Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä vaatii hallitusta heräämän rakentamisen työttömyyden kylmän talveen ja perumaan työmarkkinaheikennykset ja aikuiskoulutustuen lakkauttamisen

Eduskuntaryhmä vaatii Orpon hallitusta korjaamaan kurssiaan niin työelämä kuin koulutuskysymyksissä. Suomen Pankin mukaan Suomi on jo taantumassa. Hallituksen etupainotteiset leikkaukset uhkaavat syventää ja pidentää taantumaa. 

Orpon hallitus on toistaiseksi kunnostautunut halliuksen rasismiongelman ja kohujen ohella linjaamaan sopimisen kulttuurin rapauttamisesta, työelämän heikennyksistä ja työntekijöiden kurittamisesta. Näillä eväillä ei rakenneta Suomeen luottamusta, jota kansalaisten lisäksi kaipaavat myös talous- ja työelämä.

– Vaadimme hallitusta perumaan suunnitelemansa työelämän heikennykset. Tässä repivässä ja epävarmassa ajassa emme tarvitse työmarkkinoille tai talouteen yhtään lisää ristiriitoja. Maamme hallituksen tehtävänä on oltava suomalaisten arjen kurjistamisen sijaan rakentaa päätöksillään luottamusta tulevaisuuteen. Vielä on aikaa kääntää kurssia, toteaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

– Asuntorakentamisen romahdus on estettävä. Alalle on kohdistettava täsmätoimia, julkisen ara-tuotannon tuki voisi toimia piristysruiskeena. Sama koskee korjaustukia, meillä on paljon korjausvelkaa, toteaa eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Berg.

– Koulutus on Suomen voimavara, jota tulee kehittää. Nyt hallituksen valtionavustusten indeksijarrut ovat itse asiassa koulutusleikkauksia. Orpon hallituksen linjaus aikuiskoulutustuen lakkauttamisesta on ristiriidassa järjen ja työelämän tarpeiden kanssa. Aikuiskoulutus on vastaus työelämän kohtaanto-ongelmiin, toteaa ryhmän varapuheenjohtaja Piritta Rantanen.

– Hallituksen olisi syytä tarttua kiireesti talouskysymyksiin ja kääntää kuluttajien luottamus kasvun uralle. Nyt pitää panostaa ihmisiin. Myös asuntorakentamisen romahdus on estettävä ja aikuiskoulutustuen lakkauttaminen olisi virhe, valtiovarainvaliokunnan sd-vastaavan Joona Räsäsen päättää.

Lähde: SDP


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.