Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
– Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.


Rekisteröity 1.2.1969.
Osoite: Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs, 00530 Helsinki
Puh. (09) 478 988 Fax (09) 712 752
palaute(at)sdp.fi
www.sdp.fi

 • SDP:n Aki Lindén: Kokoomus on vieraantunut terveydenhuollon henkilöstön arjesta
  on 26/09/2020 at 12:10

  SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

 • SDP:n Malm ja Salonen Raumalla: Teollisuuden tilannetta ja tukitoimia on katsottava kokonaisuutena
  on 26/09/2020 at 07:00

  SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm ja eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitävät Suomen teollisuuden haasteiden ratkaisemiseksi välttämättömänä, että teollisuuden tilaa ja tukitoimia katsotaan yhtenä kokonaisuutena. Malm vieraili lauantaina Raumalla, jossa hän tutustui yhdessä Salosen kanssa muun muassa Rauman sataman tilanteeseen.

 • SDP:n Gustafsson ehdottaa sähköpyörien verovähennysoikeutta seniorikansalaisille
  on 25/09/2020 at 12:08

  Kansanedustaja Jukka Gustafsson on jättänyt kirjallisen kysymyksen sähköpyörien verovähennysoikeudesta valtionverotuksessa yli 65-vuotiaille seniorikansalaisille. Sähköpyörät ovat tulleet osaksi monen suomalaisen arkipäivää. Erilaisista fyysistä vaivoista ja vammoista kärsiville ihmisille sähköpyörä helpottaa liikkumista. Liikunta voi tulla tavaksi, jos valitsee lajin, josta pitää, väkisin ei mitään tule tehtyä pitkään. Pyöräily on mukavaa ja virkistävää, ja se parantaa kuntoa. Kuitenkin ikääntyessä ylämäet tuntuvat raskailta, mikä voi latistaa harrastuksen. Ikäihmisten liikunnalla voidaan hidastaa lihasvoiman vähenemistä/lihaskatoa, pitää yllä lihasvoimaa ja kestävyyttä ja lisätä hapenkulutusta eritoten kestävyysharjoittelulla, eli edistää hengitys- ja verenkiertoelimistösi aerobista kuntoa.

 • SDP:n Paula Werning: Kuntouttava työtoiminta parantaa henkilön elämänhallintaa
  on 25/09/2020 at 10:46

  Kansanedustaja Paula Werning on tyytyväinen hallituksen päätökseen muuttaa kuntouttavan työtoiminnan pelisääntöjä. Tarkoituksena on tarkentaa kuntouttavan työtoiminnan järjestämistä ja tuottamista koskevaa sääntelyä. Lakiin on tarkoitus lisätä kuntouttavan työtoiminnan sisältöä koskeva säädös, jossa palveluiden sisällöksi määritellään henkilön elämänhallinnan ja työ- ja toimintakyvyn edistäminen. – Tämän säädöksen mukaan on tarkoitus tarkentaa kuntouttavan työtoiminnan kuntouksellista asemaa. Näin se kohdentuu

 • Mitä sinulla on sydämellä? SDP liikkeellä ympäri Suomen Toimintapäivänä 10.10.
  on 25/09/2020 at 07:22

  Lauantaina 10.10.2020 vietetään jälleen SDP:n Toimintapäivää. Päivän aikana SDP:n ministerit, kansanedustajat, kuntapäättäjät ja aktiivit ovat kohtaamassa ja kuuntelemassa ihmisiä ympäri Suomea. Tapahtumia on yli 70 paikkakunnalla. Toimintapäivän idea kiteytyy yhteen kysymykseen: Mitä sinulla on sydämellä? SDP valmistautuu huhtikuussa 2021 pidettäviin kuntavaaleihin aktivoimalla kuntavaaliehdokkaita ja aktiiveja valtakunnallisella toimintapäivällä 10.10.2020 sekä uudella kampanjapelillä. Eduskuntavaalien kampanjapelistä saatu myönteinen

 • Kalevi Sorsa -säätiö ja SDP hakevat talous- ja hallintosihteeriä
  on 24/09/2020 at 13:56

  Kalevi Sorsa -säätiö ja SDP hakevat innostunutta ja oma-aloitteista talous- ja hallintosihteeriä monipuolisiin työtehtäviin. Keskityt erityisesti taloushallinnon ja hallinnon tehtäviin, kuten reskontran hoitamiseen, rekisterien ylläpitoon, tilaisuuksien järjestämiseen, asiakaspalveluun sekä toimiston eri tukitoimintojen hoitamiseen. Työ on kokopäiväinen ja työaika jakautuu puoliksi Sorsa -säätiön ja SDP:n välillä. Sinulta onnistuu pöytäkirjojen teko ja stilisointi sekä niiden arkistointi. Osaat

 • SDP hakee puoluetoimistolle IT-asiantuntijaa
  on 24/09/2020 at 13:43

  SDP on suomalaisen politiikan muutosvoima, joka tarjoaa tulevaisuusvision oikeudenmukaisemman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentamiseksi. Haemme SDP:n puoluetoimistolle Helsingin Hakaniemen Ympyrätaloon: IT-asiantuntijaa, joka vastaa ja antaa tukea puoluetoimiston ja piirien tietoliikenne-, ohjelmisto- ja tietojärjestelmiin liittyvissä asioissa. Tunnet erilaiset etäyhteys- ja tietojärjestelmät sekä yleisimmin käytetyt ohjelmistot ja osaat kehittää niiden käyttöä organisaatiossamme. Tämän lisäksi työtehtäviisi kuuluu puolueen erilaisten

 • Heinäluoma ja Vuorjoki: Staran ulkoistaminen uhkaisi Helsingin pitkäjänteistä ympäristönhoitoa
  on 24/09/2020 at 09:17

  Helsingin päätöksentekijät ovat käyneet syksyn alussa keskusteluja kaupungin rakentamispalveluista vastaavan liikelaitos Staran tulevaisuudesta. Keskusteluissa pohditaan myös sitä, kuinka paljon Staran nykyisistä tehtävistä siirretään kilpailutuksen kautta yksityisten yritysten hoidettavaksi.

 • SDP:n Heinäluoma: Komission maahanmuuttopaketti on avaus vaikealle, mutta tärkeälle keskustelulle
  on 24/09/2020 at 06:18

  Euroopan unionin komissio julkisti tänään oman ehdotuksensa EU:n yhteisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistamiseksi. SDP:n kansanedustaja, hallintovaliokunnan jäsen Eveliina Heinäluoma pitää avausta ennen kaikkea aloituksena vaikealle keskustelulle unionin tulevaisuuden kannalta tärkeästä aiheesta. Itse paketin Heinäluoma katsoo pitävän sisällään sekä kannatettavia että ongelmallisia asioita.

 • Kim Berg (SDP): Jalasjärvi-Laihia saatava pääväyläverkkoon / Inkludera Jalasjärvi-Laihela sträckan i huvudledsnätet
  on 23/09/2020 at 12:35

  Sdp:n kansanedustaja Kim Berg pitää välttämättömän, että valtatie kolmonen välillä Jalasjärvi-Laihia lisätään pääväyläverkkoon vielä tämän vuoden aikana.