SDP:n Ilmari Nurminen: Työntekijän turvan parantaminen oli välttämätöntä työllisyyttä vahvistavien ratkaisujen yhteydessä

SDP:n pitkäaikaisena tavoitteena on yli 55-vuotiaiden työllisyyden parantaminen. Tähän tähtäävien toimenpiteiden edellytyksenä on, että mukana tulee olla myös vahvat elementit työntekijän turvan parantamiseksi työttömyyden varalta. Tämän SDP toi esiin esimerkiksi elokuun puoluekokouksessa ja tätä pidettiin edellytyksenä ratkaisuille neuvottelujen ajan.

– On päivänselvää, että SDP:n vetämän hallituksen ratkaisussa turvan parantaminen on keskeisesti mukana ratkaisussa. Merkittävä muutosturvapaketti, palkkatuki, kuntien velvollisuus työllistää työmarkkinatuelle tipahtanut säilyy, työtulovähennyksen korottaminen sekä työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyvät elementit ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta, painottaa kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen. Nurminen on työ- ja tasa-arvovaliokunnan sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. 

– Pidän järkevänä, että voimaantuloa on porrastettu ja painopiste on siirretty koronakriisin jälkeiseen aikaan. Tärkeää oli huomioida nykyiset lisäpäivillä olevat, joita muutokset eivät koske, ja että koronan aikana työnsä menettäneiden ehdot pysyvät samoina vuoteen 2023 asti, jatkaa Nurminen.

– Päätökset ovat toivottavasti myös merkittävä päänavaus sille, että asenteet työelämässä muuttuvat ikääntyneempää työvoimaa kohtaan. Meillä ei ole varaa menettää heidän kokemustaan ja osaamistaan. Inhimillisesti ja myös valtiontalouden kannalta on pelkästään järkevää, että työttömyyden sijaan ihmisten on mahdollista tehdä työtä aina eläkeikään asti, Nurminen sanoo.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Rinki ekopiste – Kierrätä helposti

Rinki ekopiste on kätevä tapa kierrättää lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteitä löytyy ympäri Suomen ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit kätevästi viedä kierrätettävät pakkausmateriaalit lähimpään Rinki ekopisteeseen ja tehdä näin ympäristöteon helposti ja nopeasti.

Tampuuri – Kiinteistöhallinta helposti

Tampuuri on moderni kiinteistöhallinnan ohjelmisto, joka tekee kiinteistöjen hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Ohjelmistolla voi hallita asuntoja, vuokralaisia, laskutusta, huoltoja ja paljon muuta. Tampuurin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja ohjelmisto skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kiinteistöyhtiöille. Tampuuri mahdollistaa kiinteistöjen hallinnan tehokkaasti ja ajantasaisesti, jolloin kiinteistön omistajien ja vuokralaisten arki sujuu vaivattomasti.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.