SDP:n Seppo Eskelinen: Perussuomalaiset lopettakaa autoilijoiden harhaanjohtaminen

Kansanedustaja Seppo Eskelinen on huolissaan siitä, miten Orpon hallitus aikoo sakottaa ihmisiä, jotka tarvitsevat autoja pitkien työmatkojen vuoksi.

Torstaina eduskuntasalissa keskustellaan kansalaisaloitteesta: ”Kipuraja ylitetty – autoilun elvytyspaketti! Kansalaisaloitteen ideana on puolittaa polttoaineveroa ja luopua ALV:stä määräaikaisesti.

Perussuomalaiset ovat puhuneet ennen vaaleja polttoaineen hinnan laskemisesta ja arvostelleet Marinin hallitusta ilmastohumpasta. Nyt kun olisi näytön paikka, joutuu Purrakin taipumaan maailmanmarkkinahintoihin. Perussuomalaiset ovat röyhkeästi ajaneet äänestäjiään harhaan, Seppo Eskelinen sanoo.

Ensi vuonna Orpon hallitus laskee polttoaineenverotusta 170 miljoonalla eurolla. Samalla hallitus aikoo nostaa työmatkavähennysten omavastuuta asteittain 750 eurosta 900 euroon. STT:n tekemien laskelmien mukaan hallituksen tarjoilema veroale, ei tule kompensoimaan työssäkäyvien tappiota työmatkavähennysten kautta.

– Verohallinnon tekemään laskelman mukaan 2500 euroa kuussa tienaava 140 kilometriä töihin ja takaisin kulkeva hyötyy bensan hinnan alenemisesta 92 euroa vuodessa, samalla hän menettää 326 euroa vuodessa työmatkavähennysten omavastuun korottamisen vuoksi. Kuulostaa kieltämättä siltä, että hallitus haluaa rangaista työssäkäyviä pitkien välimatkojen vuoksi. Tämä on täysin vaalipuheiden vastainen eikä edistä työllisyyttä vaan heikentää ihmisten mahdollisuuksia työllistyä, Eskelinen toteaa.

Lähde: SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander


Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!