Yhdysvaltain presidentin Helsingin-vierailu keräsi näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa

Yhdysvaltain presidentti Joseph Bidenin Helsingin-vierailu keräsi laajasti näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa. Vierailu mainittiin 1.–17.7.2023 lähes 18 000 artikkelissa verkkomediassa. Vaikka merkittävä osa artikkeleista keskittyi presidentti Bidenin toimintaan, myös Suomi sai osansa näkyvyydestä.

Ulkoministeriön laatimassa media-analyysissa selvitettiin, kuinka laajasti presidentti Bidenin heinäkuinen Helsingin-vierailu näkyi kansainvälisessä mediassa ja kuinka laajasti vierailusta keskusteltiin sosiaalisessa mediassa. Analyysi kattaa vain ulkomaisen median.

Seurantajaksolla 1.–17.7.2023 verkkomedian artikkelit, joissa mainittiin Bidenin vierailu Helsinkiin, keräsivät yhteensä yli 1,8 miljardia arvioitua näyttökertaa. Artikkeleita julkaistiin 140 maassa, eniten Yhdysvalloissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Näkyvyys oli suurimmalta osin sävyltään neutraalia.

Julkaistuista artikkeleista yli 2 400 käsitteli Suomea otsikkotasolla. Näistä jaetuimmat käsittelivät esimerkiksi presidentti Bidenin toimintaa Suomessa, Yhdysvaltojen ja Pohjoismaiden välistä huippukokousta, presidentti Bidenin lehdistötilaisuudessa antamia lausuntoja sekä Suomen muuttunutta kansainvälistä asemaa tuoreena Naton jäsenvaltiona.

”Vierailun saama kansainvälinen medianäkyvyys vastasi odotuksiamme. Suomella on positiivinen maakuva, mutta tunnettuuden kasvattaminen on meille keskeinen tavoite, ja siinä tällainen medianäkyvyys on avuksi”, kertoo ulkoministeriön viestintäjohtaja  Mikko Koivumaa.

Presidentti Bidenin Helsingin-vierailusta keskusteltiin aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa. Samalla seurantajaksolla julkaistiin yleisimmillä sosiaalisen median alustoilla yhteensä noin 33 500 päivitystä, joissa mainittiin Bidenin vierailu Helsinkiin. Päivityksiä julkaistiin 143 maassa, eniten Yhdysvalloissa.

Myös sosiaalisen median päivitykset käsittelivät pääasiassa presidentti Bidenin toimintaa. Negatiivisen näkyvyyden määrä oli sosiaalisessa mediassa verkkomediaa korkeampi.
 

Lähde: Uutinen/Tiedote: Ulkoministeriö


Muuta mielenkiintoista

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Lainavertailu – Löydä paras laina tarpeisiisi!

Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon yksinkertaisesti ja nopeasti. Vertaillessasi eri lainantarjoajia huomioi lainan kokonaiskustannukset, korko, laina-aika ja mahdolliset lisäkulut. Sivustot tarjoavat kätevän tavan vertailla eri lainoja ja valita sopivin vaihtoehto henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Muista myös tarkistaa luottotietosi ja varmistaa takaisinmaksukykysi ennen lainan hakemista. Tehokas lainavertailu auttaa säästämään rahaa ja välttämään turhia riskejä lainanottoon liittyen.