Politiikka & Suomi

Nyt on panostettava suomalaisen työn tulevaisuuteen ja kestävään elvytykseen

Tilanne ei valitettavasti ole ainutkertainen, vaan on koronakriisin aikana toistunut jo useasti ympäri Suomen pienempinä erinä. Jokainen työpaikan menetys on inhimillinen tragedia ja niitä menetyksiä piisaa. Tällä hetkellä kokoaikaisesti lomautettuja on 43 000 ja muita työttömiä työnhakijoita 37 000 enemmän kuin ennen koronakriisiä helmikuussa. Kaikilla työttömillä on oikeus odottaa apua vaikeassa tilanteessa oli heidän ammattinsa sitten teollisuudessa, palvelualoilla tai kulttuurissa.

Juttu luettavissa loppuun kotipesän omalta verkkosivuiltaan.

UM: Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteko etenee: osallistu selonteon verkkokuulemiseen 10.9.

Ulkoministeriö järjestää valtioneuvoston ihmisoikeusselonteon valmistelua koskevan verkkokuulemisen torstaina 10.9. klo 10.00-12:30. Kuulemistilaisuudessa käsitellään selonteon lausuntokierroksella esiin nousseita havaintoja.

Kuulemistilaisuuden avaa ulkoministeri  Pekka Haavisto, minkä jälkeen kuullaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin tervehdys. Tilaisuuden tarkoituksena on kuulla näkemyksiä ja käydä keskustelua järjestöjen, tutkijoiden, viranomaisten, eduskuntaryhmien, neuvottelukuntien ja kansalaisten kanssa. Tavoitteena on, että valtioneuvosto antaa selonteon eduskunnalle viimeistään keväällä 2021.

Lue juttu loppuun Vastuullinensuomi.fi sivuston artikkelista.

SDP:n Matias Mäkynen: Mitä vastuullisuutta on luvata miljardiluokan veronkevennyksiä, kokoomus?

Kokoomus peräänkuulutti vastuullisuutta ja uudistuksia. Haluankin ensin kysyä kokoomukselta, että mitä vastuullisuutta on lupailla miljardiluokan veronkevennyksiä tilanteessa, jossa Suomi ja koko maailma tällä hetkellä ovat? Minusta vastuullisuutta on tehdä sellaisia tulevaisuusuudistuksia, joiden avulla Suomi pärjää ja menestyy myös tulevaisuudessa, sanoo Mäkynen ja jatkaa…

Lue juttu loppuun meidän aikasemmin julkaisemasta jutusta.