SDP:n Kvarnström: Uusi rahoitusmalli hyödyttää kaksikielisiä alueitamme

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) suhtautuu myönteisesti sote-uudistuksen rahoitusmalliin tehtyihin huomattaviin tarkennuksiin. Kvarnström tähdentää, että nyt kaksikielisyys otetaan paremmin huomioon ja eri alueiden erojen tasaus on kohtuullisempaa ja oikeudenmukaisempaa.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että uudistus etenee järkevästi ja ilman yksityistämisvaatimuksia. Nyt ei myydä ulos suurta osaa ihmisille tärkeästä hyvinvointialasta, mikä oli riskinä edellisen oikeistohallituksen esittämässä uudistuksessa, Kvarnström sanoo.

Lausuntokierroksen ja hallituspuolueiden neuvottelujen jälkeen päädyttiin esitykseen, jossa sote-uudistuksen useisiin eri kriteereihin perustuvaa rahoitusmallia uudistetaan. Uuteen ehdotukseen sisältyvän tasausjärjestelmän mukaan eri hyvinvointialueiden rahoitus voi joko kasvaa enintään 200 euroa asukasta kohden tai vähentyä enintään 100 euro asukasta kohden nykyisestä. Aiemmassa ehdotuksessa lisäyksen ja vähennyksen raja oli enintään 150 euroa asukasta kohden. Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että hoidon ja hoivan rahoitus kasvaa ja valtio rahoittaa erotuksen.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että hallitus saavutti yhteisymmärryksen sote-uudistuksesta. Uusi rahoitusmalli hyödyttää paljon paremmin kaksikielisiä maakuntiamme ilman, että meidän täytyy luopua tärkeästä tavoitteesta turvata hyvä hoito koko maassa, Kvarnström painottaa.

Resursseja turvata hoito molemmilla kansalliskielillämme vahvistetaan myös rahoitusmalliin sisältyvän kaksikielisyyspainokertoimen kautta.

Lisäksi neuvotteluissa ratkaistiin kysymys Varsinais-Suomen lisävastuusta kaksikielisen hoidon yhteistyön koordinoimisessa ja Länsi-Uudenmaan erityisvastuusta ruotsinkielisten hoitopalvelujen kehittämisessä.

– Meillä on Länsi-Uudellamaalla ja kotiseudullani Raaseporissa hyvää osaamista ruotsinkielisen hoidon järjestämisessä. Kannamme suuren vastuun hyvän ruotsinkielisen hoidon ja hoivan kehittämisestä koko maassa ja esimerkillä johtamisessa, huomauttaa Raaseporissa asuva kansanedustaja Johan Kvarnström.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Fazer Patukat joulukalenteri – Herkullinen tapa odottaa joulua

Fazer Patukat joulukalenteri on herkullinen ja hauska tapa odottaa joulua. Kalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisen takaa paljastuu yllätys: Fazerin suosituimpia patukoita eri makuvaihtoehdoilla. Joulukalenteri sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä Fazerin patukat ovat suosittuja kaikenikäisten keskuudessa. Kalenteri tuo mukavan joulufiiliksen jokaiseen päivään ja auttaa unohtamaan kiireen hetkeksi. Fazer Patukat joulukalenteri on myös loistava lahjaidea läheisille, jotka arvostavat herkuttelua ja joulun tunnelmaa.