Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
– Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.


Rekisteröity 1.2.1969.
Osoite: Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs, 00530 Helsinki
Puh. (09) 478 988 Fax (09) 712 752
palaute(at)sdp.fi
www.sdp.fi

 • SDP:n Filatov: Järjestöjen osaamista hyödynnettävä sotessa
  on 20/07/2021 at 11:51

  Sote uudistus on muuttumassa lihaksi maakunnissa. Tulevat hyvinvointialueet ovat paljon vartijoina, sanoo kansanedustaja Tarja Filatov. Hän puhui Kanta-Hämeen invalidiyhdistysten kesäjuhlassa Hämeenlinnassa.

 • Piirainen pelkää Suomen tien johtavan EU:n ulkokehälle – jos metsästrategia muuttaa Suomen EU:n nielutasavallaksi
  on 03/07/2021 at 05:08

  SDP:n kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on huolissaan Suomen kansallisten etujen huomioimisesta vielä heinäkuussa päätettävästä esityksestä EU:n metsästrategiaksi.

 • SDP:n Hussein al-Taee: Oli kunnia edustaa Suomea tärkeissä konferensseissa
  on 02/07/2021 at 11:02

  Eduskunnan suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan puolesta osallistui kansanedustaja Hussein al-Taee kesäkuussa kahteen EU-puheenjohtajamaa Portugalin järjestämään konferenssiin pitäen Suomen ainoat puheenvuorot molemmissa tapaamisissa. 14.6 pidetty konferenssi käsitteli EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ja 21.6 järjestetty konferenssi koski EU-Afrikka suhteita. Molemmat olivat parlamentaarisia konferensseja ja osallistujia oli useiden maiden parlamenteista.

 • SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Osaava ja päättävä hallitus vie asioita eteenpäin haasteista huolimatta
  on 02/07/2021 at 10:08

  Eduskunnassa on kevätkaudella käsitelty ja päätetty laajoista kokonaisuuksista kuten koronan hoidosta, sote-uudistuksesta, EU:n elpymispaketista sekä linjattu Suomen talouden tulevaisuudesta. Näiden päätösten tavoitteena on ollut sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävän suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen. SDP:n johtaman hallituksen politiikan keskiössä on sitoutuminen vastuulliseen talouspolitiikkaan, hyvinvointivaltion palveluiden turvaamiseen sekä eriarvoisuuden vähentämiseen yhteiskunnassamme. – Suomi ja koko maailma ovat

 • SDP:n Seppo Eskelinen: Itä-Suomen liikennehankkeet huomioitu hyvin Väyläviraston suunnitelmassa
  on 02/07/2021 at 08:14

  -Olen tyytyväinen, että moni Itä-Suomen ja Savo-Karjalan kannalta tärkeistä hankkeista on listattu Väyläviraston tänään julkistetussa luonnoksessa investointiohjelmaksi, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen. Väylävirasto julkisti tänään luonnoksensa investointiohjelmaksi seuraavalle kahdeksalle vuodelle liittyen eduskunnan eilen hyväksymään 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. -Itä-Suomen kannalta on merkittävää, että luonnoksessa on mainittu Karjalan- ja Savon ratojen kehittäminen sekä

 • SDP:n Kymäläinen: Investointiohjelmalla liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin
  on 02/07/2021 at 07:30

  Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen Väyläviraston tänään lausuntokierrokselle lähettämään luonnokseen tulevien vuosien investointiohjelmaksi. Ohjelman laatiminen perustuu eduskunnassa juuri hyväksyttyyn 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan ja siinä määriteltyihin kriteereihin. – On tärkeää, että nyt alamme ensi kertaa nähdä käytännössä pitkään valmistellun valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelmatyön tuloksia, kun suunnitelmaa aletaan panna toimeen. Väyläviraston laatimaan investointiohjelmaan on

 • SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma sai eduskunnan siunauksen
  on 01/07/2021 at 10:38

  Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) pitää tärkeänä, että valtioneuvoston selonteko valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta vuosille 2021–2032 sai tänään eduskunnan täysistunnossa eduskunnan hyväksynnän.

 • SDP:n Paula Werning: Arkea helpottava asiakasmaksulaki tänään voimaan
  on 01/07/2021 at 09:59

  Kansanedustaja Paula Werning (sd.) pitää asiakasmaksulain uudistusta yhtenä hallituksen merkittävistä toimenpiteistä. Asiakasmaksulaki astuu voimaan 1.7. ja tuo tullessaan monia tärkeitä parannuksia helpottamaan ihmisten asiointia.

 • VR jatkaa totutulla linjalla, palveluiden keskittämiselle ei näy loppua
  on 01/07/2021 at 07:29

  "VR-Yhtymän henkilöstöpolitiikka on täysin ala-arvoista ja paheksuttavaa, toteavat liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-kansanedustajat Paula Werning, Seppo Eskelinen ja Raimo Piirainen."

 • SDP:n ryhmäpuheenvuoro, Valtioneuvoston selonteko valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta vuosille 2021 – 2032
  on 01/07/2021 at 07:06

  SDP:n ryhmäpuheenvuoro 1.7.2021, kansanedustaja Seppo Eskelinen. Valtioneuvoston selonteko valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta vuosille 2021 – 2032.