Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • Vapaaporsitusta Skotlannissa ja Loimaalla – kokemuksia vuodelta 2017
  by Vieraskynä on 11/03/2020 at 20:25

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tässä blogissa KTM, freelance-kirjoittaja Laura Yöntilä kirjoittaa vapaaporsituksesta. Vuonna 2017 vierailin freelance-kirjoittajan ominaisuudessa kahdella eri sikatilalla, jossa harjoitettiin vapaaporsitusta eli emakoiden porsimista The post Vapaaporsitusta Skotlannissa ja Loimaalla – kokemuksia vuodelta 2017 appeared first on EOP.

 • Tappaminen – luonnonhoitoa ja viihdettä?
  by Eläinoikeuspuolue on 02/03/2020 at 18:54

  Alkukuusta Pirkanmaalle kokoontui 150 000 hehtaarin kokoiselle alueelle 300 ihmistä mukanaan 400 koiraa kilpailemaan joukkueina siitä, ketkä onnistuvat tappamaan eniten kettuja, supikoiria, mäyriä, näätiä, minkkejä, naakkoja, harmaalokkeja, harakoita ja variksia. Kilpailussa eri eläinlajit oli pisteytetty niin, että suurimmat pisteet sai tapetuista minkeistä ja supikoirista ja pienimmät variksista, harakoista, harmaalokeista ja naakoista. Tappokilpailun myötä lähes kuusisataa The post Tappaminen – luonnonhoitoa ja viihdettä? appeared first on EOP.

 • Itseisarvo – resurssista arvokkaaksi yksilöksi
  by Vieraskynä on 21/02/2020 at 12:17

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n hallituksen jäsenet Tiina Ollila ja Jonna Railio vastaavat tässä blogissa Tuomas Hervan Atriablogeissa julkaistuun tekstiin. Atriablogeissa 14.2.2020 kirjoittanut eläinlääkäri Tuomas Herva The post Itseisarvo – resurssista arvokkaaksi yksilöksi appeared first on EOP.

 • Onko veganismi uskonto?
  by Vieraskynä on 11/01/2020 at 19:34

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n aktiivijäsen Essu Koskinen pohtii tässä kirjoituksessa veganismin uskonnon kaltaisia piirteitä erilaisten uskonnon määritelmien sekä ruokaan ja uskontoihin liittyvien artikkeleiden kautta. Uskonto The post Onko veganismi uskonto? appeared first on EOP.

 • RUOKAKULTTUURI MUUTTUU – TULEVAISUUS ON KASVITUOTANNOSSA
  by Eläinoikeuspuolue on 31/10/2019 at 20:00

  Toissa viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Eläinoikeuspuolue tuo nyt keskusteluun oman näkökulmansa kolmen blogin sarjana. Kirjoitimme ensin naudanlihan tuotannosta eläinsuojelulainsäädännön näkökulmasta. Toisessa blogissa käsittelimme naudanlihan tuotannon vaikutuksia ilmastonmuutokseen. Tässä tekstissä tarkastelemme aihetta terveyden ja lihanormin näkökulmasta. Jos kaikki kouluasteet lasketaan mukaan, kouluruokailu The post RUOKAKULTTUURI MUUTTUU – TULEVAISUUS ON KASVITUOTANNOSSA appeared first on EOP.

 • NURMET, HIILINIELUT JA IHMISKESKEINEN HYÖTYAJATTELU
  by Eläinoikeuspuolue on 29/10/2019 at 10:13

  Toissa viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Eläinoikeuspuolue tuo keskusteluun oman näkökulmansa kolmen blogin sarjana. Kirjoitimme ensin naudanlihan tuotannosta nautojen ja eläinsuojelulainsäädännön näkökulmasta. Tässä blogissa käsittelemme naudanlihan tuotannon vaikutuksia ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen. Viimeisessä blogissa käymme aihetta läpi terveyden, lihanormin ja ruokakulttuurin muutoksen The post NURMET, HIILINIELUT JA IHMISKESKEINEN HYÖTYAJATTELU appeared first on EOP.

 • NAUDANLIHAN TUOTANTOON LIITTYY MYÖS ELÄINSUOJELURIKOKSIA JA RIITTÄMÄTÖNTÄ LAINSÄÄDÄNTÖÄ
  by Eläinoikeuspuolue on 25/10/2019 at 08:27

  Viime viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Aihe on kuohuttanut tunteita ja tuottanut useita naudanlihan tuotantoa puolustelevia kirjoituksia. Kommentointi on ollut osin valheellista ja se on keskittynyt ilmastovaikutuksiin sekä ihmisyksilön valinnanvapauteen. Keskustan edustajat ovat nimenneet aiheeseen liittyvän keskustelun kulttuurisodaksi ja kasvismafian tekosiksi. Naudanlihan The post NAUDANLIHAN TUOTANTOON LIITTYY MYÖS ELÄINSUOJELURIKOKSIA JA RIITTÄMÄTÖNTÄ LAINSÄÄDÄNTÖÄ appeared first on EOP.

 • Kansainvälinen koulumaitopäivä – miljoonien maitolobbausta
  by Eläinoikeuspuolue on 24/09/2019 at 19:02

  25.9.2019 vietetään FAO:n koordinoimaa kansainvälistä koulumaitopäivää, jonka tarkoituksena on korostaa maidon merkitystä oppilaiden ravitsemuksessa. EU tukee maitotuotteiden kulutuksen lisäämistä maksamalla koulumaitotukea. Maidontuotantoon ja markkinointiin satsataan valtion ja EU:n taholta suuria summia. Suomen koulumaito-ohjelma saa rahoitusta 3,82 miljoonaa euroa vuodessa. Ohjelman kokonaissumma EU:ssa on noussut sataan miljoonaan euroon. Koulujen saaman koulumaitotuen ehtona on, että ne pitävät The post Kansainvälinen koulumaitopäivä – miljoonien maitolobbausta appeared first on EOP.

 • SUDEN SIETÄMISESTÄ ARVOSTAMISEEN JA SUOJELUUN
  by Eläinoikeuspuolue on 12/09/2019 at 06:24

  Luonnos Suomen susikannan hoitosuunnitelmaksi 27.6.2019, Eläinoikeuspuolueen lausunto luonnokseen 25.8.2019 Lähtökohtaisesti on väärin puhua eläinkannan hoidosta tai hoitosuunnitelmasta, mikäli kyseessä ei ole lajille itselle aiheutuvasta hyödystä eli eläinsuojelutoimista. Susikannan hoitosuunnitelma on harhaanjohtava nimitys, kun kyseessä on suunnitelma susien tappamisesta ja tappamisen säätelystä. Hoitaa-verbistä tulisi luopua tappamisen synonyymina. Susikannan hoitosuunnitelma tässä muodossa tähtää eläinten määrän kontrollointiin ja The post SUDEN SIETÄMISESTÄ ARVOSTAMISEEN JA SUOJELUUN appeared first on EOP.

 • UUSI HALLITUSOHJELMA EI KUULE ELÄINTEN ÄÄNTÄ
  by Eläinoikeuspuolue on 03/06/2019 at 15:44

  Hallitusohjelman julkaisutilaisuudessa 3.6.2019 keskustakirjasto Oodissa ei eläinten näkökulmaa kuultu. Eläinten ääni puuttuu odotetusti myös hallitusohjelmasta. Vaikka tavoitteet ovat monin osin ihmisten ja ympäristön kannalta hyviä, muiden eläinten ääni jää yhä paitsioon. Ohjelmassa näkyy selkeästi eläinpoliittisen asiantuntijuuden puute. Sen valmistelu osoittaa, että eläinten puolella oleminen ilman kattavaa näkemystä eläinoikeuksista, eläinten hyvinvoinnista ja niiden poliittisesta ulottuvuudesta ei The post UUSI HALLITUSOHJELMA EI KUULE ELÄINTEN ÄÄNTÄ appeared first on EOP.