Suomen Kristillisdemokraatit

Suomen Kristillisdemokraatit (KD) – Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p.


Rekisteröity 7.7.1970.
Osoite: Karjalankatu 2 A, 7. krs., 00520 Helsinki
Puh. (09) 3488 2200 Fax (09) 3488 2228
kd(at)kd.fi
www.kd.fi

 • Vantaan kaupunginvaltuutettu Tanja Vahvelainen siirtyy Kristillisdemokraatteihin
  by mikkorekimies on 11/11/2019 at 19:50

  Tanja Vahvelainen, kaupunginvaltuutettu: ”Pohdin pitkään jatkanko yksin vai liitynkö toiseen puolueeseen. Kuitenkin ryhmässä on voimaa ja täten paremmat mahdollisuudet toteuttaa niitä arvoja ja tavoitteita, joita asetin ehdolle lähtiessä. Luettuani puolueiden eri ohjelmia, koin KD:n luontaisena jatkeena itselleni ja tavoitteilleni. Kuntalaiset äänestivät minut ajamaan asioitaan ja sitä haluan tehdä edelleen. En halua pettää äänestäjiäni, en ole The post Vantaan kaupunginvaltuutettu Tanja Vahvelainen siirtyy Kristillisdemokraatteihin appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • KD Kymen piiri: Vanhukset ansaitsevat vaihtelua päiviinsä
  by mikkorekimies on 11/11/2019 at 11:16

  Kristillisdemokraattien Kymen piiri piti syyskokouksensa 9.11.2019 Kotkassa. Syyskokous vetosi vanhusten ulkoitutakuun puolesta ja otti kantaa Etelä-Kymenlaakson Kymsoten virikeohjaajatoiminnan lopettamiseen. Vanhukset ansaitsevat vaihtelua päiviinsä Väestö vanhenee nopeasti ja yhä useampi vanhus päätyy palveluasumisen tai tehostetun palveluasumisen piiriin. Kristillisdemokraattien ”Ikäystävällinen Suomi” ohjelmassa linjataan, että ikääntyneiden palveluissa on korostettava terveyden edistämistä ja mm. ulkoilutakuun toteuttamista. Etelä-Kymenlaaksossa on Kymsoten The post KD Kymen piiri: Vanhukset ansaitsevat vaihtelua päiviinsä appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • KD:n kansanedustajat: Mielensä pahoittamisesta ei voi tulla sananvapauden mittaria
  by Merja Eräpolku on 08/11/2019 at 13:26

  Kristillisdemokraattien kansanedustajat ovat huolissaan muuttuneesta keskustelukulttuurista, joka sietää huonosti erilaisia näkemyksiä. – Olemme tottuneet näkemään uskonnonvapauden, sananvapauden, omantunnonvapauden ja kokoontumisvapauden itsestään selvinä demokraattiseen maahan kuuluvina ihmisoikeuksina. Viimeaikaiset, useampaan otteeseen käydyt keskustelut siitä, missä laajuudessa eri toimijat voivat näitä oikeuksia käyttää, viestivät kuitenkin vahvasti näiden oikeuksien kaventumisesta, toteavat kansanedustajat Antero Laukkanen, Sari Tanus, Peter Östman ja The post KD:n kansanedustajat: Mielensä pahoittamisesta ei voi tulla sananvapauden mittaria appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Laukkanen: Lakipykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan päivitettävä kiireesti
  by Merja Eräpolku on 08/11/2019 at 09:14

  Kansanedustaja, lakivaliokunnan jäsen Antero Laukkanen (kd) vaatii, että rikoslain 10. pykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on päivitettävä kiireellisesti. – Laki nykymuodossaan on osoittautunut käytännössä epämääräiseksi ja vaikeaksi tulkita. Tämä tulee ilmi siitä, kun eri viranomaiset, poliisi, syyttäjä ja tuomioistuimista päätyvät ratkaisuissaan hyvinkin erilaisiin näkemyksiin siitä, miten sananvapautta ja mieliteen ilmaisemisen oikeutta tulee ymmärtää. Laukkasen mukaan myös The post Laukkanen: Lakipykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan päivitettävä kiireesti appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • KD:n puoluehallitus: ”Näpit irti kotihoidontuesta”
  by Merja Eräpolku on 26/10/2019 at 08:28

  Opetusministeri Li Andersson (vas.) ehdotti, että kotihoidontuen yli 3-vuotiaiden sisarkorotuksista luovutaan. Syntyvyyden ollessa syöksykierteessä Vasemmistoliitto rankaisisi monilapsisia perheitä. Kristillisdemokraattien puoluehallituksen mukaan ehdotus johtaisi valinnanvapauden kaventumiseen ja pakottaisi yli 3-vuotiaat päivähoitoon. Esitys on isku myös haja-asutusalueiden lapsiperheille, joiden kuljetusmatkat kuntakeskukseen ovat pitkät. Kotihoidontuen sisarkorotus on varsin kustannustehokas hoitomuoto yhteiskunnalle ja lisää perheiden valinnanvapautta. Näin ryhmäkoot pysyvät The post KD:n puoluehallitus: ”Näpit irti kotihoidontuesta” appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • KD vaihtoehtobudjetti: Kristillisdemokraatit panostaisivat lapsiperheisiin, vanhustenhoitoon ja työllisyyteen
  by Merja Eräpolku on 23/10/2019 at 07:30

  Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä parantaisi lapsiperheiden asemaa, lisäisi välittömästi hoitajia vanhustenhoitoon ja peruisi hallituksen päätökset leikata kotitalousvähennystä ja korottaa polttoaineveroa. KD peräänkuuluttaa toimia syntyvyyden rajun laskun kääntämiseksi. Perheiden tilannetta parannettaisiin ulottamalla lapsilisän korotus koskettamaan kaikkia perheitä. Samalla otettaisiin käyttöön 1000 euron vauvaraha. Eläkeläisten asemaa parannettaisiin eläkkeiden verotusta keventämällä. KD esittää samoin merkittävää lisäystä vanhustenhoidon tason parantamiseksi välittömästi. The post KD vaihtoehtobudjetti: Kristillisdemokraatit panostaisivat lapsiperheisiin, vanhustenhoitoon ja työllisyyteen appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Östman piirikokouksissa: Vastuuton budjettipolitiikka kasvattaa Rinteen hallituksen haasteita
  by Merja Eräpolku on 19/10/2019 at 14:06

  – Rinteen hallituksen budjettiehdotus on yksi suurimpia taloudellisia riskinottoja, joita Suomen hallitus on tehnyt eurokriisin jälkeen, arvioi Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman. KD:n Varsinais-Suomen piirin syyskokouksessa Loimaalla ja KD:n Pohjanmaan piirin kokouksessa Närpiössä lauantaina puhuneen Östmanin mukaan pysyvien menojen lisäämisen sijaan olisi ryhdyttävä välittömästi toimiin valtion menojen karsimiseksi ja tulojen lisäämiseksi. – Nyt hallitus toimii The post Östman piirikokouksissa: Vastuuton budjettipolitiikka kasvattaa Rinteen hallituksen haasteita appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Varusmiesetuudet mahdolliseen tarkasteluun seuraavissa uudistuksissa
  by Merja Eräpolku on 14/10/2019 at 14:43

  Hallitus on mahdollisesti valmis tarkastelemaan varusmiesetuuksia seuraavien työeläke- ja sosiaaliturvauudistusten yhteydessä varusmiesten taloudellisen aseman parantamiseksi. KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah kysyi kahdessa kirjallisessa kysymyksessä hallituksen toimia varusmiesten kotiuttamisrahan palauttamiseksi ja varusmies- ja siviilipalvelusajan mahdollisuudesta kerryttää tulevaisuudessa laskennallista työeläkettä. Molemmat kysymykset perustuivat Kristillisdemokraattien hyväksyttyihin puoluekokousaloitteisiin. Armeija-aika jättää nuoren eläkekertymään loven noin 8,5 kuukauden ajalta. Kuitenkin nykyään The post Varusmiesetuudet mahdolliseen tarkasteluun seuraavissa uudistuksissa appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Essayah ryhmäpuheessa budjetista: ”Ei heräteostoksia valtion velalla”
  by Merja Eräpolku on 08/10/2019 at 10:57

  KD:n puheenjohtajan, kansanedustaja Sari Essayah´n mielestä alkukesällä hallitusohjelmakeskustelussa esiin nostetut huolet Rinteen hallitusohjelman epärealistisesta talouspohjasta ja työllisyysodotuksista alkavat näkyä yhä selvemmin ennusteissa. KD peräänkuuluttaa kestävän talouspohjan säilyttämistä, jossa epärealistiset odotukset eivät ole budjetin kivijalka. – Julkisen talouden pitkäjänteistä kehittämistä ei tulisi nyt laiminlyödä, vaan päätöksissä tulee korostua pitkäntähtäimen kestävät ratkaisut, jotta myös tulevaisuudessa voidaan kantaa The post Essayah ryhmäpuheessa budjetista: ”Ei heräteostoksia valtion velalla” appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Kristillisdemokraatit pitää hallituksen työllisyystoimia riittämättöminä
  by Merja Eräpolku on 01/10/2019 at 12:14

  KD eduskuntaryhmä pitää hallitukselle esitettyä välikysymystä työllisyys- ja talouspolitiikasta aiheellisena ja tarpeellisena. Välikysymyskeskustelussa ryhmäpuheen pitänyt Peter Östman painotti, että hallituksen työllisyystoimet ovat riittämättömiä ja jopa vääränsuuntaisia. KD kannattaa Kokoomuksen tekemää epäluottamuslausetta hallitukselle. Kristillisdemokraattien mukaan hallitus lisää merkittävästi julkisia menoja, vaikkei sillä ole osoittaa konkreettisia toimia, joiden avulla työllisyys saadaan nostettua 75 prosenttiin. Östman peräänkuulutti toimia, The post Kristillisdemokraatit pitää hallituksen työllisyystoimia riittämättöminä appeared first on Kristillisdemokraatit.