SDP:n Timo Suhonen: Tämä hallitus valitsee konfliktin neuvottelemisen ja sopimisen sijaan

Orpon-Purran oikeistohallitus aiheuttaa omilla toimillaan työmarkkinoille valtavan häiriötilanteen. Se on runnomassa väkisin läpi ennenkuulumattomat heikennykset sekä palkansaajille, että työttömille. On täysin selvää, että työntekijät, eli tavalliset suomalaiset ihmiset, eivät näitä heikennyksiä purematta niele.

Työministeri Satonen puhuu toistuvasti Ruotsin-mallista. Ilmeisesti Suomen -malliin kelpaavat vain heikennykset, sillä esimerkiksi Ruotsissa hyvin toiminutta työntekijöiden tulkintaetuoikeutta ei olla Suomeen tuomassa. Tulkintaetuoikeudella on Ruotsissa taattu se, että työnantajalla on aito halu neuvotella työntekijöiden kanssa, eikä lakkoilulle ole juurikaan tarvetta.

Mitä tapahtuu Suomessa? Täällä ruuvia kiristetään toiseen suuntaan, eli neuvottelun lisäämisen sijaan rajoitetaan lakko-oikeutta. Miksi hallitus valitsee ajaa työmarkkinat kriisiin, kun se voisi edistää neuvottelemisen ja sopimisen kulttuuria?

Lähde: SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander (SDP)


Muuta mielenkiintosita luettavaa muualta:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.