Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Perussuomalaiset haluavat kieltää perheiltä yhdessäolon
  by Eduskuntaryhmä on 20/10/2021 at 12:19

  –  Pelosta käsin kaikki näyttää vaaralliselta – myös pieni lapsi, joka saa kasvaa perheensä kanssa. Siitähän tässä on kyse: välikysymyksen tekijöiden halusta kieltää perheiltä yhdessäolo ja lapsilta ja nuorilta mahdollisuus kasvaa vanhempiensa kanssa turvallisessa ympäristössä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ryhmäpuheen pitänyt Honkasalo toteaa. Perheenyhdistämisessä on kyse lapsen edusta ja oikeudesta perhe-elämään. Molemmat on turvattu laissa ja kansainvälisissä The post Perussuomalaiset haluavat kieltää perheiltä yhdessäolon appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Poikkeusluvalla ammutun linnun ottaminen haltuun sallittava – yli 100 kansanedustajan allekirjoittama lakialoite tänään eduskunnan lähetekeskustelussa
  by laurisiren on 19/10/2021 at 07:51

  – Luonnonsuojelulakia on tulkittu siten, että se edellyttää tällaisissa tilanteissa ruoan hävittämistä. Samalla olemme huolissamme luonnonvarojen kestävästä käytöstä, ja leipäjonot kiertävät kortteleita. Eikö tässä ole ristiriita? Hallitusohjelmaankin on kirjattu tavoite ruokahävikin pienentämisestä, hämmästelee Myllykoski. Valkoposkihanhi ja merimetso ovat luonnonsuojelulaissa rauhoitettuja lintuja. Ne ovat kuitenkin runsastuneet viime vuosina voimakkaasti, minkä vuoksi joillakin alueilla niitä on ammuttava The post Poikkeusluvalla ammutun linnun ottaminen haltuun sallittava – yli 100 kansanedustajan allekirjoittama lakialoite tänään eduskunnan lähetekeskustelussa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Tampereen säätiöyliopiston tilanne huolestuttava – Yt:t uhkaavat tutkimuksen ja opetuksen laatua
  by riikkakorpinurmi on 15/10/2021 at 09:08

  – Tampereen yliopiston tilanne on konkretisoinut reilun 10 vuoden takaisen yliopistoreformin vakavat ongelmat, sillä uuden säätiöyliopiston tilanne on aiheuttanut toistuvasti huolta viime vuosina. Tilanne ei voi olla hyvä, kun yliopiston henkilöstön, johdon ja perustajajäsenten välillä on toistuvasti erimielisyyksiä perustavanlaatuisista kysymyksistä, kuten päätösvallasta yliopistossa, Honkasalo sanoo. On surullista, että näin suuret yt-neuvottelut eivät ole saaneet aikaan The post Tampereen säätiöyliopiston tilanne huolestuttava – Yt:t uhkaavat tutkimuksen ja opetuksen laatua appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Suomussalmen Natura-alueen hakkuut pitää keskeyttää
  by Eduskuntaryhmä on 13/10/2021 at 13:23

  – Alueet ovat Natura-alueita, ja niiltä on jo nyt löydetty huomattavia uhanalaisten lajien esiintymiä. On epäselvää, onko myöskään luonnonsuojelulain vaatimaa Natura-kartoitusta tehty asianmukaisesti luonnonmetsäalueilla, joille hakkuut on suunniteltu, Kivelä toteaa. Hakkuut aiotaan toteuttaa niin, että ekologiset käytävät alueen luonnonsuojelualueiden, Martinselkonen-Karttimonjoen, Öllörinsärkän ja Iso-Vaskenvaaran välillä tuhoutuisivat. Nämä luonnonsuojelualueet ovat osa suomalais-venäläistä Kalevalapuistoa. Pirttivaaran Karttimonjoen alueen hakkuita The post Suomussalmen Natura-alueen hakkuut pitää keskeyttää appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Kirjallinen kysymys Elokapina-mielenosoituksista: Honkasalo toivoo poliisin toiminnan perkaamista
  by annastiinaalilekkala on 13/10/2021 at 08:22

  Honkasalo tiedustelee sisäministeriltä, aiotaanko poliisin toimintatapoja mielenosoitusten yhteydessä selvittää ja aiotaanko poliisin koulutusta kokoontumisvapaudesta kehittää. Honkasalo haluaa varmistaa, että jatkossa mielenosoitusten yhteydessä poliisin toiminta perustuu kokoontumisvapauden turvaamiselle ja poliisi toimii tilanteissa yhteenottoja sekä ylilyöntejä ehkäisten perus- ja ihmisoikeudet turvaavalla tavalla. – Mielenosoitusvapaus on demokratian kannalta keskeinen perus- ja ihmisoikeus. Siihen puuttumisen oikeudellinen kynnys on korkea, The post Kirjallinen kysymys Elokapina-mielenosoituksista: Honkasalo toivoo poliisin toiminnan perkaamista appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapula on ratkaistava
  by ruutluukkonen on 12/10/2021 at 17:41

  – Kriisi on edennyt niin pitkälle, että se vaikuttaa laajasti ihmisten terveyteen, Andersson sanoo puheessaan. Sosiaali- ja terveysalan työvoimapulan arvioidaan tulevaisuudessa olevan suurinta niissä ammattiryhmissä, missä pula on jo tällä hetkellä kova: hoitajilla, varhaiskasvatuksen ammattilaisilla ja sosiaalityöntekijöillä.  – Yhteiskuntamme on täysin riippuvainen sotealan ammattilaisista, jotka päivittäin työskentelevät kaikkien hyvinvoinnin eteen. Jokainen, joka itse on sairastunut The post Li Andersson: Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapula on ratkaistava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • RauLaKo-esitys parannus nykytilanteeseen – merimetson ammattikalastajille aiheuttamien vahinkojen puuttuminen järkyttävä pettymys
  by laurisiren on 07/10/2021 at 12:21

  Rauhoitettujen eläinten, kuten valkoposkihanhien ja merimetsojen aiheuttamat vahingot ovat lisääntyneet ja lisääntyvät edelleen. Valkoposkihanhien esiintyvyys on Suomessa lähes räjähtänyt käsiin. – Tällä hetkellä ELY-keskuksesta voi saada poikkeuslupia lajien karkottamiseksi, mutta poikkeuslupajärjestelmää tulkitaan Suomessa erittäin ahtaasti ja korvauksien maksaminen vahingoista on ollut ympäristöministeriön tulkintojen varassa. Samaten maakotkien porovahinkojen korvaus perustui valtioneuvoston asetukseen. Nyt nämä yhdistetään ja The post RauLaKo-esitys parannus nykytilanteeseen – merimetson ammattikalastajille aiheuttamien vahinkojen puuttuminen järkyttävä pettymys appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton ministeriryhmä: Kulttuurin vähennykset peruttava ja työpaikat turvattava
  by toukosipilainen1 on 07/10/2021 at 07:33

  – On hienoa, että valtiovarainministeri Saarikko esittää 30 miljoonan lisämääräraha poliisia uhkaavien henkilöstövähennysten torjumiseksi ensi vuonna. Vasemmmistoliitto toivoo, että hallitus etsii yhtä hyvässä yhteishengessä rahoituksen estämään henkilötyövuosimäärältään vastaavan mittaluokan menetykset kulttuurialalla, vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson sanoo. Suomalaisen kulttuurialan rahoitukseen vaikuttaa Veikkauksen tuloutuksen nopea lasku. Hallitus on päättänyt menetysten osittaisesta kompensaatiosta vuodelle 2022, mutta siitä The post Vasemmistoliiton ministeriryhmä: Kulttuurin vähennykset peruttava ja työpaikat turvattava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Arpajaislakiesitys oikeansuuntainen, automaatit siirrettävä pois kauppojen eteisistä
  by Eduskuntaryhmä on 05/10/2021 at 12:34

  – Peleissä on eroja. Vaikka esimerkiksi Lotto on tarjonnut vuosikymmeniä perheille paikkoja yhteiseen haaveiluun ilman suurempia haittavaikutuksia, on epämiellyttävä totuus, että veikkausvoittovarat koostuvat isolta osin peliongelmaisten ihmisten rahoista, Saramo toteaa. Surullisia ihmiskohtaloita ovat aiheuttaneet erityisesti hajasijoitetut automaatit. Niitä pelaavat erityisesti heikossa taloudellisessa asemassa olevat työttömät ja eläkeläiset, joille pienikin rahapelikulutus voi tarkoittaa merkittäviä vaikeuksia. On The post Arpajaislakiesitys oikeansuuntainen, automaatit siirrettävä pois kauppojen eteisistä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Haku työmarkkinapoliittiseen työryhmään
  by saarashikeben on 04/10/2021 at 05:25

  Vasemmistoliiton puoluehallitus on päättänyt perustaa työmarkkinatyöryhmän, jonka tarkoituksena on analysoida ajankohtaisia työmarkkinatilanteita ja tuoda näistä aloitteita ja kannanottopohjia puoluehallitukselle. Voit hakea työryhmään lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen viimeistään 10.10.2021 osoitteeseen malla.kantola@vasemmistoliitto.fi. Kirjoita viestin aihekenttään ”Hakemus työmarkkinapoliittiseen työryhmään”. Puoluehallitus päättää työryhmän jäsenet. Kerro hakemuksessasi  1.  Miksi sinä olisit hyvä jäsen työryhmään?  2.  Mahdollisista kokemuksistasi ja asiantuntemuksestasi työryhmän aihepiiristä The post Haku työmarkkinapoliittiseen työryhmään appeared first on Vasemmistoliitto.