Tuppurainen: Perussuomalaisten takertuminen tavoitteeseensa EU-erosta vie Suomen EU-politiikalta pohjan pois

Perussuomalaiset takertuvat edelleen tavoitteeseensa irrottaa Suomi Euroopan unionin jäsenyydestä. Tällä on kauaskantoisia vaikutuksia, varoittaa kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Vaikka perussuomalaiset ovat näennäisesti sitoutuneet oikeistohallituksen ohjelmaan myös sen EU-politiikan osalta, ajaa puolue yhä omien sanojensa mukaan pitkän aikavälin tavoitteena Suomen EU-eroa. Tämä tekee Tuppuraisen mukaan tyhjäksi Orpon hallitusohjelman tavoitteet vahvasta EU:sta.

Kaikkien eteen tulevien EU-asioiden osalta Suomen hallituksen linjausten taustalla vaikuttaa kuitenkin toiseksi suurimman hallituspuolueen pitkän tähtäyksen strategia heikentää unionia Suomen eron myötä. Hallitusohjelman kirjaukset globaalisti vahvasta ja toimintakykyisestä unionista ovat ilmeisen ulkokultaisia, koreaa puhetta ilman pitkäjänteistä sitoutumista Suomen edun mukaisen vahvan EU:n kehittämiseen.

Mitä tämä tarkoittaa Suomen EU-politiikan uskottavuudelle, kun kaikki kumppanit tietävät Suomen hallituksen sisällä olevan pyrkimys kuitenkin tehdä loppu yhteistyöstä? Saako Suomi tavoitteilleen minkään yksittäisenkään asian osalta vaikuttavuutta, kun hallituspuolue perussuomalaisten perimmäinen tavoite EU-erosta on kaikkien tiedossa? Suomen pääministeristä tulee EU-pöydissä rampa ankka.

Entinen Eurooppa-puolue kokoomus on tehnyt suomalaisille kalliin ratkaisun ripustautumalla EU-eroa ajaviin perussuomalaisiin vain saadakseen hamuamansa oikeistohallituksen. Juuri näinä Euroopan kriittisinä vuosina tulisi Suomesta viestiä kansalaisten suuren enemmistön kannattamana vahva, horjumaton tuki Suomen paikalle Euroopan unionissa ja sitoutumisemme unionin pitkäjänteiseen vahvistamiseen etenkin meille tärkeän puolustus- ja turvallisuuspolitiikan ja avoimen strategisen autonomian osalta.

Voikin kysyä: kenen etu olisi heikentyvä, yksittäisten kansallisvaltioiden tai näiden blokkien varassa oleva Eurooppa? Perussuomalaisten Eurooppa-politiikalla on arvaamattomat jäljet.

Lähde: SDP Eduskunta


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.