Suomen ensimmäiset aluevaalit ratkeavat sunnuntaina 23.01.2022

MTV Uutiset seuraa tällä viikolla maan ensimmäisiä aluevaaleja päivittäin. Tiistain aluevaalitentissä ääneen pääsevät puolueiden puheenjohtajat. Suora tenttilähetys nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaina 18.1. klo 20–22. Vaalipäivän tuloslähetys nähdään mtv-palvelussa kello 19 alkaen.

Aluevaalien puheenjohtajatentti esitetään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tänään tiistaina klo 20–22. Suorassa lähetyksessä kohtaa yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajaa.

Tentin juontavat yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja uutisankkuri Jan Andersson.

”Toivottavasti luvassa on vilkas tentti, josta kansalaisille selviää, mistä näissä aluevaaleissa on kyse. Sosiaali- ja terveysasiat ja pelastusasiat ovat tärkeitä ihmisille, ja poliitikot sen tietävät. Ovat varmasti valmistautuneet väittelemään niistä aika kiivaastikin”, Andersson sanoo.  

Vaalipäivänä, sunnuntaina 23.1. MTV Uutisissa ollaan koko päivä vaalitunnelmissa uutisten verkkosivuilla osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Uutiset Livessä. 

Vaalipäivä huipentuu tulosiltaan. Tulosilta esitetään mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus) kello 19 alkaen. Tulosillan juontaa muun muassa Viiden jälkeen -ohjelmasta tuttu Nina Rahkola.

Vaalitulosta analysoivat yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki, Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund ja politiikan toimittaja Juha Kaija.

Vaalien tulosta ja merkityksiä puretaan perusteellisesti maanantaiaamuna Uutisaamusta lähtien aina iltauutisiin saakka.

Tulosillan tuottaja Päivi Hannula sanoo, että näissä vaaleissa on itse tuloksen lisäksi paljon muutakin jännitettävää.

“Jo se, että nämä vaalit järjestetään keskellä pahinta korona-aaltoa tuo oman jännitysmomenttinsa. On mahdollisuus kotiäänestykseen ja erilaisia järjestelyjä, jotta kaikki koronalle altistuneet pääsevät halutessaan äänestämään. Tulosiltana kysymme muun muassa, miten tämä kaikki toimi.”

Aluevaalit: puheenjohtajatentti MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa ti 18.1. klo 20 alkaen.
Aluevaalit: tulosilta mtv-palvelussa su 23.1. klo 19 alkaen.

Lähde: ePressi / MTV Uutiset


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Tutustu Samsung Galaxy S21 Ultraan – huippuluokan älypuhelin

Samsung Galaxy S21 Ultra on yksi markkinoiden kehittyneimmistä älypuhelimista. Se tarjoaa huippuluokan teknologian, kuten 5G-yhteyden, tehokkaan suorittimen ja erinomaisen kameran. Lisäksi sen suuri ja tarkka näyttö tekee siitä erinomaisen valinnan videoiden katseluun ja pelaamiseen. Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy S21 Ultra on erinomainen valinta vaativille käyttäjille, jotka haluavat parhaan mahdollisen kokemuksen älypuhelimeltaan.

Nettibingo – helppo tapa pelata ja voittaa kotisohvalta käsin

Nettibingo on hauska ja vaivaton tapa pelata bingoa ilman tarvetta lähteä fyysiselle pelipaikalle. Pelaaja voi nauttia pelistä missä ja milloin tahansa, sillä nettibingo on saatavilla ympäri vuorokauden. Lisäksi pelin aloittaminen on helppoa ja nopeaa, ja voittojen lunastaminen sujuu kätevästi verkossa. Nettibingossa voi pelata yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa, mikä tekee siitä sosiaalisen pelimuodon. Kokonaisuudessaan nettibingo on kätevä ja viihdyttävä tapa pelata ja voittaa kotisohvalta käsin.

Ulosotto ja oma asiointi – Mitä sinun tulee tietää

Ulosotto on tilanne, jossa viranomaiset ulosmittaavat velallisen omaisuutta velan maksamiseksi. Jos sinulla on ulosotto asioita, voit hoitaa niitä kätevästi verkossa ulosotto oma asiointi palvelun kautta. Muun muassa maksaa laskuja ja seurata ulosoton tilannetta voi tehdä kätevästi omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta.