Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • Onko veganismi uskonto?
  by Vieraskynä on 11/01/2020 at 19:34

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n aktiivijäsen Essu Koskinen pohtii tässä kirjoituksessa veganismin uskonnon kaltaisia piirteitä erilaisten uskonnon määritelmien sekä ruokaan ja uskontoihin liittyvien artikkeleiden kautta. Uskonto The post Onko veganismi uskonto? appeared first on EOP.

 • RUOKAKULTTUURI MUUTTUU – TULEVAISUUS ON KASVITUOTANNOSSA
  by Eläinoikeuspuolue on 31/10/2019 at 20:00

  Toissa viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Eläinoikeuspuolue tuo nyt keskusteluun oman näkökulmansa kolmen blogin sarjana. Kirjoitimme ensin naudanlihan tuotannosta eläinsuojelulainsäädännön näkökulmasta. Toisessa blogissa käsittelimme naudanlihan tuotannon vaikutuksia ilmastonmuutokseen. Tässä tekstissä tarkastelemme aihetta terveyden ja lihanormin näkökulmasta. Jos kaikki kouluasteet lasketaan mukaan, kouluruokailu The post RUOKAKULTTUURI MUUTTUU – TULEVAISUUS ON KASVITUOTANNOSSA appeared first on EOP.

 • NURMET, HIILINIELUT JA IHMISKESKEINEN HYÖTYAJATTELU
  by Eläinoikeuspuolue on 29/10/2019 at 10:13

  Toissa viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Eläinoikeuspuolue tuo keskusteluun oman näkökulmansa kolmen blogin sarjana. Kirjoitimme ensin naudanlihan tuotannosta nautojen ja eläinsuojelulainsäädännön näkökulmasta. Tässä blogissa käsittelemme naudanlihan tuotannon vaikutuksia ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen. Viimeisessä blogissa käymme aihetta läpi terveyden, lihanormin ja ruokakulttuurin muutoksen The post NURMET, HIILINIELUT JA IHMISKESKEINEN HYÖTYAJATTELU appeared first on EOP.

 • NAUDANLIHAN TUOTANTOON LIITTYY MYÖS ELÄINSUOJELURIKOKSIA JA RIITTÄMÄTÖNTÄ LAINSÄÄDÄNTÖÄ
  by Eläinoikeuspuolue on 25/10/2019 at 08:27

  Viime viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Aihe on kuohuttanut tunteita ja tuottanut useita naudanlihan tuotantoa puolustelevia kirjoituksia. Kommentointi on ollut osin valheellista ja se on keskittynyt ilmastovaikutuksiin sekä ihmisyksilön valinnanvapauteen. Keskustan edustajat ovat nimenneet aiheeseen liittyvän keskustelun kulttuurisodaksi ja kasvismafian tekosiksi. Naudanlihan The post NAUDANLIHAN TUOTANTOON LIITTYY MYÖS ELÄINSUOJELURIKOKSIA JA RIITTÄMÄTÖNTÄ LAINSÄÄDÄNTÖÄ appeared first on EOP.

 • Kansainvälinen koulumaitopäivä – miljoonien maitolobbausta
  by Eläinoikeuspuolue on 24/09/2019 at 19:02

  25.9.2019 vietetään FAO:n koordinoimaa kansainvälistä koulumaitopäivää, jonka tarkoituksena on korostaa maidon merkitystä oppilaiden ravitsemuksessa. EU tukee maitotuotteiden kulutuksen lisäämistä maksamalla koulumaitotukea. Maidontuotantoon ja markkinointiin satsataan valtion ja EU:n taholta suuria summia. Suomen koulumaito-ohjelma saa rahoitusta 3,82 miljoonaa euroa vuodessa. Ohjelman kokonaissumma EU:ssa on noussut sataan miljoonaan euroon. Koulujen saaman koulumaitotuen ehtona on, että ne pitävät The post Kansainvälinen koulumaitopäivä – miljoonien maitolobbausta appeared first on EOP.

 • SUDEN SIETÄMISESTÄ ARVOSTAMISEEN JA SUOJELUUN
  by Eläinoikeuspuolue on 12/09/2019 at 06:24

  Luonnos Suomen susikannan hoitosuunnitelmaksi 27.6.2019, Eläinoikeuspuolueen lausunto luonnokseen 25.8.2019 Lähtökohtaisesti on väärin puhua eläinkannan hoidosta tai hoitosuunnitelmasta, mikäli kyseessä ei ole lajille itselle aiheutuvasta hyödystä eli eläinsuojelutoimista. Susikannan hoitosuunnitelma on harhaanjohtava nimitys, kun kyseessä on suunnitelma susien tappamisesta ja tappamisen säätelystä. Hoitaa-verbistä tulisi luopua tappamisen synonyymina. Susikannan hoitosuunnitelma tässä muodossa tähtää eläinten määrän kontrollointiin ja The post SUDEN SIETÄMISESTÄ ARVOSTAMISEEN JA SUOJELUUN appeared first on EOP.

 • UUSI HALLITUSOHJELMA EI KUULE ELÄINTEN ÄÄNTÄ
  by Eläinoikeuspuolue on 03/06/2019 at 15:44

  Hallitusohjelman julkaisutilaisuudessa 3.6.2019 keskustakirjasto Oodissa ei eläinten näkökulmaa kuultu. Eläinten ääni puuttuu odotetusti myös hallitusohjelmasta. Vaikka tavoitteet ovat monin osin ihmisten ja ympäristön kannalta hyviä, muiden eläinten ääni jää yhä paitsioon. Ohjelmassa näkyy selkeästi eläinpoliittisen asiantuntijuuden puute. Sen valmistelu osoittaa, että eläinten puolella oleminen ilman kattavaa näkemystä eläinoikeuksista, eläinten hyvinvoinnista ja niiden poliittisesta ulottuvuudesta ei The post UUSI HALLITUSOHJELMA EI KUULE ELÄINTEN ÄÄNTÄ appeared first on EOP.

 • Eläinoikeuspuolue osallistuu eurovaaleihin
  by Eläinoikeuspuolue on 08/05/2019 at 19:37

  Vaalikevät jatkuu! Vuoden 2019 europarlamenttivaalien ennakkoäänestys kotimaassa on keskiviikosta tiistaihin 15.–21.5. Suomessa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019. Ehdokkaamme eurovaaleissa ovat: 203 Kardin, Vesa diplomi-insinööri, Helsinki 204 Majatie, Saana-Maria copywriter, filosofian maisteri, Turku 205 Owusu, Asanti ravintolakokki, opiskelija, Turku 206 Perttunen, Jaakko sosionomi, myyjä, Nokia 207 Pesch, Tom graafinen suunnittelija, Turku 208 Pienimäki, Santeri yrittäjä, filosofian The post Eläinoikeuspuolue osallistuu eurovaaleihin appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Tatu Chanth
  by Vieraskynä on 24/01/2019 at 07:37

  Syksyllä aloitettu blogisarja jatkuu. Puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa uuden aktiivijäsenen teksti. Tatu Chanth oli Porvoon Vihreiden vuoden 2018 hallituksen puheenjohtaja, ja nyt hän on EOP:n tuore jäsen. Olen harrastanut politiikkaa enemmän ja vähemmän aktiivisesti vuodesta 2011, jolloin muutin Porvooseen. Paikallismedioita jonkin aikaa luettuani totesin, että voisin myös The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Tatu Chanth appeared first on EOP.

 • Miksi uuspuolue lähtee vaaliliittoon?
  by Eläinoikeuspuolue on 17/01/2019 at 08:47

  Eläinoikeuspuolue on osallistumassa ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin kevään 2019 vaaleissa. Puolue on päättänyt lähteä muutamissa vaalipiireissä mukaan vaaliliittoihin tiettyjen muiden pien- ja uuspuolueiden kanssa. Pirkanmaan ja Helsingin vaalipiirien liitoista on kirjoitettu useissa medioissa. Suomalaisissa vaaleissa käytössä oleva paikkajaon menetelmä suosii enemmän ääniä saavia ehdokaslistoja varsinkin pienissä vaalipiireissä. Tämä tekee vaaliliittojen muodostamisesta kannattavaa jos äänikynnyksen ylittäminen puolueen The post Miksi uuspuolue lähtee vaaliliittoon? appeared first on EOP.