Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
– Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.


Rekisteröity 1.2.1969.
Osoite: Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs, 00530 Helsinki
Puh. (09) 478 988 Fax (09) 712 752
palaute(at)sdp.fi
www.sdp.fi

 • SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta
  on 23/01/2021 at 12:19

  SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen pitää vastuuttomana kokoomuksen tuoreeseen kuntavaaliohjelmaan sisältyvää näkemystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen hylkäämisestä. Kokoomuksen mukaan sotea tulisi kehittää ”nykyjärjestelmän pohjalta”. Mäkynen muistuttaa, että näkemys eroaa radikaalisti siitä politiikasta, jota kokoomus on itse ajanut toimiessaan hallitusvastuussa.

 • SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen: Lääkeyhtiöiden patenttisuoja purettava pandemian ajaksi
  on 23/01/2021 at 07:35

  Rokotusten käynnistyminen on tuonut valoa kamppailussa Covid-19-pandemiaa vastaan. Rokotteiden tarve on yhtäläinen, sillä Covid-19-virus on globaali yhteinen haaste. Jotta me kaikki voimme olla turvassa virukselta, tulee rokotetta olla käytössä maailmanlaajuisesti mukaan lukien köyhimmät maat.

 • Johan Kvarnström (SDP): Avtalet om kärnvapenförbud träder i kraft i dag – Finland borde underteckna
  on 22/01/2021 at 05:37

  I dag, 22 januari 2021, blir FN:s kärnvapenförbud (Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, TPNW) en juridiskt bindande del av folkrätten. Riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) anser att Finland nu, bättre sent än aldrig, borde ansluta sig till avtalet.

 • SDP:n Johan Kvarnström: Ydinasekieltosopimus tulee voimaan tänään – Suomen pitäisi allekirjoittaa
  on 22/01/2021 at 05:35

  Tänään 22. tammikuuta 2021 YK:n ydinasekieltosopimuksesta (Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, TPNW) tulee oikeudellisesti sitova osa kansainvälistä oikeutta. Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) katsoo, että Suomen pitäisi liittyä nyt sopimukseen – on parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 • SDP:n Kymäläinen: Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle
  on 22/01/2021 at 05:30

  Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on huolissaan Venäjän rajaliikenteen ja pahenevan koronatilanteen Suomelle aiheuttamasta uhkasta. Koronatilanne Suomessa on tällä hetkellä Euroopan parhaimmistoa. Nykytilanteeseen ei kuitenkaan pidä tuudittautua, sillä naapurimaissamme tautitilanne vaikeutuu nopeasti. Erityisesti uutiset koronamuuntoviruksista tuovat esiin uhkakuvia. – Venäjän rajaliikenne on ehdottomasti saatava kuriin ja rajanylittäjät täytyy saada testeihin. Kiireellisin tehtävä

 • SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma lausunnoille
  on 21/01/2021 at 14:27

  Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asiasta. – On hienoa, että ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee. Sen laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019. Suunnitelmaa tarvitaan, jotta

 • Piirainen: Itärata etenee!
  on 21/01/2021 at 08:37

  Valtioneuvosto tiedotti ilouutisen torstai-aamuna, kun sen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli itäisen suunnan raideliikennehanketta.

 • SDP:n Niina Malm: Itärata on merkittävä panostus Itä-Suomelle
  on 21/01/2021 at 07:20

  Talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt puoltaa Itäradan edistämistä Lentorata-Porvoo-Kouvola -raideyhteyden pohjalta. Imatralainen kansanedustaja Niina Malm (sd.) pitää linjausta merkittävänä panostuksena koko itäiseen Suomeen.

 • SDP:n Paula Werning: Talouspoliittiselta ministerivaliokunnalta vihreää valoa Itäradalle
  on 21/01/2021 at 06:38

  Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti syyskuun lopulla, että itäisen suunnan raideyhteyden hankeyhtiöneuvotteluita jatketaan Lentorata-Porvoo-Kouvola linjauksen eli Itäradan kanssa. Samaan aikaan on kuitenkin pidetty esillä mahdollista Rantarata-linjausta Porvoon-Loviisan-Kotkan kautta.

 • SDP:n Seppo Eskelinen: Itäradan kehitys vahvasti liikkeelle
  on 21/01/2021 at 06:27

  -Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös tulevan Itäradan vahvistamisesta Porvoo-Kouvola linjalle merkitsee isoa harppausta eteenpäin, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).