Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • Eläinoikeudet, eläinlääkärit ja etiikka nyt ja tulevaisuudessa
  by Vieraskynä on 16/05/2020 at 18:34

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Koronan takia Eläinoikeuspuolueen kuukausitapaamiset peruttiin eli myös suunniteltu eläinlääkärin alustus jäi toteutumatta. Tässä tekstissä EOP:n hallituksen jäsen Jonna Railio (ELL) The post Eläinoikeudet, eläinlääkärit ja etiikka nyt ja tulevaisuudessa appeared first on EOP.

 • Maailmanlaajuinen kutsu ruokavallankumoukseen!
  by Eläinoikeuspuolue on 14/05/2020 at 07:07

  Eläinoikeuspuolue julkaisi yhdessä Ranskan eläinoikeuspuolueen Parti animalisten aloitteesta 15 eläinoikeuspuolueen kanssa videon ja kutsun allekirjoittaa vetoomus 7.5.2020. Covid-19-pandemiaan kuolee ihmisiä. Jo vuosien ajan asiantuntijat ovat varoittaneet riskistä tautien siirtymisestä eläimistä ihmisiin. Vallitsevan pandemian alkulähteeksi on yksinkertaistaen nimetty yksi Kiinassa ruoaksi käytettävä villieläinlaji. Tämä ei kerro koko kuvaa: aiemmat epidemiat osoittavat, ettei kyse ole vain villieläinten The post Maailmanlaajuinen kutsu ruokavallankumoukseen! appeared first on EOP.

 • Hyönteiset eivät ole kasveja
  by Vieraskynä on 03/05/2020 at 17:10

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja Tiina Ollila kirjoittaa tällä kertaa hyönteisistä. Yhtenä Vuoden Tiedekynä -ehdokkaana on Minna Santaojan ja Mari Nivan niin&näin-lehdessä The post Hyönteiset eivät ole kasveja appeared first on EOP.

 • Korona: kriisi, peili ja mahdollisuus
  by Vieraskynä on 11/04/2020 at 19:12

  Viruksesta on puhuttu eniten terveydenhuollon, talouden, eristämisen ja karanteenin näkökulmista – ihmiseltä ihmiselle. Talous on nostettu arvoasteikossa korkealle – jopa ihmishenkien yläpuolelle muunlajisista puhumattakaan. Pandemian riehuessakin moni on enemmän huolissaan talouden kärsimisestä kuin vakavaan tautiin sairastumisesta. Osa valtioista on valinnut strategian, joka suojaa taloutta ja vaatii enemmän kuolonuhreja. Talouden tulisi olla ihmiskunnan elämää helpottava väline, The post Korona: kriisi, peili ja mahdollisuus appeared first on EOP.

 • Vapaaporsitusta Skotlannissa ja Loimaalla – kokemuksia vuodelta 2017
  by Vieraskynä on 11/03/2020 at 20:25

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tässä blogissa KTM, freelance-kirjoittaja Laura Yöntilä kirjoittaa vapaaporsituksesta. Vuonna 2017 vierailin freelance-kirjoittajan ominaisuudessa kahdella eri sikatilalla, jossa harjoitettiin vapaaporsitusta eli emakoiden porsimista The post Vapaaporsitusta Skotlannissa ja Loimaalla – kokemuksia vuodelta 2017 appeared first on EOP.

 • Tappaminen – luonnonhoitoa ja viihdettä?
  by Eläinoikeuspuolue on 02/03/2020 at 18:54

  Alkukuusta Pirkanmaalle kokoontui 150 000 hehtaarin kokoiselle alueelle 300 ihmistä mukanaan 400 koiraa kilpailemaan joukkueina siitä, ketkä onnistuvat tappamaan eniten kettuja, supikoiria, mäyriä, näätiä, minkkejä, naakkoja, harmaalokkeja, harakoita ja variksia. Kilpailussa eri eläinlajit oli pisteytetty niin, että suurimmat pisteet sai tapetuista minkeistä ja supikoirista ja pienimmät variksista, harakoista, harmaalokeista ja naakoista. Tappokilpailun myötä lähes kuusisataa The post Tappaminen – luonnonhoitoa ja viihdettä? appeared first on EOP.

 • Itseisarvo – resurssista arvokkaaksi yksilöksi
  by Vieraskynä on 21/02/2020 at 12:17

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n hallituksen jäsenet Tiina Ollila ja Jonna Railio vastaavat tässä blogissa Tuomas Hervan Atriablogeissa julkaistuun tekstiin. Atriablogeissa 14.2.2020 kirjoittanut eläinlääkäri Tuomas Herva The post Itseisarvo – resurssista arvokkaaksi yksilöksi appeared first on EOP.

 • Onko veganismi uskonto?
  by Vieraskynä on 11/01/2020 at 19:34

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n aktiivijäsen Essu Koskinen pohtii tässä kirjoituksessa veganismin uskonnon kaltaisia piirteitä erilaisten uskonnon määritelmien sekä ruokaan ja uskontoihin liittyvien artikkeleiden kautta. Uskonto The post Onko veganismi uskonto? appeared first on EOP.

 • RUOKAKULTTUURI MUUTTUU – TULEVAISUUS ON KASVITUOTANNOSSA
  by Eläinoikeuspuolue on 31/10/2019 at 20:00

  Toissa viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Eläinoikeuspuolue tuo nyt keskusteluun oman näkökulmansa kolmen blogin sarjana. Kirjoitimme ensin naudanlihan tuotannosta eläinsuojelulainsäädännön näkökulmasta. Toisessa blogissa käsittelimme naudanlihan tuotannon vaikutuksia ilmastonmuutokseen. Tässä tekstissä tarkastelemme aihetta terveyden ja lihanormin näkökulmasta. Jos kaikki kouluasteet lasketaan mukaan, kouluruokailu The post RUOKAKULTTUURI MUUTTUU – TULEVAISUUS ON KASVITUOTANNOSSA appeared first on EOP.

 • NURMET, HIILINIELUT JA IHMISKESKEINEN HYÖTYAJATTELU
  by Eläinoikeuspuolue on 29/10/2019 at 10:13

  Toissa viikolla Unicafe ilmoitti lopettavansa naudanlihan tarjoilun Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissaan. Muutoksen taustalla on Unicafen halu vähentää hiilidioksidipäästöjään. Eläinoikeuspuolue tuo keskusteluun oman näkökulmansa kolmen blogin sarjana. Kirjoitimme ensin naudanlihan tuotannosta nautojen ja eläinsuojelulainsäädännön näkökulmasta. Tässä blogissa käsittelemme naudanlihan tuotannon vaikutuksia ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen. Viimeisessä blogissa käymme aihetta läpi terveyden, lihanormin ja ruokakulttuurin muutoksen The post NURMET, HIILINIELUT JA IHMISKESKEINEN HYÖTYAJATTELU appeared first on EOP.