrän odotetaan vain kasvavan. – Tavalliset suomalaiset joutuvat pelkäämään työpaikkojensa puolesta. Siinä ei sisu auta, kun raha ei yksinkertaisesti riitä, Kautto sanoi tänään tiistaina eduskunnassa käyttämässään puheenvuorossa. ”Siinä ei sisu auta, kun raha ei yksinkertaisesti riitä” Kautto The post Juho Kautto: Lisätalousarviolla tukea eniten tarvitseville appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: Asunnottomia on suojeltava koronakriisin vaikutuksilta
  by Eduskuntaryhmä on 24/03/2020 at 15:13

  – Koronaepidemia koskettaa muiden suomalaisten tavoin myös maamme 4600 asunnotonta. Kehotukset pysytellä kotona ja mahdollinen ulkonaliikkumiskielto ovat erityisen haastavia asunnottomien kannalta, koska heillä ei ole kotia, jonka suojiin vetäytyä, Lohikoski sanoo.  Lohikosken mukaan asunnottomia tulee myös suojella rangaistuksilta siinä tapauksessa, että Suomeen langetetaan ulkonaliikkumiskielto. Kehotukset pysytellä kotona ja mahdollinen ulkonaliikkumiskielto ovat erityisen haastavia asunnottomien kannalta The post Pia Lohikoski: Asunnottomia on suojeltava koronakriisin vaikutuksilta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Mai Kivelä: Talouskriisin ratkaisussa huomioitava ympäristötavoitteet
  by lottastaffans on 24/03/2020 at 12:52

  Koronaviruksesta toipuminen tulee edellyttämään valtiolta merkittäviä tuki- ja elvytystoimia. Vasemmistoliiton kansanedustaja Mai Kivelän mukaan nyt on toimittava siten, että niin lyhyen kuin pitkän aikavälin haasteet huomioidaan. – Ensi sijassa tulee keskittyä akuuttiin hätään ja ihmisten toimeentulon turvaamiseen, mutta samalla katse tulee pitää myös tulevaisuudessa. Mikäli ilmastonmuutosta ja biodiversiteettikatoa ei hillitä tänä päivänä, edessä on useita The post Mai Kivelä: Talouskriisin ratkaisussa huomioitava ympäristötavoitteet appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Paavo Arhinmäki: Poikkeusoloissa liikehuoneistojen vuokrat voisi rajata puoleen ja asuntojen vuokrankorotukset kieltää
  by Iiro on 23/03/2020 at 13:57

  Koronaepidemian vuoksi on ryhdytty eduskunnan yksimielisellä tuella poikkeuksellisiin, kansalaisten perusoikeuksiin puuttuviin toimiin epidemian leviämisen hidastamiseksi. Poikkeuksellisessa tilanteessa välttämättömiksi katsotuilla rajoitustoimilla on itsessään raskas inhimillinen ja taloudellinen hinta. Rajoitukset iskevät kovaa ihmisten ja yritysten talouteen. Välttämättömillä rajoituksilla on raskas inhimillinen ja taloudellinen hinta. Moni yrittäjä on nopeasti menettänyt asiakkaansa tai joutunut sulkemaan ovensa. Kiinteät kulut kuitenkin The post Paavo Arhinmäki: Poikkeusoloissa liikehuoneistojen vuokrat voisi rajata puoleen ja asuntojen vuokrankorotukset kieltää appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: Väliaikainen perustulo käyttöön koronan takia
  by Eduskuntaryhmä on 19/03/2020 at 13:13

  Kansanedustaja Pia Lohikosken puhe eduskunnassa valmiuslain käsittelyssä 18.3.2020:   Valmiuslaissa on kyse poikkeuslaista, jota voidaan käyttää vain poikkeusoloissa, kuten perustuslakivaliokuntakin mietinnössään lausui. Valmiuslakia ei ole käytetty aiemmin rauhan aikana, vaan vastaavat säädökset ovat olleet käytössä viimeksi toisen maailmansodan aikana. Vielä emme tänään keskustele valmiuslain niistä pykälistä, joiden nojalla voitaisiin ryhtyä esimerkiksi vuokrien sääntelyyn. Mielestäni tähänkin The post Pia Lohikoski: Väliaikainen perustulo käyttöön koronan takia appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Paavo Arhinmäki: “Nyt on pidettävä huolta yhtenäisyydestä ja autettava toinen toisiamme”
  by Eduskuntaryhmä on 17/03/2020 at 16:22

  Arhinmäki piti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron keskustelussa valmiuslain käyttöönotosta. – Laki ja rajoitukset ovat välineitä yhteiskunnan suojaamiseen, mutta lopulta jokainen meistä on vastuussa siitä, että riskiryhmiä pystytään suojaamaan, Arhinmäki sanoi. Jokainen meistä on vastuussa siitä, että riskiryhmiä pystytään suojaamaan – Nyt on pidettävä huolta yhtenäisyydestä ja autettava toinen toisiamme. Edessä on vaikeita ja erikoisia aikoja, ja monia The post Paavo Arhinmäki: “Nyt on pidettävä huolta yhtenäisyydestä ja autettava toinen toisiamme” appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliitto peruu kaikki yleisötapahtumat ja sulkee puoluetoimiston
  by Meri Valkama on 12/03/2020 at 12:26

  Vasemmistoliitto peruu kaikki puolueen suunnitteilla olevat yleisötilaisuudet toistaiseksi. Peruttujen tapahtumien joukkoon kuuluvat opetusministeri Li Anderssonin ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen keväälle suunnitellut maakuntavierailut sekä puolueen toukokuulle suunniteltu 30-vuotisjuhla. Mikäli koronatilanne sallii, ministerikiertuetta jatketaan myöhemmin. Myös 30-vuotisjuhlat järjestetään, kun se terveysviranomaisten mukaan on turvallista. Myös vasemmistoliiton puoluetoimistolla ryhdytään koronatilanteen vuoksi toimenpiteisiin. Puoluetoimisto suljetaan toistaiseksi ulkopuolisilta The post Vasemmistoliitto peruu kaikki yleisötapahtumat ja sulkee puoluetoimiston appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Feministien yhteistyöllä kasvavaa naisvihaa vastaan
  by riikkakorpinurmi on 06/03/2020 at 08:31

  – Meidän pitäisi feministeinä yhdessä miettiä strategioita sen suhteen, miten naisvihaan vastataan ja miten tuemme toisiamme esimerkiksi somessa, kun masinoidut vihakampanjat hyökyvät päälle. Silloin ei saa jättää ketään yksin, Honkasalo sanoo. Yksi syy naisvihan kasvuun meillä ja maailmalla on äärioikeiston nousu. Maahanmuuttovastainen politiikka ja anti-feministinen miesasialiike kulkevat käsi kädessä. Niiden viholliskuvien rakentamiseen kuuluu oleellisesti puhe The post Feministien yhteistyöllä kasvavaa naisvihaa vastaan appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Pia Lohikoski: Kilpailutus uhkaa kotoutumiskoulutuksen laatua
  by Iiro on 05/03/2020 at 10:57

  Nykyisellään maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta järjestetään ELY-keskusten kilpailuttamana ostopalveluna työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnon alalla, ja se on täysin irrallaan muusta suomalaisesta koulutuskokonaisuudesta. Hintakilpailussa menestyneissä koulutuksissa on havaittu laadullisia puutteita. – Kilpailutuksissa edullinen hinta on houkutteleva kilpailuetu, ja tämän myötä kilpailutuksissa ovat menestyneet yritykset, joiden järjestämissä koulutuksissa on havaittu laadullisia puutteita, Lohikoski sanoo. Kotoutumiskoulutus on alle kolme The post Pia Lohikoski: Kilpailutus uhkaa kotoutumiskoulutuksen laatua appeared first on Vasemmistoliitto.