Suomen Kristillisdemokraatit

Suomen Kristillisdemokraatit (KD) – Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p.


Rekisteröity 7.7.1970.
Osoite: Karjalankatu 2 A, 7. krs., 00520 Helsinki
Puh. (09) 3488 2200 Fax (09) 3488 2228
kd(at)kd.fi
www.kd.fi

 • Peter Östman: Vastuullisen kansanedustajan ei pidä lietsoa Israel-vihaa
  by Merja Eräpolku on 17/01/2020 at 07:26

  Suomalaisten on suhtauduttava vakavasti Israel-vastaisuuden nousuun, huomauttaa kansanedustaja, eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman (kd). Tällä viikolla Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula matkusti Israeliin osoittaakseen mieltään Israelia vastaan lähellä Gazan rajaa. Peter Östman kehottaa edustaja Kontulaa ja hänen kollegoitaan suhtautumaan vakavasti kasvavaan antisemitismiin ja luopumaan Israelin valtioon ja juutalaisiin liittyvästä vihamielisyydestä ja negatiivisista pakkomielteistä. Antisemitismin yleinen lisääntyminen The post Peter Östman: Vastuullisen kansanedustajan ei pidä lietsoa Israel-vihaa appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Essayah: Kielilisällä vauhtia maahanmuuttajien työllistymiseen
  by Merja Eräpolku on 13/01/2020 at 07:27

  – Sosiaaliturvajärjestelmämme syrjäyttää maahanmuuttajat työelämästä ja passivoi tukiriippuvuuteen, sanoo KD:n puheenjohtaja Sari Essayah. Hän esittää työmarkkinatukeen kielilisää. Vieraskoulumnissaan Maaseudun Tulevaisuudessa (13.1.) kansanedustaja Sari Essayah esittää, että työttömillä maahanmuuttajilla tulisi pohjoismaiseen tapaan olla rahallinen kannustin hankkia parempi kielitaito, jotta he pääsevät helpommin tukiriippuvuudesta eroon. – Sosiaalidemokraattien johtamat hallitukset Ruotsissa ja Tanskassa ovat uskaltaneet muokata sosiaaliturvaansa passivoivasta kannustavaksi, The post Essayah: Kielilisällä vauhtia maahanmuuttajien työllistymiseen appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Kristillisdemokraatit toivottavat rauhallista joulun aikaa!
  by Merja Eräpolku on 21/12/2019 at 06:08

  Kristillisdemokraattien puoluejohto ja -toimiston henkilökunta toivottaa Sinulle ja läheisillesi rauhallista joulun aikaa ja onnellista alkavaa vuotta. Kulunut vuosi on ollut kiireinen. Huhtikuussa pidetyt eduskuntavaalit ja heti perään toukokuussa olleet europarlamenttivaalit olivat suuri ponnistus. Lämmin kiitos vielä kerran jokaiselle ehdokkaana olleelle ja vaalityössä puurtaneelle sekä piirien ja osastojen vastuunhenkilöille! Elokuun puoluekokouksessa puolueemme varapuheenjohtajisto uusiutui. Puoluekokouksessa ehdotettu The post Kristillisdemokraatit toivottavat rauhallista joulun aikaa! appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Sari Essayah ryhmäpuheessa: Ulkoministeri Haaviston ja hallituksen toiminta murentaa luottamusta Suomen turvallisuuteen
  by Merja Eräpolku on 17/12/2019 at 13:08

  Sari Essayah´n mukaan hallituksen ja ulkoministeri Haaviston toiminta murentaa vakavalla tavalla kansalaisten kokemaa luottamusta vastata Suomen turvallisuudesta. Suojelupoliisi on varoittanut, että Isis-kalifaattiin lähteneet naiset muodostaisivat uhan Suomeen palattuaan verkostoillaan ja jatkamalla terroristista toimintaansa. Kyseessä on kansallisen turvallisuuden kannalta merkittävä ulostulo. Eilen hallitus sopi toimintalinjasta, jossa viranomaisten tapauskohtaisella harkinnalla myös Isis-naisten hakeminen Suomeen mahdollistetaan. Kumpaa kuunnellaan The post Sari Essayah ryhmäpuheessa: Ulkoministeri Haaviston ja hallituksen toiminta murentaa luottamusta Suomen turvallisuuteen appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Antero Laukkanen ryhmäpuheessa: Budjettiesitys ei vastaa työllisyyden ja syntyvyyden esitämisen haasteisiin
  by Merja Eräpolku on 17/12/2019 at 09:06

  Kristillisdemokraateille hallituksen budjettiesitys on ollut monella tavoin pettymys. – Talouden kasvu hidastuu, työllistyminen hidastuu, syntyvyytemme laskee nopeimmin koko Euroopan alueella ja samaan aikaan suomi on Euroopan nopeimmin vanheneva kansa. Tässä on neljä vakavaa syytä, joiden pitäisi näkyä tässä talousarviossa keskeisinä toimenpiteiden kohteina, totesi kansanedustaja Antero Laukkanen KD:n ryhmäpuheenvuorossa budjettiesityksen palautekeskustelussa eduskunnassa. – Nopein tapa edistää The post Antero Laukkanen ryhmäpuheessa: Budjettiesitys ei vastaa työllisyyden ja syntyvyyden esitämisen haasteisiin appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Päivi Räsänen ryhmäpuheessa: Hallitusohjelmaa olisi ollut syytä päivittää – ”Marinin hallitus ei muuta pilkkuakaan, millä valitettavasti on kallis hinta”
  by Merja Eräpolku on 16/12/2019 at 10:48

  Rinteen hallituksen ero ja Marinin hallituksen muodostaminen antoivat hallituspuolueille mahdollisuuden tarkistaa hallitusohjelmaa vastaamaan talouden tilaa ja asiantuntijoiden näkemyksiä tarvittavista työllisyystoimista. Marinin hallitus ei muuta pilkkuakaan, millä valitettavasti on vielä kallis hinta, totesi ryhmäpuheenjohtaja Päivi Räsänen Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenvuorossa hallitusohjelmatiedonannosta. Räsänen muistuttaa, että hallituksen talouslaskelmat on tehty sen varaan, että työllisyysaste saadaan nostettua 75 prosenttiin. Toimet ovat The post Päivi Räsänen ryhmäpuheessa: Hallitusohjelmaa olisi ollut syytä päivittää – ”Marinin hallitus ei muuta pilkkuakaan, millä valitettavasti on kallis hinta” appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Kristillisdemokraatit mukana Al-Holia ja Isis-taistelijoiden perheenjäsenten tuomista koskevassa välikysymyksessä
  by Merja Eräpolku on 11/12/2019 at 07:38

  – Julkisuuteen kantautuneet tiedot Rinteen hallituksen ja ulkoministerin päätöksenteosta Isis-taistelijoiden perheiden kotiuttamisesta Al-Holin leiriltä näyttäytyvät yhä huolestuttavammilta. Eduskunnalle vakuutettiin, että taistelijoiden perheitä ei haeta Suomeen eikä käytetä konsulilainsäädännön evakuointitoimenpiteitä. Nyt kuitenkin on käynyt ilmi, että suunnitelmissa on edetty pitkälle ilman selkeää poliittista päätöstä ja eduskunnan informoimista, totesi KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen tiedotteessaan. – Vastuuta The post Kristillisdemokraatit mukana Al-Holia ja Isis-taistelijoiden perheenjäsenten tuomista koskevassa välikysymyksessä appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • KD eduskuntaryhmän vastaukset hallitustunnustelija Antti Rinteelle
  by markuskalmi on 07/12/2019 at 14:44

  Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vastasi hallitustunnustelija Antti Rinteen 5.12.2019 lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksissä tiedusteltiin eduskuntaryhmien hallukkuutta osallistua sosiaalidemokraattien johtamaan hallitukseen 6.6.2019 hyväksytyn hallitusohjelman pohjalta. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän vastaukset: KYSYMYKSET 1. Oletteko valmiita hyväksymään pääministeri Antti Rinteen hallitukselle 6.6.2019 hyväksytyn ohjelman sellaisenaan muodostettavan hallituksen ohjelmaksi. Vastaus: Emme ole. 2. Oletteko valmiita osallistumaan sosialidemokraattien johtamaan enemmistöhallitukseen, ja onko teillä osallistumisellenne mahdollisia The post KD eduskuntaryhmän vastaukset hallitustunnustelija Antti Rinteelle appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Päivi Räsänen ryhmäpuheenvuorossa: KD tukee tukee kunniakansalaistemme eläketurvan parantamista
  by Merja Eräpolku on 04/12/2019 at 17:46

  – Sotiemme henkistä perintöä, kansallisen yhtenäisyyden henkeä ja yhteisen edun asettamista oman edun edelle, tarvittaisiin tänään ehkä kipeämmin kuin koskaan sodan jälkeen, korosti KD:n ryhmäpuheenjohtaja Päivi Räsänen eduskunnan täysistunnossa. – Samalla kiitollisuudella tulee edelleen tehdä päätöksiä, jotka parantavat ikäihmisten hoivaa ja palveluita. Hyvässäkään taloudellisessa tilanteessa viranomaiset eivät voi kuitenkaan yksin tuottaa kaikkea hyvinvointia. Hyvinvointi syntyy The post Päivi Räsänen ryhmäpuheenvuorossa: KD tukee tukee kunniakansalaistemme eläketurvan parantamista appeared first on Kristillisdemokraatit.

 • Essayah vaatii hallitukselta vastausta ulkoministerin toiminnasta
  by asmomaanselka on 02/12/2019 at 09:06

  Kristillisdemokraattien pj. kansanedustaja Sari Essayah on tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen vastattavaksi ulkoministeri Pekka Haaviston toiminnasta. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto yritti tuoda Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä ilman hallituksen poliittista päätöstä. Ulkoministeri Haavisto yritti taivutella ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista siihen, että lapset kotiutettaisiin nopeasti niin sanotulla konsulikyydillä ja Tuominen tekisi päätöksen The post Essayah vaatii hallitukselta vastausta ulkoministerin toiminnasta appeared first on Kristillisdemokraatit.