SDP: Hallitusohjelma on ikävä yllätys monille suomalaisille

SDP:n kansanedustaja Matias Mäkynen ennakoi, että tänään iltapäivällä julkaistava hallitusohjelma saattaa yllättää ikävästi myös monet kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien äänestäjistä.

– Rinteen ja Marinin ohjelman nimi oli Osallistava ja osaava Suomi. Vuotojen perusteella Orpon hallitusohjelman otsikko sen sijaan on Kilpajuoksu pohjalle. Eri ihmisryhmien asemaa heikennetään ”kilpailukyvyn” ja valtiontalouden tasapainottamisen nimissä reippaasti, vaikka toimet eivät kumpaakaan tavoitetta juuri edistä.

Mäkysen mukaan hallituksen vaihtuessa suurin muutos tapahtuu ihmiskuvassa.

 – Tulevaa oikeistokonservatiivista hallitusta johtaa nuiva nelikko, jolle työttömät, maahanmuuttajat ja sairaat ovat työn ja velvollisuuksien välttelijöitä. Siksi tuleva hallitus on päättänyt tehdä politiikkaa, jossa eniten tukea tarvitsevia rangaistaan auttamisen sijasta. Lopputuloksena on se, että koko Suomi osallistuu kilpajuoksuun pohjalle.

Vuotojen perusteella näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat tavoitteidensa mukaisesti saaneet joitakin heikennyksiä maahanmuuttajien asemaan, arvioi Mäkynen.

 – Toisin kuin he ennen vaaleja väittivät, tämä ei kuitenkaan tarkoita yhdenkään suomalaisen aseman paranemista. Myös suomalaisten työntekijöiden, työttömien ja opiskelijoiden asema heikkenee. Perussuomalaisten siunauksella konservatiivihallitus näyttää omaksuneen täysin kokoomuksen, EK:n ja Suomen Yrittäjien työmarkkinapolitiikan, jossa työsuhde- ja työttömyysturva ja sosiaaliturva heikkenevät roimasti. Myös työntekijöiden neuvotteluasema heikkenee, mikä tulee näkymään tulevaisuudessa huonompina työehtoina ja huonompana palkkana.

Mäkynen jatkaa, että vuotojen perusteella tulevan hallituksen ohjelma on surullista luettavaa myös suomalaisten hyvinvoinnin näkökulmasta.

– Ennen vaaleja kokoomus lupasi rahoittaa veronalennukset haittaveroja korottamalla. Nyt näyttää siltä, että bensan hinnannousua ollaan kompensoimassa nostamalla lääkkeiden, liikkumisen ja kulttuuripalveluiden hintaa arvonlisäveron korotuksella. On vaikea nähdä, miten tämä parantaisi kenenkään hyvinvointia.

SDP tulee tekemään viikonlopun aikana tarkan analyysin hallitusohjelmasta, Mäkynen lupaa.

– Ensi viikolla uutta hallitusohjelmaa käsitellään eduskunnassa. SDP tuo hallituksen politiikalle selkeän vaihtoehdon, jossa Suomen talous vahvistuu ja ihmisistä pidetään huolta. Toisin kuin Orpon nuivalle nelikolle, meille talous, osaaminen ja hyvinvointi eivät ole vastakkaisia asioita, vaan kulkevat käsi kädessä.

Lähteet: STT ja SDP Eduskunta


Muuta luettavaa muualta:

MobilePay: Tehokas ja kätevä maksupalvelu

MobilePay on tehokas ja kätevä mobiilimaksupalvelu, joka on saavuttanut suuren suosion Pohjoismaissa. Sen avulla voi maksaa verkko- ja fyysisissä kaupoissa sekä siirtää rahaa suoraan ystäville ja tuttaville. MobilePayn käyttö helpottaa arjen raha-asioiden hoitoa ja tarjoaa nopean ja turvallisen tavan maksaa ostokset.

Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Google Pay – Nopea ja kätevä maksupalvelu arkeesi

Google Pay on Google-yhtiön kehittämä mobiilimaksupalvelu, joka mahdollistaa maksujen suorittamisen älypuhelimella tai muilla yhteensopivilla laitteilla. Se perustuu NFC (Near Field Communication) -teknologiaan, jonka avulla käyttäjä voi maksaa lähilukuteknologiaa tukevissa kaupoissa ja verkkokaupoissa ilman fyysisiä maksukortteja.