Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
– Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.


Rekisteröity 1.2.1969.
Osoite: Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs, 00530 Helsinki
Puh. (09) 478 988 Fax (09) 712 752
palaute(at)sdp.fi
www.sdp.fi

 • SDP:n Eloranta: Nuorten huumeiden käytön kasvuun on puututtava
  on 22/01/2020 at 11:57

  Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on huolissaan nuorten huumeiden käytön lisääntymisestä Suomessa. Hän on tänään jättänyt ministerille aiheesta kirjallisen kysymyksen.

 • SDP:n Kymäläinen tyytyväisenä taksiselvitysten valmistumisesta
  on 21/01/2020 at 11:59

  Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen, kun selvitykset viime hallituskaudella uudistuneen taksisääntelyn vaikutuksista ovat valmistuneet ja liikennepalvelulain uudelleenarviointiprosessi etenee. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Verohallinnon harmaan talouden yksikkö toimittivat liikenne- ja viestintäministeriölle selvitykset taksisääntelyn toimivuudesta ja ratkaisuehdotuksista. Marinin hallituksen ohjelmassa linjataan, että tällä hallituskaudella tehdään liikennepalvelulain uudelleenarviointi ja

 • Puolueosaston vuosiopas 2020
  on 21/01/2020 at 08:19

  AKTIIVINEN OSASTOTOIMINTA ON SDP:N MENESTYKSEN PERUSTA Puolueosaston vuosioppaan tarkoitus on tukea yhdistyksen sääntömääräisten asioiden läpiviemisessä. Oppaassa kerrotaan esimerkiksi puolueosaston säännöistä sekä johtokunnan jäsenten rooleista ja paljon muusta! Tutustu vuosioppaaseen täällä

 • Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Hallitus panostaa perusterveydenhuollon palveluiden saatavuuden parantamiseen
  on 17/01/2020 at 14:52

  Osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa Sosiaali- ja terveysministeriön jakaa yhteensä 190 miljoonaa euroa valtionavustuksia sote-palveluiden kehittämiseen. Avustusta myönnetään terveydenhuollon järjestämistehtävien ja palveluiden sisällölliseen kehittämiseen sekä yhtenäistämiseen ja saatavuuden parantamiseen. Vuonna 2020 alueille jaetaan 70 miljoonaa euroa valtionavustusta. Tänä vuonna painotus kohdistuu perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon, mielenterveyspalveluiden ja kuntoutus palveluiden saatavuuden parantamiseen.  Kansanedustaja Tuula Väätäinen on tyytyväinen

 • Isotalus, Kymäläinen ja Melén SDP:n puoluetoimistolle
  on 16/01/2020 at 18:11

  Vuoden alussa puoluetoimistolla on aloittanut kolme uutta työntekijää, Tiina Isotalus, Mikko Kymäläinen ja Terhi Melén. Tiina Isotalus (HTM) on aloittanut SDP:n kaupunkipolitiikan koordinaattorina. Isotalus koordinoi poliittista ja järjestöllistä toimintaa suurimmissa kaupungeissa puolueen valmistautuessa vuoden 2021 kuntavaaleihin. Mikko Kymäläinen (valt.yo) on aloittanut SDP:n viestintäsuunnittelijana. Kymäläinen työskentelee erityisesti SDP:n someviestinnän parissa. Terhi Melén on aloittanut SDP:n aulapalvelusihteerinä.

 • Miapetra Kumpula-Natri: EU:n tulevaisuutta suunniteltava avoimin ovin, ei suljettujen ovien takana – kansalaiset mukaan!
  on 15/01/2020 at 19:07

  EU on käynnistämässä Euroopan parlamentin johdolla tulevaisuuskonferenssin toukokuussa ja kutsuu eurooppalaisia mukaan EU:n tulevaisuustyöhön. Europarlamentaarikko Kumpula-Natri on ollut mukana valmistelemassa konferenssia parlamentin perussopimus- ja tulevaisuusvaliokunnassa.

 • Ministeri Timo Harakka Forssan Työväenyhdistyksen loppiaisjuhlassa: 2020-luku on uuden toivon vuosikymmen
  on 06/01/2020 at 12:22

  Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) puheenvuoro Forssan Työväenyhdistyksen kuusijuhlassa 6.1.2020. Muutokset puhuttaessa mahdollisia.

 • Werning: Oikeusvaltion määrätietoinen kehittäminen jatkuu
  on 23/12/2019 at 10:32

  Kansanedustaja Paula Werningin (sd) mielestä oikeusvaltion kehittämisen kannalta on ensisijaista, että oikeudenhoidon riittävät resurssit turvataan, oikeudenkäyntien kokonaiskestoa lyhennetään ja oikeudenkäyntien kustannuksia alennetaan. Hallituksen budjettiesityksen yksi keskeinen tavoite on ehkäistä rikollisuutta ja rikosten uusimista sekä huolehtia rikosvastuun toteutumisesta. – Rikosvastuun toteutumisen parantamiseen ja rikosprosessin käsittelyaikojen lyhentämiseen on ehdotettu 5, 2 miljoonan euron vuotuinen lisärahoitus, Werning sanoo.

 • Kumpula-Natrista Euroopan parlamentin ilmastotyöryhmän puheenjohtaja – ”Murroksessa Suomen kaltaiset edelläkävijät voittavat”
  on 21/12/2019 at 13:53

  Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd) on valittu puheenjohtajaksi Euroopan parlamentin ilmastonmuutosta, kestävää kehitystä ja biodiversiteettiä käsittelevään työryhmään. Kumpula-Natri iloitsee, koska uusi komissio on asettanut juuri ilmastonmuutoksen torjunnan kärkitavoitteekseen.

 • Kuvatunnelmia vuodelta 2019
  on 20/12/2019 at 09:39

  Vuoteen 2019 mahtui paljon: eduskunta- ja eurovaalit, hallitusneuvottelut ja SDP:n nouseminen pääministeripuolueeksi, Tulevaisuuslinja-ohjelman eteenpäin viemistä, SDP:n 120-vuotisen taipaleen juhlintaa, puoluevaltuuston kokouksia, valtakunnallisia toimintapäiviä ja paljon muuta. Tähän kuvakoosteeseen on poimittu muutamia kuvia vuoden varrelta. Eduskuntavaalien kampanjastartti tammikuussa.   Pohjoismaista yhteistyötä: SAMAK:in kokous Helsingissä tammikuun lopulla. Valtakunnallisena kampanjapäivänä helmikuussa kierrettiin ihmisten ovilla kysymässä mitä heillä on