Eläinoikeuspuolue

Eläinoikeuspuolue r.p., Djurrättspartiet r.p.


Rekisteröity 20.9.2016
Osoite: PL 28, 20521 Turku
Puh. 044 257 7288
info(at)eop.fi
http://www.eop.fi

EOP Eläinoikeuspuolue

 • SUDEN SIETÄMISESTÄ ARVOSTAMISEEN JA SUOJELUUN
  by Eläinoikeuspuolue on 12/09/2019 at 06:24

  Luonnos Suomen susikannan hoitosuunnitelmaksi 27.6.2019, Eläinoikeuspuolueen lausunto luonnokseen 25.8.2019 Lähtökohtaisesti on väärin puhua eläinkannan hoidosta tai hoitosuunnitelmasta, mikäli kyseessä ei ole lajille itselle aiheutuvasta hyödystä eli eläinsuojelutoimista. Susikannan hoitosuunnitelma on harhaanjohtava nimitys, kun kyseessä on suunnitelma susien tappamisesta ja tappamisen säätelystä. Hoitaa-verbistä tulisi luopua tappamisen synonyymina. Susikannan hoitosuunnitelma tässä muodossa tähtää eläinten määrän kontrollointiin ja […] The post SUDEN SIETÄMISESTÄ ARVOSTAMISEEN JA SUOJELUUN appeared first on EOP.

 • UUSI HALLITUSOHJELMA EI KUULE ELÄINTEN ÄÄNTÄ
  by Eläinoikeuspuolue on 03/06/2019 at 15:44

  Hallitusohjelman julkaisutilaisuudessa 3.6.2019 keskustakirjasto Oodissa ei eläinten näkökulmaa kuultu. Eläinten ääni puuttuu odotetusti myös hallitusohjelmasta. Vaikka tavoitteet ovat monin osin ihmisten ja ympäristön kannalta hyviä, muiden eläinten ääni jää yhä paitsioon. Ohjelmassa näkyy selkeästi eläinpoliittisen asiantuntijuuden puute. Sen valmistelu osoittaa, että eläinten puolella oleminen ilman kattavaa näkemystä eläinoikeuksista, eläinten hyvinvoinnista ja niiden poliittisesta ulottuvuudesta ei […] The post UUSI HALLITUSOHJELMA EI KUULE ELÄINTEN ÄÄNTÄ appeared first on EOP.

 • Eläinoikeuspuolue osallistuu eurovaaleihin
  by Eläinoikeuspuolue on 08/05/2019 at 19:37

  Vaalikevät jatkuu! Vuoden 2019 europarlamenttivaalien ennakkoäänestys kotimaassa on keskiviikosta tiistaihin 15.–21.5. Suomessa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019. Ehdokkaamme eurovaaleissa ovat: 203 Kardin, Vesa diplomi-insinööri, Helsinki 204 Majatie, Saana-Maria copywriter, filosofian maisteri, Turku 205 Owusu, Asanti ravintolakokki, opiskelija, Turku 206 Perttunen, Jaakko sosionomi, myyjä, Nokia 207 Pesch, Tom graafinen suunnittelija, Turku 208 Pienimäki, Santeri yrittäjä, filosofian […] The post Eläinoikeuspuolue osallistuu eurovaaleihin appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Tatu Chanth
  by Vieraskynä on 24/01/2019 at 07:37

  Syksyllä aloitettu blogisarja jatkuu. Puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa uuden aktiivijäsenen teksti. Tatu Chanth oli Porvoon Vihreiden vuoden 2018 hallituksen puheenjohtaja, ja nyt hän on EOP:n tuore jäsen. Olen harrastanut politiikkaa enemmän ja vähemmän aktiivisesti vuodesta 2011, jolloin muutin Porvooseen. Paikallismedioita jonkin aikaa luettuani totesin, että voisin myös […] The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Tatu Chanth appeared first on EOP.

 • Miksi uuspuolue lähtee vaaliliittoon?
  by Eläinoikeuspuolue on 17/01/2019 at 08:47

  Eläinoikeuspuolue on osallistumassa ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin kevään 2019 vaaleissa. Puolue on päättänyt lähteä muutamissa vaalipiireissä mukaan vaaliliittoihin tiettyjen muiden pien- ja uuspuolueiden kanssa. Pirkanmaan ja Helsingin vaalipiirien liitoista on kirjoitettu useissa medioissa. Suomalaisissa vaaleissa käytössä oleva paikkajaon menetelmä suosii enemmän ääniä saavia ehdokaslistoja varsinkin pienissä vaalipiireissä. Tämä tekee vaaliliittojen muodostamisesta kannattavaa jos äänikynnyksen ylittäminen puolueen […] The post Miksi uuspuolue lähtee vaaliliittoon? appeared first on EOP.

 • Eläinoikeuspuolue on julkaissut ensimmäisen eduskuntavaaliohjelmansa
  by Eläinoikeuspuolue on 13/01/2019 at 21:21

  Eläinoikeuspuolue julkaisi 10.1.2019 Suomen ensimmäisen eduskuntavaaliohjelman, jonka kärkiteemoina ovat eläinpoliittiset asiat. Puolue määrittelee toimintansa ja politiikkansa arvoperustaksi kestävyyden, oikeudenmukaisuuden ja elämän. Kevään vaaliohjelmamme tuo eläinpolitiikan Suomessa ensimmäistä kertaa valtakunnalliselle tasolle. “Tuntevien yksilöiden etu ja yksilölliset tarpeet pitää ottaa huomioon kaikessa päätöksenteossa, joka vaikuttaa olennaisesti niiden elinolosuhteisiin. Esimerkiksi eläinsuojelulainsäädännön vaatimusten täyttymiseen ei riitä eläinlajin lajityypillisten tarpeiden […] The post Eläinoikeuspuolue on julkaissut ensimmäisen eduskuntavaaliohjelmansa appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Marianne Chanth
  by Vieraskynä on 17/12/2018 at 12:23

  Olemme julkaisseet syksyn aikana sarjan, jossa puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt on vuorossa uuden jäsenen teksti. Marianne Chanth on EOP:n tuore jäsen. Ryhdyin eettisistä syistä vegaaniksi 2000-luvun alussa. Aluksi tunsin vain kaksi vegaania, enkä edes tiennyt, että on olemassa järjestöjä joissa eläinten oikeuksia ajetaan. Noin kymmenen vuotta meni ennen kun […] The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen – Marianne Chanth appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen? – Minna Barczinski
  by Vieraskynä on 05/11/2018 at 18:54

  Julkaisemme syksyn aikana sarjan, jossa puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Minna Barczinski on EOP:n perustajajäsen, ja hän toimi 2015–2016 puolueen varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä Minna osallistuu puolueen toimintaan EU-, kansainvälisyys- ja kehitysyhteistyöasioiden asiantuntijana. Olen poliittinen eläin. Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin tuli jo kotoa, ja olen opiskellut valtio- ja yhteiskuntatieteitä laaja-alaisesti. Vaikka yksilöillä onkin paljon […] The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen? – Minna Barczinski appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen? – Jaakko Perttunen
  by Vieraskynä on 24/10/2018 at 13:07

  Julkaisemme syksyn aikana sarjan, jossa puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Nyt vuorossa on Jaakko Perttunen. Jaakko on ollut Eläinoikeuspuolueen hallituksen jäsen vuodesta 2018 alkaen. Hän oli ehdolla vuoden 2017 kunnallisvaaleissa, ja on tulevissa eduskuntavaaleissa ehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä. Tein hyvän ratkaisun elokuussa 2016, kun aloin vegaaniksi eettisistä syistä. Ennen tuota päätöstä en […] The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen? – Jaakko Perttunen appeared first on EOP.

 • Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen? – Tiina Ollila
  by Vieraskynä on 24/09/2018 at 06:55

  Julkaisemme syksyn aikana sarjan, jossa puolueen hallituksen jäsenet ja aktiivit esittäytyvät ja kertovat taustastaan. Toisena kirjoittajana on Tiina Ollila. Tiina on Eläinoikeuspuolueen 2. varapuheenjohtaja ja tiedottaja, ja on ollut hallituksen jäsen vuodesta 2017 alkaen. Kirjoitin MOT-ohjelman nostattamaan teurastamokohuun liittyvää kandidaatintutkielmaani vuonna 2016. Aihetta penkoessani huomasin, että Suomeen oli perustettu Eläinoikeuspuolue, joka oli vielä tuolloin rekisteröitymisvaiheessa. […] The post Miksi valitsin Eläinoikeuspuolueen? – Tiina Ollila appeared first on EOP.