Perussuomalaiset

Perussuomalaiset r.p., Sannfinländarna r.p.


Rekisteröity 13.10.1995.
Osoite: Yrjönkatu 8-10 B, 25, 00120 Helsinki
Puh. (09) 020 7430 800 Fax (09) 020 7430 801
puoluetoimisto(at)perussuomalaiset.fi
www.perussuomalaiset.fi

 • Mäkynen: Olisiko jo aika luopua dieselin käyttövoimaverosta?
  on 17/01/2022 at 16:34

  Kansanedustaja Jukka Mäkynen haluaisi poistaa dieselin käyttövoimaveron, jota hän pitää nykyhetkellä vanhentuneena ja epäoikeudenmukaisena dieselautoilijoita kohtaan. Käyttövoimavero tunnetaan myös dieselverona. Kyseinen vero maksaa dieselautoilijalle tyypillisesti keskimäärin noin 700 euroa vuodessa. Ajoneuvoveroa peritään Suomessa liikennekäytössä olevista ajoneuvoista. Se jakaantuu perusveroon ja käyttövoimaveroon (dieselvero). Ajoneuvovero määräytyy päiväkohtaisesti. Bensiinikäyttöisestä autosta maksetaan vain perusveroa. Käyttövoimaveroa maksetaan muista kuin bensiinikäyttöisistä... The post Mäkynen: Olisiko jo aika luopua dieselin käyttövoimaverosta? appeared first on Suomen Uutiset.

 • Pitkän linjan kuntapolitiikkko Matti Mäntylä: ”Vanhus ei voi olla mikään esine, jota siirretään paikasta toiseen kustannussyistä”
  on 17/01/2022 at 14:14

  Vanhusten asema nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa on aika heikko, sanoo asian kanssa vuosikymmeniä paininut perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen ja Kärkölän Perussuomalaisten puheenjohtaja Matti Mäntylä. Mäntylän mukaan vanhusten kohtelussa voidaan puhua jopa laillistetusta heitteillejätöstä. 10. kauden kunnanvaltuutettu Matti Mäntylä Kärkölästä pitää pahana virheenä sitä, kun aikoinaan suomalaisessa yhteiskunnassa päätettiin perinteiset vanhainkodit ajaa alas ja lakkauttaa. Mäntylä toivoo, että... The post Pitkän linjan kuntapolitiikkko Matti Mäntylä: ”Vanhus ei voi olla mikään esine, jota siirretään paikasta toiseen kustannussyistä” appeared first on Suomen Uutiset.

 • Reijonen: Sote-uudistuksessa on tiedostettava vanhuspalveluiden muutos
  on 17/01/2022 at 11:38

  Sote-uudistus koskee myös vanhuspalveluita, jotka siirtyvät kunnilta isompien yksiköiden päätöksenteon piiriin maakunnan kokoisille alueille. Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen on sitä mieltä, että vanhuspalveluiden ottamista pois kuntien päätöksenteosta olisi pitänyt harkita tarkemmin. – Muutoksessa voi olla riskejä, jotka pitää tiedostaa. Vanhuspalvelut olisi voitu säilyttää oman kunnan palveluina, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen. Tampereen yliopisto julkaisi jo... The post Reijonen: Sote-uudistuksessa on tiedostettava vanhuspalveluiden muutos appeared first on Suomen Uutiset.

 • Ranskan neljä kärkiehdokasta presidentiksi tiukkana maahanmuutolle – Pécresse: “Toisen kotiin mennessä koputetaan oveen ja pyydetään lupaa”
  on 17/01/2022 at 09:39

  Ranskan kevään presidentinvaalien toiselle kierrokselle on näillä näkymin tarjolla neljä ehdokasta. Neljän kärjellä on ainakin maahanmuutossa selkeä yhteneväinen ja selkeä linja. Vihervasemmisto on hajallaan vähintään kahdeksalla ehdokkaallaan. Ranskan istuva presidentti Emmanuel Macron ei ole ilmoittanut lähtevänsä kisaan mukaan, mutta hänen oletetaan hakevan jatkokautta. Muut kärjessä olevat ehdokkaat ovat Kansallisen rintaman Marine Le Pen, toimittaja Éric... The post Ranskan neljä kärkiehdokasta presidentiksi tiukkana maahanmuutolle – Pécresse: “Toisen kotiin mennessä koputetaan oveen ja pyydetään lupaa” appeared first on Suomen Uutiset.

 • Tutkijat uskovat tähän: Algoritmi pystyy ennustamaan yhteiskunnallisia levottomuuksia
  on 17/01/2022 at 05:41

  Kazakstanin äskettäinen kansannousu ja Capitolin valtaus vuosi sitten ovat esimerkkejä tapahtumakuluista, jotka olisi ehkä voitu ennustaa etukäteen. Maailma on pullollaan tietokantoja ja koneoppivilla ohjelmistoilla tietoläjistä voidaan jalostaa sääennustuksen tasoisia näkemyksiä myös yhteiskunnallisista levottomuuksista. Kansan käyttäytymistä ennustavia algoritmeja on tähän mennessä hyödynnetty lähinnä valtioissa, joissa levottomuudet tai niiden uhka on arkipäivää. Malleihin on voitu lisätä televalvonnasta... The post Tutkijat uskovat tähän: Algoritmi pystyy ennustamaan yhteiskunnallisia levottomuuksia appeared first on Suomen Uutiset.