Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
– Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.


Rekisteröity 1.2.1969.
Osoite: Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs, 00530 Helsinki
Puh. (09) 478 988 Fax (09) 712 752
palaute(at)sdp.fi
www.sdp.fi

 • SDP:n Paula Werning: Koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan on puututtava tiukemmin ottein
  on 22/10/2021 at 11:29

  Kansanedustaja Paula Werning (sd.) perää tiukempia toimia koulukiusaamisen pois kitkemiseksi. Kansalaisaloite koskien koulukiusaamista ja -väkivaltaa oli eduskunnan käsittelyssä eilen torstaina.

 • Mäkisalo-Ropponen: Uudenlaista ajattelua osatyökykyisten työllistämiseen
  on 21/10/2021 at 11:59

  Hallitus antaa osatyökykyisten työllistämistä edistävän Työkanava-yhtiön perustamista koskevan lakiesityksensä tänään eduskunnalle. Tuleva yhtiö tulee toimimaan osatyökykyisten työllistäjänä ja näin väylänä työmarkkinoille. Perustamisen mallina on käytetty soveltuvin osin Ruotsissa jo pitkään toiminutta Samhall-yhtiötä. Tavoitteena on, että yhtiö käynnistäisi toimintansa jo ensi vuoden aikana.   Tuleva yhtiö rekrytoisi henkilöstöä, kun se tarvitsee työvoimaa, aivan kuten muutkin yritykset.

 • SDP:n Riitta Mäkinen: Aggressiiviseen verosuunnitteluun puuttuminen etenee
  on 21/10/2021 at 11:25

  SDP:n kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen on tyytyväinen, että monikansallisten konsernien verokikkailuun puututaan vahvasti. Iso askel parempaan on valtioneuvoston istunnossa tänään annettu esitys verotusmenettelystä annetun lain muuttamiseksi. – Tässä toteutetaan nyt hallitusohjelman kirjausta, jonka mukaan Suomi jatkaa kansallisia toimia kansainvälisen veronkierron ja aggressiivisen verosuunnittelun torjumiseksi erillisellä toimenpideohjelmalla, jolla laajennetaan Suomen veropohjaa ja lisätään sen läpinäkyvyyttä. 

 • SDP:n Taimela: Nyt otetaan iso askel osatyökykyisten työllisyyden edistämisessä
  on 21/10/2021 at 11:12

  SDP:n työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaryhmän vastaava, kansanedustaja Katja Taimela on hyvillään, että Suomessa käännetään uusi työvoimapolitiikan sivu, kun eduskunta sai tänään hallituksen esityksen Työkanava Oy:n perustamiseksi.

 • SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 20.10.2021
  on 20/10/2021 at 11:25

  Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 20.10.2021Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma Muutokset puhuttaessa mahdollisia.   Arvoisa puhemies, Tämä hallitus on sitoutunut siihen, että yhteiskuntamme kehittyy koronasta huolimatta kestävään ja tasa-arvoiseen suuntaan. Kaikista heikoimmassa asemassa olevista huolehditaan, meidän tärkeät julkiset palvelut niin koulut kuin terveysasemat pysyvät toiminnassa ja julkisen talouden kestävyydestä pidetään kiinni. Hallitus on todistanut näiden tavoitteiden toteutumisen myös

 • SDP:n Piirainen: Yksimielisyys avohakkuualoitteesta vahvistaa kansallista metsäpolitiikkaa
  on 20/10/2021 at 09:08

  SDP:n maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmän vastaava, kansanedustaja Raimo Piirainen on erittäin tyytyväinen, että eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta päätyi yksimieliseen mietintöön avohakkuiden kieltämiseen valtionmailla tähtäävän kansalaisaloitteen käsittelyssä. – On suuri saavutus aikana, jolloin ilmasto- ja metsäpolitiikassa poterot ovat syvät, päätyä yksimielisyyteen suomalaista metsäpolitiikkaa vahvasti linjaavassa aloitteessa, toteaa Piirainen tyytyväisenä. Piiraisen mielestä valiokunta teki suuren työn kuultuaan kattavasti

 • SDP:n Kimmo Kiljunen: Avoin kirje demarinuorille
  on 19/10/2021 at 14:11

  Hyvät demarinuoret, Kiitos kirjeestä, joka arvioi aloitteellisuuttani yhdessä muiden demarikansanedustajien kanssa nostaaksemme keskusteluun hallitusohjelman kirjauksen pieniin työeläkeisiin tarvittavasta tasokorotuksesta. Arvostan sitä, että demarinuoret tuovat kantansa esiin ja tarvittaessa kritisoivat meitä vanhempia poliitikkoja. Demarinuorten tehtävä on nostaa esiin nuorten näkökulmasta myös eläkkeisiin liittyviä haasteita. On arvokasta, että tunnistatte eläkeläisköyhyyden vakavuuden ja esitätte siihen ratkaisuja esimerkiksi kansaneläkkeen ja verotuksen keinoin. Olemme näistä asioista samaa mieltä. Erityisesti on pidettävä huolta eläkejärjestelmän

 • SDP:n Piritta Rantanen: Odotettu ja toivottu uutinen Kaipolaan 
  on 18/10/2021 at 12:41

  Keskisuomalainen uutisoi tänään Kaipolan tehdaskiinteistön kaupoista. Jämsäläinen kansanedustaja Piritta Rantanen on asiasta innoissaan, sillä tätä on Jämsässä odotettu.

 • SDP:n Filatov: Taide ja teatteri auttavat vaikeina aikoina
  on 16/10/2021 at 15:07

  Kansanedustaja Tarja Filatov (SDP) puhui Työväen Näyttämöiden Liiton TNL:n 100-vuotisjuhlassa Kotkassa lauantaina 16.10. Puheessaan hän nosti esiin TNL:n ja kaikkien työväenteatterien tärkeän historian sekä sen, miten näyttämötaiteella on kuvattu ja sanoitettu yhteiskunnallisia ongelmia. Työväenteatterit ovat kokeneet näiden sadan vuoden aikana monia kriisejä ja haasteita, kahdesta sodasta Lapuan liikkeeseen. 100-vuotisjuhlaa vietetään koronan varjostamassa ajassa, mikä on myös dramaattista.

 • SDP:n Eloranta: Kulttuurin ja järjestöjen rahoituksen turvaamisella on suuri merkitys
  on 16/10/2021 at 06:32

  Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee hallitusviisikon ratkaisusta, jolla saadaan hallitusohjelman mukaisesti turvattua Veikkauksen edunsaajien ensi vuoden rahoitus täysimääräisesti. Edunsaajiin kuuluu laaja kirjo kulttuurin ja liikunnan toimijoita, nuorisojärjestöjä sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöjä.