Laukkanen iloitsee ruoka-aputyöhön tulevasta 1,2 miljoonan määrärahasta: ”Vähävaraisille tuli joululahja”

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen iloitsee 1,2 miljoonan määrärahasta ruoka-aputyöhön.

– Tänä vuonna vähävaraisille tuli joululahja. Toisin oli viime vuonna, jolloin hallitusryhmät eivät vastaavaa määrärahaa hyväksyneet.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa päätetyistä yhteensä 60 miljoonan euron niin sanotuista joululahjarahoista 1,2 miljoonaa euroa osoitetaan ruoka-apua antaville järjestöille niiden toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Toissa vuonna olleet määrärahat saadaan näin takaisin. Niitä esitti Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vaihtoehtobudjetissa ja talousarvioaloitteessa, jonka ensimmäinen allekirjoittaja oli Laukkanen. Eduskunta hyväksyy budjetin lopullisesti ensi viikolla.

– Tämä määräraha tukee merkittävällä tavalla avustustyötä tekeviä tahoja, jotka eivät saa Sosiaali- ja terveysministeriön muista määrärahoista toiminta-avustusta, Laukkanen korostaa.

Arviolta 20 000-25 000 ihmistä hakee viikoittain ruokaa niin kutsutuista leipäjonoista. Niissä jaettava ruoka on tärkeä osa kaikkein huono-osaisimpien avustustyötä. Leipäjonoissa asioi pääasiassa perusturvaetuuksien varassa eläviä ja huonossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä.

– Ruoka-avun tarve ei ole poistunut suotuisasta talouskehityksestä huolimatta. Yhä useampi suomalainen on riippuvainen eri seurakuntien ja järjestöjen antamasta ruoka-avusta.

– Erityisesti toimeentulotuen hakemisen siirtyminen Kelaan on lisännyt kaikkien heikommassa tilanteessa olevien ahdinkoa. Tuen hakeminen on niin monimutkaista, että moni tippuu kyydistä, Laukkanen huomauttaa.

Lähde: KD.fi verkkosivut