Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • PAREMPI ELÄIMILLEKÖ?
  by Eläinoikeuspuolue on 16/11/2020 at 08:54

  Tuotantoeläinten hyvinvointimerkinnöistä on puhuttu vuosia. Nyt lanseerattiin merkintäkokeilu nimeltään Parempi eläimille. Merkin takana on Luonnonvarakeskus Luken ja Pellervon taloustutkimus PTT:n toteuttama tutkimushanke, jossa on selvitetty eläinten hyvinvointimerkin mahdollisuuksia Suomessa. Parempi eläimille -merkinnän tavoitteet ovat seuraavat: tavoitteena on parantaa eläinten hyvinvointia, tuottaa kuluttajille tietoa ruoan alkuperästä ja tuotantotavoista sekä tuoda kuluttajatuotteisiin lisäarvoa. Parempi eläimille -merkin kokeilutuotteet The post PAREMPI ELÄIMILLEKÖ? appeared first on EOP.

 • Eläinoikeuspuolueen tulevaisuusohjelma on julkaistu
  by Eläinoikeuspuolue on 29/09/2020 at 06:19

  Tietoisuus kokonaisvaltaisen yhteiskunnallisen muutoksen välttämättömyydestä on lisääntynyt nopeasti. Kertakäyttökulttuuri on tullut tiensä päähän 2010-luvulla. Yksilöiden mahdollisuudet vaikuttaa omilla yksittäisillä teoillaan tai kulutusvalinnoillaan näihin mittaviin systeemisiin muutoksiin ovat rajalliset. On kiireesti pohdittava kokonaisuuksia: energiajärjestelmää, liikennettä ja ruoantuotantoa. Käynnissä on koko yhteiskunnan muutos, joka koskee politiikkaa, taloutta, luontoa ja ihmisen suhdetta itseensä ja muunlajisiin.  Kestävässä yhteiskunnassa nostetaan The post Eläinoikeuspuolueen tulevaisuusohjelma on julkaistu appeared first on EOP.

 • ELÄINOIKEUSPUOLUEEN TULEVAISUUSOHJELMA
  by Eläinoikeuspuolue on 28/09/2020 at 06:16

  Kaikenlajiset huomioiva kestävä siirtymäpolitiikka ja moraalinen muutos Eläinoikeuspuolue julkaisee tänään 28.9.2020 tulevaisuusohjelman. Tulevaisuusohjelma syntyi halusta sanoittaa Eläinoikeuspuolueen positiivista ja toiveikasta tulevaisuusnäkymää sekä tuoda esiin käytännön vaiheita ja työkaluja lajienvälisen tulevaisuuden toteutumiseksi. Millainen on tulevaisuus, jossa toteutuisi lajiriippumaton oikeudenmukaisuus? Millainen olisi tulevaisuus, jossa lihanormin ja lajisorron käytänteet olisi tunnistettu ja purettu? Millaista olisi elää kohtuuden, väkivallattomuuden The post ELÄINOIKEUSPUOLUEEN TULEVAISUUSOHJELMA appeared first on EOP.

 • Eläinoikeudet, eläinlääkärit ja etiikka nyt ja tulevaisuudessa
  by Vieraskynä on 16/05/2020 at 18:34

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Koronan takia Eläinoikeuspuolueen kuukausitapaamiset peruttiin eli myös suunniteltu eläinlääkärin alustus jäi toteutumatta. Tässä tekstissä EOP:n hallituksen jäsen Jonna Railio (ELL) The post Eläinoikeudet, eläinlääkärit ja etiikka nyt ja tulevaisuudessa appeared first on EOP.

 • Maailmanlaajuinen kutsu ruokavallankumoukseen!
  by Eläinoikeuspuolue on 14/05/2020 at 07:07

  Eläinoikeuspuolue julkaisi yhdessä Ranskan eläinoikeuspuolueen Parti animalisten aloitteesta 15 eläinoikeuspuolueen kanssa videon ja kutsun allekirjoittaa vetoomus 7.5.2020. Covid-19-pandemiaan kuolee ihmisiä. Jo vuosien ajan asiantuntijat ovat varoittaneet riskistä tautien siirtymisestä eläimistä ihmisiin. Vallitsevan pandemian alkulähteeksi on yksinkertaistaen nimetty yksi Kiinassa ruoaksi käytettävä villieläinlaji. Tämä ei kerro koko kuvaa: aiemmat epidemiat osoittavat, ettei kyse ole vain villieläinten The post Maailmanlaajuinen kutsu ruokavallankumoukseen! appeared first on EOP.

 • Hyönteiset eivät ole kasveja
  by Vieraskynä on 03/05/2020 at 17:10

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan puolueen aktiivien tekstejä ja erilaisia asiantuntijakirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja Tiina Ollila kirjoittaa tällä kertaa hyönteisistä. Yhtenä Vuoden Tiedekynä -ehdokkaana on Minna Santaojan ja Mari Nivan niin&näin-lehdessä The post Hyönteiset eivät ole kasveja appeared first on EOP.

 • Korona: kriisi, peili ja mahdollisuus
  by Vieraskynä on 11/04/2020 at 19:12

  Viruksesta on puhuttu eniten terveydenhuollon, talouden, eristämisen ja karanteenin näkökulmista – ihmiseltä ihmiselle. Talous on nostettu arvoasteikossa korkealle – jopa ihmishenkien yläpuolelle muunlajisista puhumattakaan. Pandemian riehuessakin moni on enemmän huolissaan talouden kärsimisestä kuin vakavaan tautiin sairastumisesta. Osa valtioista on valinnut strategian, joka suojaa taloutta ja vaatii enemmän kuolonuhreja. Talouden tulisi olla ihmiskunnan elämää helpottava väline, The post Korona: kriisi, peili ja mahdollisuus appeared first on EOP.

 • Vapaaporsitusta Skotlannissa ja Loimaalla – kokemuksia vuodelta 2017
  by Vieraskynä on 11/03/2020 at 20:25

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. Tässä blogissa KTM, freelance-kirjoittaja Laura Yöntilä kirjoittaa vapaaporsituksesta. Vuonna 2017 vierailin freelance-kirjoittajan ominaisuudessa kahdella eri sikatilalla, jossa harjoitettiin vapaaporsitusta eli emakoiden porsimista The post Vapaaporsitusta Skotlannissa ja Loimaalla – kokemuksia vuodelta 2017 appeared first on EOP.

 • Tappaminen – luonnonhoitoa ja viihdettä?
  by Eläinoikeuspuolue on 02/03/2020 at 18:54

  Alkukuusta Pirkanmaalle kokoontui 150 000 hehtaarin kokoiselle alueelle 300 ihmistä mukanaan 400 koiraa kilpailemaan joukkueina siitä, ketkä onnistuvat tappamaan eniten kettuja, supikoiria, mäyriä, näätiä, minkkejä, naakkoja, harmaalokkeja, harakoita ja variksia. Kilpailussa eri eläinlajit oli pisteytetty niin, että suurimmat pisteet sai tapetuista minkeistä ja supikoirista ja pienimmät variksista, harakoista, harmaalokeista ja naakoista. Tappokilpailun myötä lähes kuusisataa The post Tappaminen – luonnonhoitoa ja viihdettä? appeared first on EOP.

 • Itseisarvo – resurssista arvokkaaksi yksilöksi
  by Vieraskynä on 21/02/2020 at 12:17

  Vieraskynä on Eläinoikeuspuolueen verkkosivuston blogin toinen puoli, jossa julkaistaan erilaisia asiantuntijatekstejä ja kirjoituksia myös puolueen jäsenistön ulkopuolelta. Tekstit eivät välttämättä edusta puolueen virallista linjaa. Kaikki kirjoittajat ovat antaneet luvan tekstinsä julkaisuun tai uudelleenjulkaisuun. EOP:n hallituksen jäsenet Tiina Ollila ja Jonna Railio vastaavat tässä blogissa Tuomas Hervan Atriablogeissa julkaistuun tekstiin. Atriablogeissa 14.2.2020 kirjoittanut eläinlääkäri Tuomas Herva The post Itseisarvo – resurssista arvokkaaksi yksilöksi appeared first on EOP.