Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • Eläintuotanto – tarvitaanko sitä?
  by Vieraskynä on 02/10/2021 at 15:22

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen hallituksen jäsen, Sanna Kaski, kirjoittaa eläintuotannon tarpeellisuuteen liittyvistä myyteistä. Eläimen pitoa tuotanto-olosuhteissa perustellaan monin erilaisin argumentein. Olen The post Eläintuotanto – tarvitaanko sitä? appeared first on EOP.

 • Elinkautinen eristyssellissä
  by Vieraskynä on 17/09/2021 at 00:14

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun.Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen jäsen Kuhmosta, Ahma Näädänheimo, kirjoittaa metsästyskoirien pidosta. Suomessa on yli 700 000 koiraa ja niistä noin 80 000-120 The post Elinkautinen eristyssellissä appeared first on EOP.

 • Hevonen ei ole ratsu, kuormajuhta tai kilpailuväline
  by Eläinoikeuspuolue on 31/08/2021 at 14:27

  Viime aikoina hevosurheiluun liittyvät ongelmat ovat tulleet ilmi kahden räikeän tapahtuman myötä. Ensimmäinen oli paljon puhetta aiheuttanut tapaus Tokion olympialaisissa, kun viisiottelun esteratsastusosuudessa pahoinpideltiin pelokasta hevosta, joka ei taipunut ratsastajan tuumaan. Toinen tilanne sattui Seinäjoella, missä esteratsastuksen SM-kilpailussa loukkaantunut hevonen tapettiin radalle eläinlääkärin päätöksestä. Myös Tokion olympialaisissa kenttäratsastuksen maasto-osuudessa sattui vastaava tapaus, joka jäi kuitenkin The post Hevonen ei ole ratsu, kuormajuhta tai kilpailuväline appeared first on EOP.

 • Eläinsuojeluyhdistysten työn arvostus poljettu pohjamutiin
  by Eläinoikeuspuolue on 04/07/2021 at 14:14

  Suomessa on iso populaatiokissaongelma ja se on paljon laajempi kuin tavalliset kansalaiset voivat havaita. Se on piilossa pääosin maaseudulla, yksittäisten ihmisten pihapiireissä ja maatiloilla. Aluehallintovirasto (Avi) on nyt julkaissut ohjeistuksen kissapopulaatioiden hävittämisestä. Ohjeistuksessa on merkittäviä puutteita, huomiotta jättämisiä ja jopa harhaanjohtavia ohjeita. #Kissanarvo on ohjeessa vähäinen, oikeastaan olematon. Kissoihin suhtaudutaan ohjeistuksessa lähinnä sisäsiittoisina taudinlevittäjinä, rahallisesti The post Eläinsuojeluyhdistysten työn arvostus poljettu pohjamutiin appeared first on EOP.

 • Hyvinvointivaltio 2.0
  by Vieraskynä on 29/05/2021 at 18:21

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun.Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliehdokas Tom Pesch kirjoittaa hyvinvointivaltion kriisistä. Hyvinvointivaltio on yhteiskuntamalli, jossa valtio suojelee kansalaisten sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia. Se The post Hyvinvointivaltio 2.0 appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Kari Niinisalo
  by Vieraskynä on 23/05/2021 at 19:37

  Blogisarja Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen jatkuu. Puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa Kari Niinisalon teksti. Hän on ehdokkaana kuntavaaleissa 2021 Inkoossa. Kun löysin Eläinoikeuspuolueen, se oli rakkautta ensi kohtaamisella. Löysin oikeasti puolueen, joka sopii itselleni täydellisesti ilman mitään kompromisseja. Aikoinaan ryhdyin vegaaniksi kertalaakista nähtyäni possujen kohtalon teurastamon kaasuhississä. Oli erittäin pysäyttävää nähdä The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Kari Niinisalo appeared first on EOP.

 • Äänen antaminen muunlajisten eläinten puolesta – miksi äänestää pienpuoluetta
  by Vieraskynä on 20/05/2021 at 07:42

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun.Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen hallituksen varajäsen ja vapaaehtoiskoordinaattori Marianne Chanth kirjoittaa kokemuksistaan politiikassa vegaanina. Kun huomasin eläväni ihmeellisessä kaksijakoisessa maailmassa, jossa asiat The post Äänen antaminen muunlajisten eläinten puolesta – miksi äänestää pienpuoluetta appeared first on EOP.

 • Pidetään huolta taide- ja kulttuurityöntekijöistä
  by Eläinoikeuspuolue on 16/05/2021 at 08:31

  Eläinoikeuspuolue on huolissaan taide- ja kulttuurialan yhteiskunnallisen arvostuksen puutteesta. Koronapandemia on kuormittanut monia taide- ja kulttuuritoimijoita. Taudin leviämisen hidastamiseksi tehdyt rajoitukset ovat olleet kova isku erityisesti tapahtumia järjestäville taide- ja kulttuurityöntekijöille. Kaiken tämän keskellä huhtikuun lopulla pidetyssä kehysriihessä maamme hallitus suunnitteli merkittäviä leikkauksia taiteen ja kulttuurin rahoitukseen.  Taiteesta ja kulttuurista leikkaaminen tällaisena aikana on lyhytnäköistä, The post Pidetään huolta taide- ja kulttuurityöntekijöistä appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Pauliina Laurila
  by Vieraskynä on 14/05/2021 at 19:35

  Blogisarja Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen jatkuu. Puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa Pauliina Laurilan teksti. Hän on ehdokkaana kuntavaaleissa 2021 Lohjalla. Hän on eläinten käyttäytymistä opiskellut (BSc in Animal Behaviour & Ecology) ongelmakoirakouluttaja ja käytösneuvoja. Hän opiskelee tällä hetkellä lisäksi sosiaalialaa. Tähän puolueeseen liittyminen oli helppoa vaikken olekaan ollut mukana politiikassa aiemmin. The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Pauliina Laurila appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Lila Lähde
  by Vieraskynä on 13/05/2021 at 11:30

  Blogisarja Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen jatkuu. Puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa ehdokkaan Lila Lähteen teksti. Hän on ehdokkaana kuntavaaleissa 2021 Tampereella. Eläinten puolustaminen on jäänyt vähemmälle lähes kaikkien muiden puolueiden ohjelmissa. Eläimet nähdään vain tuotanto- ja hyötyvälineinä ihmiskunnalle ja se on normaalia. Se, että valitsee eläinkokeettoman, vegaanisen, ympäristöystävällisen tuotteen pitäisi olla normaalia. Vegaaniruoan The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Lila Lähde appeared first on EOP.