Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Maria Nieminen
  by Vieraskynä on 05/04/2021 at 14:13

  Blogisarja Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen jatkuu. Puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa aktiivijäsenen ja ehdokkaan Maria Niemisen teksti. Maria tuli Eläinoikeuspuolueen toimintaan mukaan vuonna 2019, jolloin hän oli myös ehdolla eduskuntavaaleissa. Nyt hän on ehdokas kuntavaaleissa 2021. Hän on tradenomi ja palveluasiantuntija. Mitä enemmän eläintuotannosta opin, sitä vaikeampi on olla The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Maria Nieminen appeared first on EOP.

 • ELÄINOIKEUSPUOLUE ON ASETTANUT ENSIMMÄISTÄ KERTAA KUNTAVAALIEHDOKKAAN OULUSSA
  by Eläinoikeuspuolue on 03/04/2021 at 13:41

  Oulusta Eläinoikeuspuolueen listoille kuntavaaleihin on asetettu ehdolle Jani Pitkänen. Ammatiltaan Pitkänen on ravintolakokki. “Luonnon hyvinvointi edistää myös meidän hyvinvointiamme. Annetaan ääni äänettömille ja otetaan luontoarvot vahvemmin mukaan kuntien päätöksentekoon”, summaa Pitkänen. ELÄINOIKEUSPUOLUEEN TAVOITTEET KUNTAVAALEISSA Puolueen tavoitteena kuntavaaleissa on kasvattaa ehdokasmäärää suhteessa edellisiin, vuoden 2017 kuntavaaleihin, ja näin saada ensimmäiset Eläinoikeuspuolueen kunnanvaltuutetut. Poliittisin keinoin tehtävä eläinoikeuksien The post ELÄINOIKEUSPUOLUE ON ASETTANUT ENSIMMÄISTÄ KERTAA KUNTAVAALIEHDOKKAAN OULUSSA appeared first on EOP.

 • ELÄINOIKEUSPUOLUE VAALILIITTOON FEMINISTISEN PUOLUEEN KANSSA PORVOOSSA
  by Eläinoikeuspuolue on 10/03/2021 at 18:34

  TIEDOTE 10.3.2021Vapaa julkaistavaksi heti Eläinoikeuspuolue on osallistumassa toista kertaa kuntavaaleihin kevään 2021 vaaleissa, mutta ensimmäistä kertaa Porvoossa. Puolue on päättänyt lähteä vaaliliittoon Porvoossa Feministisen puolueen kanssa. Suomalaisissa vaaleissa käytössä oleva paikkajaon menetelmä suosii enemmän ääniä saavia ehdokaslistoja varsinkin pienissä vaalipiireissä. Tämä tekee vaaliliittojen muodostamisesta kannattavaa jos äänikynnyksen ylittäminen puolueen omalla listalla olisi epätodennäköistä. “Vaaliliitot ovat The post ELÄINOIKEUSPUOLUE VAALILIITTOON FEMINISTISEN PUOLUEEN KANSSA PORVOOSSA appeared first on EOP.

 • ELÄINOIKEUSPUOLUE VAALILIITTOON VASEMMISTOLIITON KANSSA KEURUULLA
  by Eläinoikeuspuolue on 09/03/2021 at 17:01

  TIEDOTE 8.3.2021Vapaa julkaistavaksi heti Eläinoikeuspuolue on osallistumassa toista kertaa kuntavaaleihin kevään 2021 vaaleissa. Puolue on päättänyt lähteä vaaliliittoon Keuruulla Vasemmistoliiton kanssa. Suomalaisissa vaaleissa käytössä oleva paikkajaon menetelmä suosii enemmän ääniä saavia ehdokaslistoja varsinkin pienissä vaalipiireissä. Tämä tekee vaaliliittojen muodostamisesta kannattavaa jos äänikynnyksen ylittäminen puolueen omalla listalla olisi epätodennäköistä. Eläinoikeuspuolueen keuruulainen ehdokas Tom Pesch kertoo, että The post ELÄINOIKEUSPUOLUE VAALILIITTOON VASEMMISTOLIITON KANSSA KEURUULLA appeared first on EOP.

 • Koiralähtöisyys ja positiivinen vahvistaminen
  by Vieraskynä on 03/03/2021 at 08:24

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Pauliina Laurila kirjoittaa tällä kertaa suojelukoirista. Hän on eläinten käyttäytymistä opiskellut (BSc in Animal Behaviour & Ecology) ongelmakoirakouluttaja ja käytösneuvoja. The post Koiralähtöisyys ja positiivinen vahvistaminen appeared first on EOP.

 • Eläinoikeuspuolue on julkaissut kuntavaaliohjelmansa
  by Eläinoikeuspuolue on 05/02/2021 at 10:12

  EOP on julkaissut nyt uuden kuntavaaliohjelman, jossa tarkentuvat puolueen tavoitteet kevään kuntavaaleissa. Kestävässä ja oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa nostetaan arvoon asioita, joita nykyään ei huomioida riittävästi: luonnonsuojelua, hoivaa, yhteisöllisyyttä  ja vapaa-aikaa.  Tavoitteenamme on tehdä kunnista ihmis- ja eläinoikeudet huomioivia edelläkävijöitä. Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliohjelma vuodelle 2021 ottaa huomioon kaikki kuntalaiset; kunta toimii kotipaikkana ihmisille, mutta myös muille eläimille. Siitä syystä meidän mielestämme näissä vaaleissa on Eläinkunnan aika.  Tavoitteena on kasvattaa ehdokkaiden määrä The post Eläinoikeuspuolue on julkaissut kuntavaaliohjelmansa appeared first on EOP.

 • PAREMPI ELÄIMILLEKÖ?
  by Eläinoikeuspuolue on 16/11/2020 at 08:54

  Tuotantoeläinten hyvinvointimerkinnöistä on puhuttu vuosia. Nyt lanseerattiin merkintäkokeilu nimeltään Parempi eläimille. Merkin takana on Luonnonvarakeskus Luken ja Pellervon taloustutkimus PTT:n toteuttama tutkimushanke, jossa on selvitetty eläinten hyvinvointimerkin mahdollisuuksia Suomessa. Parempi eläimille -merkinnän tavoitteet ovat seuraavat: tavoitteena on parantaa eläinten hyvinvointia, tuottaa kuluttajille tietoa ruoan alkuperästä ja tuotantotavoista sekä tuoda kuluttajatuotteisiin lisäarvoa. Parempi eläimille -merkin kokeilutuotteet The post PAREMPI ELÄIMILLEKÖ? appeared first on EOP.

 • Eläinoikeuspuolueen tulevaisuusohjelma on julkaistu
  by Eläinoikeuspuolue on 29/09/2020 at 06:19

  Tietoisuus kokonaisvaltaisen yhteiskunnallisen muutoksen välttämättömyydestä on lisääntynyt nopeasti. Kertakäyttökulttuuri on tullut tiensä päähän 2010-luvulla. Yksilöiden mahdollisuudet vaikuttaa omilla yksittäisillä teoillaan tai kulutusvalinnoillaan näihin mittaviin systeemisiin muutoksiin ovat rajalliset. On kiireesti pohdittava kokonaisuuksia: energiajärjestelmää, liikennettä ja ruoantuotantoa. Käynnissä on koko yhteiskunnan muutos, joka koskee politiikkaa, taloutta, luontoa ja ihmisen suhdetta itseensä ja muunlajisiin.  Kestävässä yhteiskunnassa nostetaan The post Eläinoikeuspuolueen tulevaisuusohjelma on julkaistu appeared first on EOP.

 • ELÄINOIKEUSPUOLUEEN TULEVAISUUSOHJELMA
  by Eläinoikeuspuolue on 28/09/2020 at 06:16

  Kaikenlajiset huomioiva kestävä siirtymäpolitiikka ja moraalinen muutos Eläinoikeuspuolue julkaisee tänään 28.9.2020 tulevaisuusohjelman. Tulevaisuusohjelma syntyi halusta sanoittaa Eläinoikeuspuolueen positiivista ja toiveikasta tulevaisuusnäkymää sekä tuoda esiin käytännön vaiheita ja työkaluja lajienvälisen tulevaisuuden toteutumiseksi. Millainen on tulevaisuus, jossa toteutuisi lajiriippumaton oikeudenmukaisuus? Millainen olisi tulevaisuus, jossa lihanormin ja lajisorron käytänteet olisi tunnistettu ja purettu? Millaista olisi elää kohtuuden, väkivallattomuuden The post ELÄINOIKEUSPUOLUEEN TULEVAISUUSOHJELMA appeared first on EOP.

 • Eläinoikeudet, eläinlääkärit ja etiikka nyt ja tulevaisuudessa
  by Vieraskynä on 16/05/2020 at 18:34

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Koronan takia Eläinoikeuspuolueen kuukausitapaamiset peruttiin eli myös suunniteltu eläinlääkärin alustus jäi toteutumatta. Tässä tekstissä EOP:n hallituksen jäsen Jonna Railio (ELL) The post Eläinoikeudet, eläinlääkärit ja etiikka nyt ja tulevaisuudessa appeared first on EOP.