Helsingin valtuusto päätti: Kouluille lisärahaa koronasta toipumiseen

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan keskiviikkona 16.6. Yli 160 miljoonan euron lisämäärärahan koronakriisin aiheuttamien tarpeiden paikkaamiseen. Lisärahat kohdistuvat sosiaali- ja terveystoimen- , kasvatuksen ja koulutuksen- sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle. Kaupunginvaltuusto päätti jo budjettisovun yhteydessä, että ylitysoikeuksia voidaan tarvittaessa myöntää koronan aiheuttamien kustannusten kattamiseen.

SDP on vaatinut lisämäärärahoista päättämistä mahdollisimman nopealla aikataululla. Määrärahoja tarvitaan, jotta koronan aiheuttamat vahingot päästään paikkaamaan ja kriisistä noustaan oikeudenmukaisella tavalla. On hyvä, että pääsimme viimein tekemään päätöksen muun muassa koulujen tukemisesta”. iloitsee valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma. 

Helsingin SDP:n valtuustoryhmä on pitänyt esillä koulujen suurta tarvetta lisämäärärahoille, sillä huoli koronan eriarvoisuutta lisäävistä vaikutuksista etenkin nuorten ikäluokkien keskuudessa on suuri. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan mukaan jopa 40 prosenttia perusopetuksen oppilaista Helsingissä tarvitsee aiempaa enemmän tukea. 

“Lapset ja nuoret ovat kärsineet koronasta monella tavalla. Siksi on tärkeää, että pystymme tukemaan kouluja esimerkiksi varmistamaan riittävän tuen jokaiselle oppilaalle”, Heinäluoma kiteyttää. 

Lähde: STT Info