Kiuru: Huligaaneille porttikielto urheilutapahtumiin

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru esittää mahdollisuutta antaa huligaaneille porttikielto jalkapallo-otteluihin ja muihin urheilutapahtumiin. Kiuru jättää asiasta kirjallisen kysymyksen hallituksen vastattavaksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru esittää mahdollisuutta antaa huligaaneille porttikielto jalkapallo-otteluihin ja muihin urheilutapahtumiin. Kiuru jättää asiasta kirjallisen kysymyksen hallituksen vastattavaksi.

”Viime vuosina huliganismi on lisääntynyt urheilutapahtumissa. Ilmiö on yleistynyt Euroopassa erityisesti jalkapallossa. Valitettavasti kielteiset toimintamallit leviävät pienellä viiveellä myös Suomeen. Rakentavassa hengessä laadittuun kysymykseen toivotaan runsaasti kansanedustajien allekirjoituksia yli puoluerajojen. Toivon kysymyksen ja vastauksen auttavan oikean hallitusohjelmakirjauksen löytämisessä”, Kiuru sanoo.

”Häiriökäyttäytyminen heikentää rauhallisesti pelistä nauttivien katsojien viihtyvyyttä. Pahimmillaan se on heille myös konkreettinen turvallisuusriski, jota ei pitäisi joutua kohtaamaan ollenkaan. Riski koskee myös joukkueita ja ottelutapahtumien henkilökuntaa”, Kiuru jatkaa.

Kiurun mukaan nykyisen lainsäädännön avulla tapahtumien järjestäjillä on rajalliset mahdollisuudet puuttua ennaltaehkäisevästi häiriöitä aiheuttavien henkilöiden toimintaan. Kiurun mukaan myös viranomaiset kaipaavat parempia lainsäädännöllisiä keinoja.

”Häiriköivien henkilöiden kokoontumisvapaudesta, oikeusturvasta sekä perusoikeuskysymyksistä ollaan korostuneen huolestuneita. Sen sijaan suuren, rauhallisesti käyttäytyvän yleisön oikeudesta nauttia häiriöttömästä ja turvallisesta tilaisuudesta sivuutetaan toissijaisena asiana”, Kiuru sanoo.

Kiurun mukaan toimivan porttikieltojärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa tapahtumien järjestäjille yksi lisäkeino, jonka avulla he voisivat tuottaa turvallisempia ottelutapahtumia tulevaisuudessa. Suomen Palloliitto ja Veikkausliiga tukevat porttikieltojärjestelmän mahdollistavan lainsäädännön luomista, ja ne ovat antaneet tukensa järjestelmän nopealle kehittämiselle.

”Onko asiasta vastaavan ministerin mielestä oikein, ettei nykyinen lainsäädäntö mahdollista toistuvasti häiriköivien henkilöiden pääsyn estämistä porttikieltojärjestelmällä ottelutapahtumiin? Onko lainsäädäntömme kaikilta osiltaan ajantasaista huomioiden kansainväliset sitoumuksemme ryhtyä kaikkiin mahdollisiin toimiin väkivaltaisuuksien vähentämiseksi ottelutapahtumissa ja perustuslain nojalla lainsäätäjälle kohdistettu velvollisuus taata yleinen järjestys ja turvallisuus”, Kiuru kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

Lisäksi Kiuru haluaa tietää, onko hallitus valmis antamaan toimeksiannon urheilutapahtumien porttikieltojärjestelmän käyttöönottoon tähtäävään lainsäädäntövalmisteluun ryhtymisestä vielä tämän vaalikauden aikana.

Lähteet: Kokoomus/STT
Kuva: Kokoomus/Mikko Mäntyniemi


Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Kilpailuta laina

Kilpailutus onnistuu helposti esimerkiksi Rahalaitoksen avulla. Rahalaitos on Suomen johtava lainojen vertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen juuri sinun tarpeisiisi. Palvelu on ilmainen ja helppokäyttöinen, ja sen avulla voit vertailla lainoja ja löytää halvimman vaihtoehdon nopeasti ja vaivattomasti.

Muuta mielenkiintoista luettavaa

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykello – Soita puheluita ja lähetä tekstiviestejä

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 Plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet ja paljon muuta.