Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • Uusi kasvipohjainen liikehdintä opiskelijajärjestöissä
  by Vieraskynä on 04/04/2022 at 12:57

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Viral Vegans -yhdistyksen perustajajäsen Sari Kivijärvi (VTM) pohtii Helsingin yliopistossa edistämäänsä Vegaaninen HYY -jäsenaloitekampanjan positiivisia vaikutuksia. Vaadimme Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa The post Uusi kasvipohjainen liikehdintä opiskelijajärjestöissä appeared first on EOP.

 • Anteeksi, lehmä
  by Vieraskynä on 07/03/2022 at 14:36

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Juttu on julkaistu jo aiemmin toisessa blogissa, joka suljettiin, ja nyt se julkaistaan uudelleen Eläinoikeuspuolueen vieraskynäblogissa. Kirjoittaja on agrologi ja The post Anteeksi, lehmä appeared first on EOP.

 • Metsämyytti
  by Vieraskynä on 19/02/2022 at 10:40

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tämänkertaisessa vieraskynä -kirjoituksessa Eläinoikeuspuolueen hallituksen jäsen Jarno Huusko tarkastelee Suomen ylpeyden, metsätalouden, epäkohtia. Verrattain korkeasta teknologiasta ja elintasosta huolimatta ovat The post Metsämyytti appeared first on EOP.

 • Laput silmillä
  by Eläinoikeuspuolue on 17/11/2021 at 17:05

  Kun Seinäjoen taidehallissa esillä olevaan Siat-näyttelyyn kaavailtuja kurikkalaisten yläkoululaisten vierailuja peruttiin, otettiin Kurikassa askel taaksepäin kohti taidesensuuria. Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan näyttely kritisoi eläintuotantoa esittelemällä tuotantosikojen todellisuutta. Päätös vierailujen perumisesta on monessa suhteessa erityisen huolestuttava. Näyttelyn sijainti Seinäjoen taidehallissa on osuva, sillä Etelä-Pohjanmaalla on runsaasti sikatuotantoa. Tästä syystä yläkoulujen Taidetestaajien vierailut päätettiinkin perua; eläintuotantoon läheisissä The post Laput silmillä appeared first on EOP.

 • Oikotie eläinetiikkaan
  by Vieraskynä on 01/11/2021 at 11:08

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tässä kirjoituksessa Eläinoikeuspuolueen hallituksen varajäsen Jarno Huusko pohtii sitä, kuinka eläinetiikan epämukaviin kysymyksiin voisi päästä helpoiten käsiksi. Eläintuotannosta puhuttaessa keskitytään The post Oikotie eläinetiikkaan appeared first on EOP.

 • Eläintuotanto – tarvitaanko sitä?
  by Vieraskynä on 02/10/2021 at 15:22

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen hallituksen jäsen, Sanna Kaski, kirjoittaa eläintuotannon tarpeellisuuteen liittyvistä myyteistä. Eläimen pitoa tuotanto-olosuhteissa perustellaan monin erilaisin argumentein. Olen The post Eläintuotanto – tarvitaanko sitä? appeared first on EOP.

 • Elinkautinen eristyssellissä
  by Vieraskynä on 17/09/2021 at 00:14

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun.Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen jäsen Kuhmosta, Ahma Näädänheimo, kirjoittaa metsästyskoirien pidosta. Suomessa on yli 700 000 koiraa ja niistä noin 80 000-120 The post Elinkautinen eristyssellissä appeared first on EOP.

 • Hevonen ei ole ratsu, kuormajuhta tai kilpailuväline
  by Eläinoikeuspuolue on 31/08/2021 at 14:27

  Viime aikoina hevosurheiluun liittyvät ongelmat ovat tulleet ilmi kahden räikeän tapahtuman myötä. Ensimmäinen oli paljon puhetta aiheuttanut tapaus Tokion olympialaisissa, kun viisiottelun esteratsastusosuudessa pahoinpideltiin pelokasta hevosta, joka ei taipunut ratsastajan tuumaan. Toinen tilanne sattui Seinäjoella, missä esteratsastuksen SM-kilpailussa loukkaantunut hevonen tapettiin radalle eläinlääkärin päätöksestä. Myös Tokion olympialaisissa kenttäratsastuksen maasto-osuudessa sattui vastaava tapaus, joka jäi kuitenkin The post Hevonen ei ole ratsu, kuormajuhta tai kilpailuväline appeared first on EOP.

 • Eläinsuojeluyhdistysten työn arvostus poljettu pohjamutiin
  by Eläinoikeuspuolue on 04/07/2021 at 14:14

  Suomessa on iso populaatiokissaongelma ja se on paljon laajempi kuin tavalliset kansalaiset voivat havaita. Se on piilossa pääosin maaseudulla, yksittäisten ihmisten pihapiireissä ja maatiloilla. Aluehallintovirasto (Avi) on nyt julkaissut ohjeistuksen kissapopulaatioiden hävittämisestä. Ohjeistuksessa on merkittäviä puutteita, huomiotta jättämisiä ja jopa harhaanjohtavia ohjeita. #Kissanarvo on ohjeessa vähäinen, oikeastaan olematon. Kissoihin suhtaudutaan ohjeistuksessa lähinnä sisäsiittoisina taudinlevittäjinä, rahallisesti The post Eläinsuojeluyhdistysten työn arvostus poljettu pohjamutiin appeared first on EOP.

 • Hyvinvointivaltio 2.0
  by Vieraskynä on 29/05/2021 at 18:21

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun.Tällä kertaa Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliehdokas Tom Pesch kirjoittaa hyvinvointivaltion kriisistä. Hyvinvointivaltio on yhteiskuntamalli, jossa valtio suojelee kansalaisten sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia. Se The post Hyvinvointivaltio 2.0 appeared first on EOP.