SDP:n Anneli Kiljunen: Lisätalousarviossa tärkeä lisäpanostus lasten ja nuorten hyvinvointiin

Marinin hallitus ehdottaa lisätalousarvioesityksessä yhteensä 111 miljoonaa euroa lasten ja nuorten koronasta aiheutuneiden tilanteiden helpottamiseksi.

– Olen erittäin iloinen tästä tarpeellisesta esityksestä. On tärkeää, että kouluille ja muille nuorten kanssa toimiville viranomaisille taataan riittävät resurssit, joilla lasten ja nuorten osaamista ja hyvinvointia tuetaan tulevana syksynä, sanoo kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).

Lisätalousarvioesityksessä esitetään tukea laajasti kaikille koulutusasteille aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Rahoituksella pyritään tasoittamaan koronavirustilanteesta johtuvia vaikutuksia, kuten esimerkiksi oppimisvajeen kasvua sekä oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin heikkenemistä.

Lapset ovat huolissaan henkisestä hyvinvoinnistaan

Pelastakaa Lapset ry:n tuoreessa raportissa todetaan, että joka toinen lapsi tai nuori on huolissaan henkisestä hyvinvoinnistaan koronan pitkittyessä. Huolta lapsissa on herättänyt myös perheen toimeentulo. Raportin mukaan etenkin matalatuloisten perheiden lapset kärsivät pandemian seurauksista.

Lasten ja nuorten huoleen tulee vastata. Etäopiskelu on vaikeuttanut monen koulussa pärjäämistä ja harrastustoiminnan keskeytyminen on vähentänyt entisestään sosiaalisia kontakteja. Noin neljäsosa lapsista on kokenut, ettei ole saanut itselleen tärkeiltä ihmisiltä riittävästi tukea korona-aikana. On tärkeää, että otamme lasten huolen vakavasti ja panostamme heihin nyt, päättää Anneli Kiljunen.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne.

Älypuhelimen valinta lapselle

Älypuhelin lapselle valinnassa korostuu turvallisuus ja kasvatukselliset näkökulmat. Lasten älypuhelimet ovat yleensä varustettu erilaisilla rajoitus ominaisuuksilla, jotka auttavat vanhempia valvomaan lastensa puhelimen käyttöä. Monissa malleissa on mahdollisuus asettaa aikarajoituksia, estää tiettyjen sovellusten käyttöä tai seurata lapsen sijaintia.

Paras älypuhelin vanhukselle

Älypuhelin vanhukselle älypuhelin valinnassa keskeistä on helppokäyttöisyys ja selkeä käyttöliittymä. Monille vanhuksille teknologian käyttö voi olla haastavaa, joten älypuhelimen tulisi tarjota mahdollisimman yksinkertainen ja intuitiivinen käyttökokemus. On olemassa erityisiä senioripuhelimia, jotka on suunniteltu vanhempien käyttäjien tarpeisiin. Ne tarjoavat suuria näppäimiä, selkeitä symboleita ja ääniohjaus mahdollisuuden helpottamaan käyttöä.

Kuinka valita paras älypuhelin?

Jos etsit huippuluokan suorituskykyä, uusimpia teknologisia ominaisuuksia ja parasta käyttökokemusta, paras älypuhelin saattaa olla sinulle sopiva vaihtoehto. Parhaan älypuhelimen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten suorituskyky, kameraominaisuudet, näytön laatu ja muotoilu.

Hyvä edullinen älypuhelin

Usein älypuhelimen valintaa ohjaa budjetti. Edullinen älypuhelin voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa mutta samalla nauttia perustoiminnoista. Markkinoilla on lukuisia hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ilman suurta hintalappua.