Ulkoministerit Pekka Haavisto, Ann Linde ja Ine Eriksen Søreide keskustelevat Hanasaaressa monenvälisestä yhteistyöstä

Hanasaari isännöi ulkopoliittista Hanalys-seminaaria yhdessä Suomen, Ruotsin ja Norjan ulkoministereiden kanssa 6.2.2020. Asialistalla on oikeusvaltioperiaate sekä seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet.

Foorumi saattaa yhteen ulkoministerit ja kansalliset sekä kansainväliset poliitikot, professorit ja ihmisoikeusasiantuntijat. Osanottajien joukossa ovat Chilen entinen presidentti, YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet, Tukholman yliopiston ihmisoikeusasioiden professori Hans Ingvar Roth, Puolan kansalliskokouksen jäsen Joanna Scheuring-Wielgus sekä europarlamentaarikko Heidi Hautala.

”Hanasaari on aktiivinen ja kantava voima ruotsalais-suomalaisessa yhteistyössä. Kaikki Pohjoismaat voidaan kuitenkin lukea edelläkävijöihin, kun puhutaan monenvälisestä yhteistyöstä ja Agenda 2030:n toteuttamisesta. Olemmekin erittäin iloisia, että Pekka Haaviston ja Ann Linden lisäksi saamme myös Norjan ulkoministerin Ine Eriksen Søreiden mukaan seminaariin”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman toteaa.

Moderaattoreina toimivat YK:n yleiskokouksen ruotsalainen nuorisoedustaja Katja Holböll sekä Nuorten Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtaja Nicholas Kujala.

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi seminaariin!

Aika: 6.2.2020 klo 9.00–12.45 (aamukahvi klo 8.30, lounas klo 12.45)  

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus. Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo.

Katso koko ohjelma täältä: https://www.hanaholmen.fi/event/hanalys-2020/ 

Lähde: STT Info