Pia Hiltunen: SSAB:n muutosneuvottelut tulevat vaikuttamaan Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanteeseen merkittävästi

SDP:n kansanedustaja Pia Hiltunen painottaa SSAB Europea yhteiskuntavastuusta ja kantaa huolta muutosneuvotteluista, jotka tulevat vaikuttamaan 2400 henkilöön.

Tänään teräsyhtiö SSAB Europe uutisoi käynnistävänsä mittavat muutosneuvottelut. Yhtiö tulee tavoittelemaan 10 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteisiin kuluihin. Tämän myötä muutosneuvottelut tulevat vaikuttamaan 2400 henkilöön.

-SSAB:n jättimaiset muutosneuvottelut tulevat vaikuttamaan merkittävästi Raahen elinvoimaan. Olen huolissani niistä 2400 henkilöstä, jotka joutuvat muutosneuvottelun piiriin. Tämänkaltaisessa taloudellisessa tilanteessa pelko työn menettämisestä tulee aiheuttamaan monessa kotitaloudessa turvattomuutta ja huolta tulevaisuudessa, Hiltunen painottaa.

SSAB sanoo tiedotteessaan muutosneuvotteluiden käynnistyvän pitkittyneesti heikentyneen kysynnän vuoksi. Tavoitteeksi he sanovat haluavansa löytää ratkaisuja joustavuuden, liikkumisen ja monitaitoisuuden lisäämiseksi organisaatiossa.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on vaikuttanut merkittävästi kotimaisten yritysten toimintaan kansainvälisillä markkinoilla ja on hyvin valitettavaa, että sen vaikutukset näkyvät nyt mm. muutosneuvotteluina. Yrityksillä on kuitenkin merkittävä yhteiskuntavastuu. Nyt tulisikin katsoa kokonaisvaltaisesti, olisiko muita keinoja, kuten muunto- ja lisäkoulutusmahdollisuuksia henkilöstöleikkausten sijaan, Hiltunen pohtii.

Lähde: SDP (stt)
Kuva: Jukka-Pekka Flander


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa