Tähtien alla: Suomalaiset poliitikot, horoskoopit ja taikausko

Astrologia ja taikausko, horoskooppi, voivat näyttää olevan kaukana politiikan käytäviltä ja lainsäädäntöprosesseista, mutta todellisuudessa monilla suomalaisilla poliitikoilla on omat tapansa suhtautua näihin mystisiin uskomuksiin. Seuraavassa tarkastellaan kymmentä suomalaista poliitikkoa, jotka ovat ilmaisseet uskonsa horoskooppeihin tai taikauskoon, sekä kolmea kansainvälistä poliitikkoa, jotka ovat tehneet samoin.

Alexander Stubb

Entinen pääministeri ja Kansallisen Kokoomuksen jäsen Alexander Stubb, Vesimies, on kertonut seuraavansa horoskooppiaan säännöllisesti ja pitävänsä sitä viihteenä ja mahdollisena näkökulmana elämän tapahtumiin.

Li Andersson

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja opetusministeri Li Andersson, Vaaka, on puhunut avoimesti siitä, kuinka hän löytää astrologiasta kiinnostavia näkökulmia. Hän ei kuitenkaan suhtaudu siihen täysin vakavasti, vaan pikemminkin kiinnostavana ajatusleikkinä.

Jussi Halla-aho

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Kalat, on kertonut lukevansa horoskooppejaan aina silloin tällöin. Hän pitää niitä lähinnä viihteenä, mutta myöntää, että ne voivat joskus tarjota mielenkiintoisia oivalluksia.

Maria Ohisalo

Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo, Rapu, on tunnustanut olevansa hieman taikauskoinen. Hän kuitenkin pitää horoskooppeja enemmänkin viihteenä.

Antti Rinne

SDP:n puheenjohtaja ja entinen pääministeri Antti Rinne, Kauris, on kertonut pitävänsä horoskooppeja mielenkiintoisena tapana tarkastella elämää. Hän ei kuitenkaan ota niitä liian vakavasti.

Jutta Urpilainen

Euroopan komission jäsen Jutta Urpilainen, Kauris, on myöntänyt lukevansa horoskooppejaan. Hän pitää niitä enemmänkin viihteenä, mutta sanoo, että ne voivat joskus tarjota mielenkiintoisia näkökulmia.

Pekka Haavisto

Ulkoministeri Pekka Haavisto, Vesimies, on kertonut lukevansa horoskooppejaan ajoittain. Hän pitää niitä enemmänkin viihteenä, mutta myöntää, että ne voivat joskus antaa hänelle uusia oivalluksia.

Sanna Marin

Ex-Pääministeri Sanna Marin, Sagittarius, on tunnustanut lukevansa horoskooppejaan ajoittain. Hän pitää niitä enemmänkin viihteenä, mutta sanoo, että ne voivat joskus tarjota mielenkiintoisia näkökulmia.

Ville Niinistö

Entinen Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, Leijona, on kertonut lukevansa horoskooppejaan silloin tällöin. Hän pitää niitä enemmänkin viihteenä, mutta myöntää, että ne voivat joskus tarjota mielenkiintoisia näkökulmia.

Anni Sinnemäki

Sinnemäki on myös vihreä poliitikko, joka on kertonut lukevansa horoskooppeja. Hän on sanonut, että ne tarjoavat hänelle tapoja ymmärtää ihmisten käyttäytymistä.

Juha Sipilä

Entinen pääministeri Juha Sipilä, Leijona, on myöntänyt lukevansa horoskooppejaan ajoittain. Hän pitää niitä enemmänkin viihteenä, mutta sanoo, että ne voivat joskus tarjota mielenkiintoisia näkökulmia.

Kansainväliset poliitikot

Ronald Reagan

Entinen Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan ja hänen vaimonsa Nancy olivat tunnetusti kiinnostuneita astrologiasta. He käyttivät henkilökohtaista astrologia neuvojensa antamiseen, erityisesti ulkopoliittisten päätösten ja presidentin aikataulun suhteen.

Margaret Thatcher

Entinen Britannian pääministeri Margaret Thatcher, Libra, tunnusti aikoinaan olevansa taikauskoinen. Hänellä oli tapana pitää mukanaan onnenamuletteja tärkeissä kokouksissa ja tapahtumissa.

François Mitterrand

Ranskan entinen presidentti François Mitterrand palkkasi henkilökohtaisen astrologin antamaan neuvojaan ja ennustamaan tulevaisuuden tapahtumia. Mitterrand oli Scorpio ja uskoi vahvasti astrologian ja mystiikan voimaan.

Boris Johnson

Britannian ex-pääministeri Boris Johnson on tunnettu taikauskostaan ja hän on myös kertonut olevansa kiinnostunut astrologiasta.

Kuten näemme, astrologia ja taikausko voivat löytää tiensä jopa politiikan korkeimmille tasoille. Olipa kyse horoskooppien lukemisesta viihteenä tai niiden käyttämisestä päätöksenteon tukena, monilla poliitikoilla on omat ainutlaatuiset tapansa suhtautua näihin mystisiin uskomuksiin.